Niet-ver-van-mijn-bed-show

Volg de webserie 'Niet-zo-ver-van-mijn-bed-show' van Gouden Haas en Strandlab Almere, over o.a. hoe de plannen van regisseur Gienke Deuten zijn ingehaald door de realiteit nu de strandopera Kaapdiegoeiekoop niet gemaakt en gespeeld kan worden op Karavaan Festival.


Het was 1 van de grote publiekstrekkers voor aankomend Karavaan Festival: de grootse strandopera Kaapdiegoeiekoop. Een nieuw geschreven en nieuw gecomponeerde locatie-opera met uitzicht op zee. De regie was in handen van Gienke Deuten van Gouden Haas. Ook deze voorstelling moest worden afgelast door de corona-crisis.

Samen met StrandLAB Almere werkte Gienke aan aan webserie de Niet-zo-ver-van-mijn-bed-show. Ze nodigden cultuursocioloog en schrijver Ruben Jacobs uit en gingen met hem in gesprek over de vraag die centraal staat in hun voorstellingen: ‘hoe houdt de mens zich staande in een veranderende wereld?’ Door de uitbraak van COVID-19 lijkt deze vraag actueler dan ooit.

Vanuit haar tuin in Oosterwold gaat Gienke in gesprek met haar gast Ruben Jacobs. Tijdens het gesprek gaan ze in op deelvragen als: ‘Waarom is veranderen zo moeilijk, terwijl we weten wat we anders zouden moeten doen?’ ‘Na elke ingrijpende gebeurtenis zijn we hoopvol dat deze een blijvende, positieve gedragsverandering opleveren. We zitten nu midden in een crisis en zijn ervan overtuigd dat de wereld en ons handelen nooit meer hetzelfde zullen zijn. Maar hoe reëel of naïef is die gedachte?’ En: ‘Oosterwold is een plek waar mensen wonen die een duurzame toekomst als ideaal hebben en daarnaar handelen. Zijn dit soort lokale initiatieven de toekomst? Of is het een elitaire hobby?’

KIJK HIER

Recent nieuws

Voorstelling De Boer Op: Boer staat in weiland met verrekijker.
Moon Saris

DE BOER OP MET KARAVAAN

ALKMAAR - Karavaan Festival komt er weer aan en dat betekent ook veel theater op het platteland. Drie verschillende voorstellingen op boerderijen in Zuid-Schermer en Stompetoren onthullen de diverse verhalen achter de omgekeerde vlag. Ze zijn te zien van 17 t/m 26 mei.

Lees verder
Beeldentuin van Nic Jonk Op een zonnige dag
Foto: Marco van Ammers

UNIEKE DANSVOORSTELLING TUSSEN DE BEELDEN VAN NIC JONK TIJDENS KARAVAAN FESTIVAL

GROOTSCHERMER - Art meets art in de bekende beeldentuin van Nic Jonk. Van 18 t/m 26 mei kun hier genieten van een poëtisch en acrobatisch dansduet, dat tussen de kolossale sculpturen plaatsvindt. De voorstelling is onderdeel van de fietsroute van Karavaan Festival.

Lees verder
bovendrijven, twee mannen staan in een kanaal

KARAVAAN PRESENTEERT NIEUWE SPECIAL VOOR EXPEDITIE ALKMAARS KANAAL

Alkmaar - Er is weer een speciale theatrale tocht te fietsen langs de oevers van het Alkmaars Kanaal, waarlangs in de toekomst de nieuwe stad zal verrijzen. Er zijn twee verschillende versies: een versie die altijd te fietsen is en een Special waarbij ook een theatervoorstelling gespeeld wordt. De première van deze voorstelling is op zondag 21 april. De expeditie is een cocreatie van gemeente Alkmaar (Alkmaars Kanaal) en Karavaan, buitengewoon theater op locatie.

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen