NIEUW FESTIVAL ‘SPRINGTIJ’ IN AANTOCHT VOOR JONGE MAKERS

FOTO: BOWIE VERSCHUUREN

In het laatste weekend van februari dompel je je onder in het werk van jonge makers tijdens Springtij, het festival van en voor theatermakers van de toekomst.ย 


Springtij vindt plaats in en rondom Makershuis Alkmaar en Theater de Drukkerij, het productiehuis en theater van Karavaan.

Je ziet af en nog onaf werk van verschillende jonge makers, die de afgelopen maanden in het Makershuis van Karavaan hebben gewerkt, gerepeteerd of onderzoek hebben gedaan. Daarnaast zie je werk van jonge makers die bij collega productiehuizen in het land nieuw werk hebben gemaakt. Met hen hebben we een uitwisselingsprogramma opgezet.

Maak je dus op voor een gevarieerd en avontuurlijk programma op een frisse en dynamische locatie in een wijk in transitie.

Voor makers
Tijdens Springtij organiseren we verschillende workshops en meet-ups speciaal voor jonge, startende theatermakers. Met ontbijtjes, interessante gasten, georganiseerde ontmoetingen en activiteiten waarbij je met al je vragen over het theaterveld terecht kunt. Je vergroot je netwerk, ontmoet mede-makers, gaat met fondsen en programmeurs in gesprek en dat alles in een ongedwongen en informele sfeer.
Kom kijken naar elkaars werk, wissel uit en inspireer elkaar.

Springtij is van 23 t/m 25 februari 2023

Recent nieuws

MUZIEKTHEATRALE WANDELING OVER STERKE VROUWEN, IN HET KADER VAN INTERNATIONALE VROUWENDAGย 

Alkmaar - Van 1 t/m 10 maart speelt de locatietheatervoorstelling โ€˜Wie de F* is Trijn?โ€™ in Alkmaar, die aansluit bij de gedachten over de vrouw van toen en nu. Deze succesvolle voorstelling is opnieuw te zien in het kader van internationale vrouwendag. Een uitstekende voorstelling als gespreksstarter voor moeder en dochter, voor vrouwen onderling of een eye-opener voor alle mannen op deze wereld.

Lees verder
Bowie Verschuuren

DE 8E EDITIE VAN KARAVAAN FESTIVAL BRENGT MEER DAN 200 VOORSTELLINGEN OP BIJZONDERE LOCATIES IN NOORD-HOLLAND

ALKMAAR - Van 17 tot en met 26 mei vindt de achtste editie van Karavaan Festival plaats in regio Groot Alkmaar. Tien dagen lang is het genieten van het beste locatietheater op de meest bijzondere plekken in regio Alkmaar, van theatrale expedities en bourgondische theateruitjes tot boerendrama en extatische dansconcerten. Het thema van deze editie is #uitdemaat.

Lees verder
Moon Saris

KARAVAAN TREKT MET FESTIVAL SPRINGTIJD JONGE THEATERMAKERS NAAR ALKMAAR

ALKMAAR - Voor het tweede jaar op rij komen jonge theatermakers van 7 tot en met 9 maart naar Theater de Drukkerij in Alkmaar voor het festival Springtijd. Het debuut van het festival was vorig jaar volledig uitverkocht.

Lees verder

Volg ons op social media!