Local Global is het thema in 2016

“De toekomst van Nederland hangt maar voor 1 procent af van wat er in Nederland gebeurt, voor 9 procent van wat er in Europa gebeurt en voor de overige 90 % van wat er in de rest van de wereld gebeurt.” Hans Rosling, Gapminder (www.gapminder.org) Het thema van Karavaan Festival 2016 is Local  Global. Hoe Noord-Holland verbonden is met de rest van de wereld.


We zijn steeds meer onderdeel van de hele wereld. Via internet en televisie komen mondiale ontwikkelingen in onze huiskamers. Onze verbondenheid aan de Europese Unie laat Europese regels van invloed zijn op onze maatschappij. Grote handelsverdragen als TTIP zet de macht in de wereld op scherp.

We staan in directe verbinding met China met onze koeien, met Afrika door de weidevogels. We beschermen als vanouds onze dijken om de wereldwijde stijging van de zeespiegel voor te zijn. We willen vrij reizen maar Fort Europa gaat op slot en vluchtelingen kloppen aan de poort. Wat er gebeurt in de wereld is steeds meer van directe invloed op onze leefomgeving, zowel fysiek als emotioneel.

Noord-Hollanders zijn ondernemers die nieuwsgierig zijn naar de mogelijkheden die deze globalisering biedt voor de lokale ontwikkelingen en tegelijkertijd is er de angst voor dat wat vreemd is en van buiten komt. We zijn bang voor dat wat we zelf niet in de hand hebben.

Er ontstaat een nieuwe ordening, een nieuwe samenleving. Er is weer heimwee naar dichtbij.

Het festival geeft inzichten in hoe lokaal steeds meer verbonden is met globaal door een gevarieerd, aantrekkelijk en spraakmakend programma met locatietheater, live muziek, theatrale installaties, theater in de openbare ruimte, eten en drinken, talkabouts en performances.

Het thema voor 2017 is Nieuwe Energie.

Recent nieuws

ouderen op buitenplaats akerendam tijdens volbloeiers
Foppe Schut

NATTE MAAR MOOIE TWEEDE EDITIE VAN OUDERENFESTIVAL VOLBLOEIERS IN BEVERWIJK

BEVERWIJK - Een groot publiek verzamelde zich, ondanks de regen, afgelopen vrijdag op buitenplaats Akerendam in Beverwijk voor de tweede editie van ouderenfestival VOLBLOEIERS. Het thema van dit jaar was Frankrijk.

Lees verder
Scenefoto Ik hoop op zegen
Tibor Dieters

KARAVAAN EN COLLECTIEF BLAUWDRUK ZETTEN THEATERSTAD ALKMAAR OP DE KAART

ALKMAAR - Op 3 juli maakte het Fonds Podiumkunsten, de landelijke verdeler van theatersubsidies, de besluiten bekend voor de periode 2025-2028. In Alkmaar worden Karavaan en Collectief BLAUWDRUK met lovende woorden gehonoreerd. Voor het eerst heeft de stad hiermee een festival én een volwassen theatergezelschap die vanuit het Rijk worden ondersteund.

Lees verder
Tribute band Mirage op foto

COVERBAND FLEETWOOD MAC SLUIT FESTIVAL VOLBLOEIERS IN BEVERWIJK AF

BEVERWIJK - Op vrijdag 12 juli brengt Karavaan het seniorenfestival Volbloeiers, na een uitverkochte eerste editie, opnieuw naar Buitenplaats Akerendam. Tijdens een avondvullend programma worden festivalbezoekers meegenomen op een muziektheatrale route, met als afsluiter coverband Fleetwood Mac.

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen