KARAVAAN TREKT MET FESTIVAL SPRINGTIJD JONGE THEATERMAKERS NAAR ALKMAAR

Moon Saris

ALKMAAR - Voor het tweede jaar op rij komen jonge theatermakers van 7 tot en met 9 maart naar Theater de Drukkerij in Alkmaar voor het festival Springtijd. Het debuut van het festival was vorig jaar volledig uitverkocht.


Het festival-mes snijdt aan twee kanten: jonge theatermakers komen graag naar Alkmaar om te kunnen netwerken, theatercolleges te volgen en te speeddaten met programmeurs van belangrijke podia, recensenten en marketeers, terwijl publiek samen eet aan lange tafels alvorens ze twee toffe voorstellingen van jonge makers gaan bekijken.

Makersprogramma

Op 8 en 9 maart biedt Karavaan een speciaal programma aan voor jonge makers, gericht op het vergroten van kennis, het verbreden van het netwerk en verdieping. Binnen deze programma-onderdelen legt Karavaan actief de nadruk op ontmoetingen tussen makers, het stellen van vragen en het opdoen van nieuwe kennis. 

Je hebt de mogelijkheid om deel te nemen aan een interactieve talkshow in samenwerking met ENT (Ensemble Nieuwe Theaterwerkers). Daarnaast kun je leren van de marketingtricks van ervaren theatermarketeers en bij IN DE MAAK! een kijkje nemen in het maakproces van andere makers. Bovendien krijg je de kans om te speeddaten met onder andere Sanders Janssens (Recensent Theaterkrant & Volkskrant), Simone Hogendijk (Over Het IJ Festival), Marelie van Rongen (De Schuur), en anderen. Tijdens het Marketinglab leer je van professionals hoe je een pakkende tekst schrijft en hoe je het vetste campagnebeeld maakt.

Publieksprogramma

Springtijd biedt niet alleen een makersprogramma aan, maar ook een gevarieerd programma voor het publiek. Tijdens dit evenement krijg je de kans om voorstellingen en work-in-progress presentaties bij te wonen van diverse jonge makers, die de afgelopen maanden intensief bezig zijn geweest in het Makershuis Alkmaar met repetities of onderzoek.

Stap aan boord bij “All Inclusive”, een absurdistisch stuk dat de spot drijft met ons kapitalisme op een cruiseschip. Ervaar de a capella performance “De ruimte tussen ons”, die het aangrijpende verhaal vertelt over het uiteenvallen van een familie en de wereld. Daarnaast staat er een feministisch popconcert genaamd “NORA” op het programma, en kunnen bezoekers genieten van “My black future”, de muzikale performance van Melvin Aroma, waarin hij zijn hoopvolle toekomstbeelden met het publiek deelt.

Prijzen publiek inclusief twee voorstellingen en maaltijd: 

Standaard €42,50

Jongeren 16 t/m 30 jaar €30,00

Prijzen jonge makers inclusief lunch en diner, exclusief drankjes
Makersprogramma exclusief overnachting € 35,00

Makersprogramma inclusief overnachting € 60,00

Springtijd vindt plaats op 7 t/m 9 maart 2024 in en rondom Theater de Drukkerij, het theater van Karavaan. 

 

Recent nieuws

MUZIEKTHEATRALE WANDELING OVER STERKE VROUWEN, IN HET KADER VAN INTERNATIONALE VROUWENDAG 

Alkmaar - Van 1 t/m 10 maart speelt de locatietheatervoorstelling ‘Wie de F* is Trijn?’ in Alkmaar, die aansluit bij de gedachten over de vrouw van toen en nu. Deze succesvolle voorstelling is opnieuw te zien in het kader van internationale vrouwendag. Een uitstekende voorstelling als gespreksstarter voor moeder en dochter, voor vrouwen onderling of een eye-opener voor alle mannen op deze wereld.

Lees verder
Bowie Verschuuren

DE 8E EDITIE VAN KARAVAAN FESTIVAL BRENGT MEER DAN 200 VOORSTELLINGEN OP BIJZONDERE LOCATIES IN NOORD-HOLLAND

ALKMAAR - Van 17 tot en met 26 mei vindt de achtste editie van Karavaan Festival plaats in regio Groot Alkmaar. Tien dagen lang is het genieten van het beste locatietheater op de meest bijzondere plekken in regio Alkmaar, van theatrale expedities en bourgondische theateruitjes tot boerendrama en extatische dansconcerten. Het thema van deze editie is #uitdemaat.

Lees verder

Een nieuw gezicht bij Karavaan

Hallo allemaal! Ik ben Simone Tresoor en ik ben deze week begonnen bij Karavaan waar ik me met veel plezier ga storten op de marketing en communicatie.

Lees verder

Volg ons op social media!