KARAVAAN VERRASTE MET GLOEDNIEUW FESTIVAL IN THEATER DE DRUKKERIJ

Foto: Moon Saris

Van 23 t/m 25 februari was Theater de Drukkerij de bruisende festivallocatie van de succesvolle, eerste editie van Springtij. Springtij is een gloednieuw festival van Karavaan met avontuurlijk theater van jonge theatermakers. Het driedaagse festival was uitverkocht en trok een overwegend jong publiek.


Tijdens het driedaagse festival Springtij kon publiek kennis maken met het werk van  theatermakers van de toekomst. Die namen publiek mee in hun maakprocessen met work-in-progress en onderzoekspresentaties. Daarnaast waren er verschillende voorstellingen te zien in de theaterzaal en op locatie.

Theater de Drukkerij, het nieuwe theater van Karavaan wat onlangs werd geopend, vormde de locatie voor Springtij. Daarnaast werd er op twee verrassende locaties gespeeld in hetzelfde pand van de voormalige drukkerij van het Noord-Holland Dagblad. Reinout Bongers maakte in het aangrenzende indoor skatepark STRAAT een fysieke voorstelling over falen, geïnspireerd op Eddie the Eagle. In de imposante voormalige drukpershal speelde Maggie Symonds haar voorstelling GAIA, een apocalyptische muziektheatervoorstelling over de vlucht van de mens.

Op vrijdag 24 februari was er een Makersdag met een boordevol programma speciaal voor jonge makers. Ruim vijftig jonge makers uit het hele land bezochten de Makersdag. Tijdens deze dag konden ze o.a. ontbijten met verschillende professionals uit het veld, een theatercollege volgen over het cultuurbeleid en in gesprek met programmeurs. Het belang voor jonge makers om elkaar en professionals uit het veld te ontmoeten werd met deze dag onderstreept, aldus een van de aanwezige jonge makers:

“Het geeft vaak toch als maker zo’n rotgevoel om altijd maar in je eentje bezig te zijn, dus was het geweldig om met gelijkgestemden de mensen uit de ‘onbekende hoek’ zo uitgebreid te kunnen spreken.”

Met Springtij heeft Theater de Drukkerij zich geïnstalleerd als dé plek voor jonge makers in Alkmaar. De uitverkochte eerste editie van Springtij heeft laten zien dat Alkmaar nieuwsgierig is naar en grote behoefte heeft aan avontuurlijk theater van de nieuwe generatie theatermakers.

In Theater de Drukkerij is iedere tweede donderdag van de maand programma. De volgende editie van Springtij zal plaatsvinden op 1 t/m 3 februari 2024.

Recent nieuws

Foto: Moon Saris

FESTIVAL GRAZENDE ZWAAN LIET LANDSCHAP BELEVEN OP ZONOVERGOTEN LANDGOED

Afgelopen weekend was het een feestje op Landgoed Kleine Vennep in Nieuw Vennep. Met bijzonder muziektheater onder luifels, circus tussen de bomen en muziek en theater in de monumentale schuur genoten kinderen en volwassenen op een van de mooiste plekken van de Haarlemmermeer. Met hoeden, slippers, sproeiers, ijsjes en watertappunten beleefde Grazende Zwaan een bloedhete editie.

Lees verder

KARAVAAN IS OP ZOEK NAAR EEN ENTHOUSIASTE MARCOM COORDINATOR

Ons team is op zoek naar een enthousiaste MarCom-coördinator die creativiteit combineert met strategisch inzicht om onze marketing- en communicatie-inspanningen naar een nog hoger level te brengen. Ben jij of ken jij deze duizendpoot?

Lees verder
Moon Saris

KARAVAAN DOOPT MONUMENTALE BOERDERIJSCHUUR OM VOOR MINI MATTHÄUS- PASSION CONCERT

HAARLEMMERMEER - Op 9 en 10 september keert het avontuurlijke festival Grazende Zwaan terug op en om Landgoed Kleine Vennep in Nieuw Vennep. Speciaal voor deze editie tovert het festival de monumentale boerderijschuur op zaterdagavond voor een nieuw klassiek boerderijconcert.

Lees verder

Volg ons op social media!