LOEIENDE START VAN DE KAARTVERKOOP VOOR KARAVAAN FESTIVAL 2024

Campagnebeeld Karavaan Festival 2024
BOWIE VERSCHUUREN

ALKMAAR - Op het erf van 't Koehotel trapte Karavaan gisteren samen met 400 gasten officieel af met de start kaartverkoop voor het festival. Dit gebeurde tijdens Goesting, de middag waarop vrienden en partners van Karavaan een kijkje kregen in het festivalaanbod en kennismaakten met de theatermakers. Verspreid over de boerderij waren voorproefjes te zien van al het moois dat het festival te bieden heeft. Van 17 mei tot en met 26 mei brengt Karavaan Festival ruim 200 voorstellingen, 13 landelijke premières en een festivalhart in het Victoriepark in hartje Alkmaar.


Tien dagen lang is het genieten van het beste locatietheater op de meest bijzondere plekken in de regio Alkmaar. Van theatrale expedities en bourgondische theateruitjes tot boerendrama en extatische dansconcerten, er is voor elk wat wils. Beleef uniek locatietheater op verrassende locaties in Alkmaar, Castricum, Egmond, vele plekken in de Schermer, Langedijk en Heiloo. Het thema van deze editie is “Uit de maat”.

HIGHLIGHTS

Dit jaar introduceert het festival een vaar-/wandelroute langs het Alkmaars Kanaal. Een complete ervaring die je meeneemt naar bouwvakkers, bouwkavels en het verlangen naar een eigen huis. Het programma omvat de hilarische voorstelling “PUT” en muziektheater aan het water, met een borrel in een bootje.

Daarnaast zie je voorstellingen op boerderijen, waar je de verhalen achter de omgekeerde vlag leert kennen. Verder kun je naar Alkmaar komen voor onder andere een bonte dorpsopera waar begrafenissen uitmonden in jukeboxfeesten, en naar Heiloo voor een true crime-verhaal in het bos. In de Schermer zijn er interessante voorstellingen op dijken en het platteland, terwijl je in Egmond wordt verrast in een klooster en een bollenschuur. Het gloednieuwe stadsgezelschap van Alkmaar, Collectief Blauwdruk, speelt uitbundig locatietheater vanaf een vlot.

FESTIVALHART YES IN MY BACKYARD

In het Victoriepark is er het bruisend festivalhart genaamd ‘YES IN MY BACKYARD’, dat Karavaan in samenwerking met poppodium Victorie organiseert. Hier kun je elke dag genieten van livemuziek, tentjestheater, theatrale installaties, straattheater, hapjes, drankjes en nog veel meer.

Enkele hoogtepunten van Yes In My BackYard zijn de magische en absurde performance van Magic Tom & Yuri, die eerder al Lowlands veroverden, en de meertalige melodieën van Ellen ten Damme. Elmer neemt je mee op een brutale rit vol energie, terwijl Apennoten pop een unieke kans biedt om met je kinderen te genieten van een popconcert, bekend van Zappelin. 

Kijk HIER voor tickets en meer informatie.

Recent nieuws

ouderen op buitenplaats akerendam tijdens volbloeiers
Foppe Schut

NATTE MAAR MOOIE TWEEDE EDITIE VAN OUDERENFESTIVAL VOLBLOEIERS IN BEVERWIJK

BEVERWIJK - Een groot publiek verzamelde zich, ondanks de regen, afgelopen vrijdag op buitenplaats Akerendam in Beverwijk voor de tweede editie van ouderenfestival VOLBLOEIERS. Het thema van dit jaar was Frankrijk.

Lees verder
Scenefoto Ik hoop op zegen
Tibor Dieters

KARAVAAN EN COLLECTIEF BLAUWDRUK ZETTEN THEATERSTAD ALKMAAR OP DE KAART

ALKMAAR - Op 3 juli maakte het Fonds Podiumkunsten, de landelijke verdeler van theatersubsidies, de besluiten bekend voor de periode 2025-2028. In Alkmaar worden Karavaan en Collectief BLAUWDRUK met lovende woorden gehonoreerd. Voor het eerst heeft de stad hiermee een festival én een volwassen theatergezelschap die vanuit het Rijk worden ondersteund.

Lees verder
Tribute band Mirage op foto

COVERBAND FLEETWOOD MAC SLUIT FESTIVAL VOLBLOEIERS IN BEVERWIJK AF

BEVERWIJK - Op vrijdag 12 juli brengt Karavaan het seniorenfestival Volbloeiers, na een uitverkochte eerste editie, opnieuw naar Buitenplaats Akerendam. Tijdens een avondvullend programma worden festivalbezoekers meegenomen op een muziektheatrale route, met als afsluiter coverband Fleetwood Mac.

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen