KARAVAAN TREKT MET FESTIVAL SPRINGTIJD JONGE THEATERMAKERS NAAR ALKMAAR

Moon Saris

ALKMAAR - Voor het tweede jaar op rij komen jonge theatermakers van 7 tot en met 9 maart naar Theater de Drukkerij in Alkmaar voor het festival Springtijd. Het debuut van het festival was vorig jaar volledig uitverkocht.


Het festival-mes snijdt aan twee kanten: jonge theatermakers komen graag naar Alkmaar om te kunnen netwerken, theatercolleges te volgen en te speeddaten met programmeurs van belangrijke podia, recensenten en marketeers, terwijl publiek samen eet aan lange tafels alvorens ze twee toffe voorstellingen van jonge makers gaan bekijken.

Makersprogramma

Op 8 en 9 maart biedt Karavaan een speciaal programma aan voor jonge makers, gericht op het vergroten van kennis, het verbreden van het netwerk en verdieping. Binnen deze programma-onderdelen legt Karavaan actief de nadruk op ontmoetingen tussen makers, het stellen van vragen en het opdoen van nieuwe kennis. 

Je hebt de mogelijkheid om deel te nemen aan een interactieve talkshow in samenwerking met ENT (Ensemble Nieuwe Theaterwerkers). Daarnaast kun je leren van de marketingtricks van ervaren theatermarketeers en bij IN DE MAAK! een kijkje nemen in het maakproces van andere makers. Bovendien krijg je de kans om te speeddaten met onder andere Sanders Janssens (Recensent Theaterkrant & Volkskrant), Simone Hogendijk (Over Het IJ Festival), Marelie van Rongen (De Schuur), en anderen. Tijdens het Marketinglab leer je van professionals hoe je een pakkende tekst schrijft en hoe je het vetste campagnebeeld maakt.

Publieksprogramma

Springtijd biedt niet alleen een makersprogramma aan, maar ook een gevarieerd programma voor het publiek. Tijdens dit evenement krijg je de kans om voorstellingen en work-in-progress presentaties bij te wonen van diverse jonge makers, die de afgelopen maanden intensief bezig zijn geweest in het Makershuis Alkmaar met repetities of onderzoek.

Stap aan boord bij “All Inclusive”, een absurdistisch stuk dat de spot drijft met ons kapitalisme op een cruiseschip. Ervaar de a capella performance “De ruimte tussen ons”, die het aangrijpende verhaal vertelt over het uiteenvallen van een familie en de wereld. Daarnaast staat er een feministisch popconcert genaamd “NORA” op het programma, en kunnen bezoekers genieten van “My black future”, de muzikale performance van Melvin Aroma, waarin hij zijn hoopvolle toekomstbeelden met het publiek deelt.

Prijzen publiek inclusief twee voorstellingen en maaltijd: 

Standaard €42,50

Jongeren 16 t/m 30 jaar €30,00

Prijzen jonge makers inclusief lunch en diner, exclusief drankjes
Makersprogramma exclusief overnachting € 35,00

Makersprogramma inclusief overnachting € 60,00

Springtijd vindt plaats op 7 t/m 9 maart 2024 in en rondom Theater de Drukkerij, het theater van Karavaan. 

 

Recent nieuws

LOEI: 2 muzikanten in een wei met koeien
Moon Saris

KARAVAAN TREKT LANDELIJKE AANDACHT MET SUCCESVOLLE EDITIE KARAVAAN FESTIVAL

ALKMAAR - Muziek voor koeien, een true crime in de bossen van Heiloo, en een spektakelopera met senioren in de Grote Kerk. Karavaan Festival presenteerde tien dagen lang avontuurlijk locatietheater in de regio Groot Alkmaar, met het thema "Uit de maat". Het publiek werd in grote getale getrokken door voorstellingen op het platteland, in de stad en in de bossen. Het bruisende festivalhart in het zonovergoten Victoriepark genoot veel belangstelling en trok een nieuw scala aan bezoekers. Het theaterfestival kende een zeer succesvolle editie met ruim 29 duizend bezoekers.

Lees verder
PREPARTY PRIDE ALKMAAR met 2 drags op een skippybal

GRATIS PRE-PARTY ALKMAAR PRIDE IN HET VICTORIEPARK

ALKMAAR - Speciaal voor de Alkmaar Pride week organiseert Karavaan samen met Podium Victorie op 25 mei een feestelijke pre-party vol veren en glitter. Van 11:00-13:00 is er in het Victoriepark tijdens festival Yes In My BackYard een veelzijdig programma, met o.a. Kinki Kappers, een circus-meet-drag show en catwalk.

Lees verder
Willem Melgerd

GRATIS STRAATTHEATER IN DE STAD TIJDENS KARAVAAN FESTIVAL

ALKMAAR - Een marcherend gezelschap op stelten, een straatdisco en een date onder een gigantische jurk. Tussen 17 en 26 mei brengt Karavaan ook feest in de binnenstad van Alkmaar tijdens Karavaan Festival.

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen