KARAVAAN TREKT MET FESTIVAL SPRINGTIJD JONGE THEATERMAKERS NAAR ALKMAAR

Moon Saris

ALKMAAR - Voor het tweede jaar op rij komen jonge theatermakers van 7 tot en met 9 maart naar Theater de Drukkerij in Alkmaar voor het festival Springtijd. Het debuut van het festival was vorig jaar volledig uitverkocht.


Het festival-mes snijdt aan twee kanten: jonge theatermakers komen graag naar Alkmaar om te kunnen netwerken, theatercolleges te volgen en te speeddaten met programmeurs van belangrijke podia, recensenten en marketeers, terwijl publiek samen eet aan lange tafels alvorens ze twee toffe voorstellingen van jonge makers gaan bekijken.

Makersprogramma

Op 8 en 9 maart biedt Karavaan een speciaal programma aan voor jonge makers, gericht op het vergroten van kennis, het verbreden van het netwerk en verdieping. Binnen deze programma-onderdelen legt Karavaan actief de nadruk op ontmoetingen tussen makers, het stellen van vragen en het opdoen van nieuwe kennis. 

Je hebt de mogelijkheid om deel te nemen aan een interactieve talkshow in samenwerking met ENT (Ensemble Nieuwe Theaterwerkers). Daarnaast kun je leren van de marketingtricks van ervaren theatermarketeers en bij IN DE MAAK! een kijkje nemen in het maakproces van andere makers. Bovendien krijg je de kans om te speeddaten met onder andere Sanders Janssens (Recensent Theaterkrant & Volkskrant), Simone Hogendijk (Over Het IJ Festival), Marelie van Rongen (De Schuur), en anderen. Tijdens het Marketinglab leer je van professionals hoe je een pakkende tekst schrijft en hoe je het vetste campagnebeeld maakt.

Publieksprogramma

Springtijd biedt niet alleen een makersprogramma aan, maar ook een gevarieerd programma voor het publiek. Tijdens dit evenement krijg je de kans om voorstellingen en work-in-progress presentaties bij te wonen van diverse jonge makers, die de afgelopen maanden intensief bezig zijn geweest in het Makershuis Alkmaar met repetities of onderzoek.

Stap aan boord bij “All Inclusive”, een absurdistisch stuk dat de spot drijft met ons kapitalisme op een cruiseschip. Ervaar de a capella performance “De ruimte tussen ons”, die het aangrijpende verhaal vertelt over het uiteenvallen van een familie en de wereld. Daarnaast staat er een feministisch popconcert genaamd “NORA” op het programma, en kunnen bezoekers genieten van “My black future”, de muzikale performance van Melvin Aroma, waarin hij zijn hoopvolle toekomstbeelden met het publiek deelt.

Prijzen publiek inclusief twee voorstellingen en maaltijd: 

Standaard €42,50

Jongeren 16 t/m 30 jaar €30,00

Prijzen jonge makers inclusief lunch en diner, exclusief drankjes
Makersprogramma exclusief overnachting € 35,00

Makersprogramma inclusief overnachting € 60,00

Springtijd vindt plaats op 7 t/m 9 maart 2024 in en rondom Theater de Drukkerij, het theater van Karavaan. 

 

Recent nieuws

Voorstelling De Boer Op: Boer staat in weiland met verrekijker.
Moon Saris

DE BOER OP MET KARAVAAN

ALKMAAR - Karavaan Festival komt er weer aan en dat betekent ook veel theater op het platteland. Drie verschillende voorstellingen op boerderijen in Zuid-Schermer en Stompetoren onthullen de diverse verhalen achter de omgekeerde vlag. Ze zijn te zien van 17 t/m 26 mei.

Lees verder
Beeldentuin van Nic Jonk Op een zonnige dag
Foto: Marco van Ammers

UNIEKE DANSVOORSTELLING TUSSEN DE BEELDEN VAN NIC JONK TIJDENS KARAVAAN FESTIVAL

GROOTSCHERMER - Art meets art in de bekende beeldentuin van Nic Jonk. Van 18 t/m 26 mei kun hier genieten van een poëtisch en acrobatisch dansduet, dat tussen de kolossale sculpturen plaatsvindt. De voorstelling is onderdeel van de fietsroute van Karavaan Festival.

Lees verder
bovendrijven, twee mannen staan in een kanaal

KARAVAAN PRESENTEERT NIEUWE SPECIAL VOOR EXPEDITIE ALKMAARS KANAAL

Alkmaar - Er is weer een speciale theatrale tocht te fietsen langs de oevers van het Alkmaars Kanaal, waarlangs in de toekomst de nieuwe stad zal verrijzen. Er zijn twee verschillende versies: een versie die altijd te fietsen is en een Special waarbij ook een theatervoorstelling gespeeld wordt. De première van deze voorstelling is op zondag 21 april. De expeditie is een cocreatie van gemeente Alkmaar (Alkmaars Kanaal) en Karavaan, buitengewoon theater op locatie.

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen