LOEIENDE START VAN DE KAARTVERKOOP VOOR KARAVAAN FESTIVAL 2024

Campagnebeeld Karavaan Festival 2024
BOWIE VERSCHUUREN

ALKMAAR - Op het erf van 't Koehotel trapte Karavaan gisteren samen met 400 gasten officieel af met de start kaartverkoop voor het festival. Dit gebeurde tijdens Goesting, de middag waarop vrienden en partners van Karavaan een kijkje kregen in het festivalaanbod en kennismaakten met de theatermakers. Verspreid over de boerderij waren voorproefjes te zien van al het moois dat het festival te bieden heeft. Van 17 mei tot en met 26 mei brengt Karavaan Festival ruim 200 voorstellingen, 13 landelijke premières en een festivalhart in het Victoriepark in hartje Alkmaar.


Tien dagen lang is het genieten van het beste locatietheater op de meest bijzondere plekken in de regio Alkmaar. Van theatrale expedities en bourgondische theateruitjes tot boerendrama en extatische dansconcerten, er is voor elk wat wils. Beleef uniek locatietheater op verrassende locaties in Alkmaar, Castricum, Egmond, vele plekken in de Schermer, Langedijk en Heiloo. Het thema van deze editie is “Uit de maat”.

HIGHLIGHTS

Dit jaar introduceert het festival een vaar-/wandelroute langs het Alkmaars Kanaal. Een complete ervaring die je meeneemt naar bouwvakkers, bouwkavels en het verlangen naar een eigen huis. Het programma omvat de hilarische voorstelling “PUT” en muziektheater aan het water, met een borrel in een bootje.

Daarnaast zie je voorstellingen op boerderijen, waar je de verhalen achter de omgekeerde vlag leert kennen. Verder kun je naar Alkmaar komen voor onder andere een bonte dorpsopera waar begrafenissen uitmonden in jukeboxfeesten, en naar Heiloo voor een true crime-verhaal in het bos. In de Schermer zijn er interessante voorstellingen op dijken en het platteland, terwijl je in Egmond wordt verrast in een klooster en een bollenschuur. Het gloednieuwe stadsgezelschap van Alkmaar, Collectief Blauwdruk, speelt uitbundig locatietheater vanaf een vlot.

FESTIVALHART YES IN MY BACKYARD

In het Victoriepark is er het bruisend festivalhart genaamd ‘YES IN MY BACKYARD’, dat Karavaan in samenwerking met poppodium Victorie organiseert. Hier kun je elke dag genieten van livemuziek, tentjestheater, theatrale installaties, straattheater, hapjes, drankjes en nog veel meer.

Enkele hoogtepunten van Yes In My BackYard zijn de magische en absurde performance van Magic Tom & Yuri, die eerder al Lowlands veroverden, en de meertalige melodieën van Ellen ten Damme. Elmer neemt je mee op een brutale rit vol energie, terwijl Apennoten pop een unieke kans biedt om met je kinderen te genieten van een popconcert, bekend van Zappelin. 

Kijk HIER voor tickets en meer informatie.

Recent nieuws

bovendrijven, twee mannen staan in een kanaal

KARAVAAN PRESENTEERT NIEUWE SPECIAL VOOR EXPEDITIE ALKMAARS KANAAL

Alkmaar - Er is weer een speciale theatrale tocht te fietsen langs de oevers van het Alkmaars Kanaal, waarlangs in de toekomst de nieuwe stad zal verrijzen. Er zijn twee verschillende versies: een versie die altijd te fietsen is en een Special waarbij ook een theatervoorstelling gespeeld wordt. De première van deze voorstelling is op zondag 21 april. De expeditie is een cocreatie van gemeente Alkmaar (Alkmaars Kanaal) en Karavaan, buitengewoon theater op locatie.

Lees verder
Voorstelling De Boer Op: Boer staat in weiland met verrekijker.
Moon Saris

DE BOER OP: 6 BOERENMONOLOGEN OVER VOOROORDELEN

Karavaan komt tijdens Karavaan Festival met de nieuwe betekenisvolle productie 'De Boer Op'. Het wordt een nieuwe agrarische voorstelling die speciaal wordt gemaakt voor de regio Alkmaar.

Lees verder
Daisy en Janna scenefoto - all inclusive
Moon Saris

KARAVAAN EN PODIUM VICTORIE BRENGEN VIERDE EDITIE VAN FESTIVAL YES IN MY BACKYARD NAAR HET VICTORIEPARK

ALKMAAR - Van 17 t/m 20 mei (Pinksterweekend) en van 24 t/m 26 mei 2024 organiseren Karavaan en Podium Victorie het festival: Yes In My BackYard in het Victoriepark. Vanaf woensdag 20 maart start de verkoop voor alle voorstellingen en concerten.

Lees verder

Volg ons op social media!

Cart