NIEUW FESTIVAL ‘SPRINGTIJ’ IN AANTOCHT VOOR JONGE MAKERS

FOTO: BOWIE VERSCHUUREN

In het laatste weekend van februari dompel je je onder in het werk van jonge makers tijdens Springtij, het festival van en voor theatermakers van de toekomst.ย 


Springtij vindt plaats in en rondom Makershuis Alkmaar en Theater de Drukkerij, het productiehuis en theater van Karavaan.

Je ziet af en nog onaf werk van verschillende jonge makers, die de afgelopen maanden in het Makershuis van Karavaan hebben gewerkt, gerepeteerd of onderzoek hebben gedaan. Daarnaast zie je werk van jonge makers die bij collega productiehuizen in het land nieuw werk hebben gemaakt. Met hen hebben we een uitwisselingsprogramma opgezet.

Maak je dus op voor een gevarieerd en avontuurlijk programma op een frisse en dynamische locatie in een wijk in transitie.

Voor makers
Tijdens Springtij organiseren we verschillende workshops en meet-ups speciaal voor jonge, startende theatermakers. Met ontbijtjes, interessante gasten, georganiseerde ontmoetingen en activiteiten waarbij je met al je vragen over het theaterveld terecht kunt. Je vergroot je netwerk, ontmoet mede-makers, gaat met fondsen en programmeurs in gesprek en dat alles in een ongedwongen en informele sfeer.
Kom kijken naar elkaars werk, wissel uit en inspireer elkaar.

Springtij is van 23 t/m 25 februari 2023

Recent nieuws

THEATERMAKER ZOEKT WERKLOZE ALKMAARDERS

Ondanks het personeelstekort en zรณ veel vacatures staan er nog steeds mensen werkloos langs de zijlijn. Theatermaker Brecht Hermans wil in contact komen met deze mensen voor een theaterstuk over mensen zonder werk omdat ze afgekeurd zijn, chronisch ziek, nieuwkomer zijn of een beperking hebben.

Lees verder

KARAVAAN TREKT MET SPRINGTIJ FESTIVAL JONGE THEATERMAKERS VAN DE TOEKOMST NAAR ALKMAAR

Springtij is een gloednieuw festival in Alkmaar van en voor jonge theatermakers, met een speciale Makersdag op 24 februari.

Lees verder
Lindsay Frimodt
Lindsay Frimodt

KARAVAAN EN SCHUUR LANCEREN SAMENWERKINGSPROJECT THEATERMAKERS VAN DE TOEKOMST

Karavaan en de Schuur hebben op 15 december in Makershuis Alkmaar het project โ€˜Theatermakers van de Toekomstโ€™ gelanceerd. Het project is mede ontwikkeld dankzij een subsidie van de provincie Noord-Holland. Met dit initiatief ondersteunt de provincie startende makers om zich, ondanks de coronacrisis, te ontwikkelen tot makers in de podiumkunsten die straks kunnen meedingen op nationaal niveau.

Lees verder

Volg ons op social media!