KARAVAAN VERRASTE MET GLOEDNIEUW FESTIVAL IN THEATER DE DRUKKERIJ

Foto: Moon Saris

Van 23 t/m 25 februari was Theater de Drukkerij de bruisende festivallocatie van de succesvolle, eerste editie van Springtij. Springtij is een gloednieuw festival van Karavaan met avontuurlijk theater van jonge theatermakers. Het driedaagse festival was uitverkocht en trok een overwegend jong publiek.


Tijdens het driedaagse festival Springtij kon publiek kennis maken met het werk van  theatermakers van de toekomst. Die namen publiek mee in hun maakprocessen met work-in-progress en onderzoekspresentaties. Daarnaast waren er verschillende voorstellingen te zien in de theaterzaal en op locatie.

Theater de Drukkerij, het nieuwe theater van Karavaan wat onlangs werd geopend, vormde de locatie voor Springtij. Daarnaast werd er op twee verrassende locaties gespeeld in hetzelfde pand van de voormalige drukkerij van het Noord-Holland Dagblad. Reinout Bongers maakte in het aangrenzende indoor skatepark STRAAT een fysieke voorstelling over falen, geïnspireerd op Eddie the Eagle. In de imposante voormalige drukpershal speelde Maggie Symonds haar voorstelling GAIA, een apocalyptische muziektheatervoorstelling over de vlucht van de mens.

Op vrijdag 24 februari was er een Makersdag met een boordevol programma speciaal voor jonge makers. Ruim vijftig jonge makers uit het hele land bezochten de Makersdag. Tijdens deze dag konden ze o.a. ontbijten met verschillende professionals uit het veld, een theatercollege volgen over het cultuurbeleid en in gesprek met programmeurs. Het belang voor jonge makers om elkaar en professionals uit het veld te ontmoeten werd met deze dag onderstreept, aldus een van de aanwezige jonge makers:

“Het geeft vaak toch als maker zo’n rotgevoel om altijd maar in je eentje bezig te zijn, dus was het geweldig om met gelijkgestemden de mensen uit de ‘onbekende hoek’ zo uitgebreid te kunnen spreken.”

Met Springtij heeft Theater de Drukkerij zich geïnstalleerd als dé plek voor jonge makers in Alkmaar. De uitverkochte eerste editie van Springtij heeft laten zien dat Alkmaar nieuwsgierig is naar en grote behoefte heeft aan avontuurlijk theater van de nieuwe generatie theatermakers.

In Theater de Drukkerij is iedere tweede donderdag van de maand programma. De volgende editie van Springtij zal plaatsvinden op 1 t/m 3 februari 2024.

Recent nieuws

ouderen op buitenplaats akerendam tijdens volbloeiers
Foppe Schut

NATTE MAAR MOOIE TWEEDE EDITIE VAN OUDERENFESTIVAL VOLBLOEIERS IN BEVERWIJK

BEVERWIJK - Een groot publiek verzamelde zich, ondanks de regen, afgelopen vrijdag op buitenplaats Akerendam in Beverwijk voor de tweede editie van ouderenfestival VOLBLOEIERS. Het thema van dit jaar was Frankrijk.

Lees verder
Scenefoto Ik hoop op zegen
Tibor Dieters

KARAVAAN EN COLLECTIEF BLAUWDRUK ZETTEN THEATERSTAD ALKMAAR OP DE KAART

ALKMAAR - Op 3 juli maakte het Fonds Podiumkunsten, de landelijke verdeler van theatersubsidies, de besluiten bekend voor de periode 2025-2028. In Alkmaar worden Karavaan en Collectief BLAUWDRUK met lovende woorden gehonoreerd. Voor het eerst heeft de stad hiermee een festival én een volwassen theatergezelschap die vanuit het Rijk worden ondersteund.

Lees verder
Tribute band Mirage op foto

COVERBAND FLEETWOOD MAC SLUIT FESTIVAL VOLBLOEIERS IN BEVERWIJK AF

BEVERWIJK - Op vrijdag 12 juli brengt Karavaan het seniorenfestival Volbloeiers, na een uitverkochte eerste editie, opnieuw naar Buitenplaats Akerendam. Tijdens een avondvullend programma worden festivalbezoekers meegenomen op een muziektheatrale route, met als afsluiter coverband Fleetwood Mac.

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen