NIEUW FESTIVAL ‘SPRINGTIJ’ IN AANTOCHT VOOR JONGE MAKERS

FOTO: BOWIE VERSCHUUREN

In het laatste weekend van februari dompel je je onder in het werk van jonge makers tijdens Springtij, het festival van en voor theatermakers van de toekomst. 


Springtij vindt plaats in en rondom Makershuis Alkmaar en Theater de Drukkerij, het productiehuis en theater van Karavaan.

Je ziet af en nog onaf werk van verschillende jonge makers, die de afgelopen maanden in het Makershuis van Karavaan hebben gewerkt, gerepeteerd of onderzoek hebben gedaan. Daarnaast zie je werk van jonge makers die bij collega productiehuizen in het land nieuw werk hebben gemaakt. Met hen hebben we een uitwisselingsprogramma opgezet.

Maak je dus op voor een gevarieerd en avontuurlijk programma op een frisse en dynamische locatie in een wijk in transitie.

Voor makers
Tijdens Springtij organiseren we verschillende workshops en meet-ups speciaal voor jonge, startende theatermakers. Met ontbijtjes, interessante gasten, georganiseerde ontmoetingen en activiteiten waarbij je met al je vragen over het theaterveld terecht kunt. Je vergroot je netwerk, ontmoet mede-makers, gaat met fondsen en programmeurs in gesprek en dat alles in een ongedwongen en informele sfeer.
Kom kijken naar elkaars werk, wissel uit en inspireer elkaar.

Springtij is van 23 t/m 25 februari 2023

Recent nieuws

Keith Montgomery

GESLAAGDE OPENING VOOR KARAVAAN FESTIVAL EN YES IN MY BACKYARD – NOG T/M 29 MEI

ALKMAAR - Een groot publiek verzamelde zich op 17 verschillende locaties in de regio Alkmaar én in het bomvolle festivalhart voor de opening van KARAVAAN FESTIVAL en YES IN MY BACKYARD. In de speeches van burgemeester Schouten van Alkmaar en burgemeester Voskuil van Bergen werd de maatschappelijke en landschappelijke rol van Karavaan in de stad en de regio bezongen.

Lees verder
Moon Saris

BOERENSCHUREN VOL THEATER: KARAVAAN BRENGT VOORSTELLINGEN OVER ACTUELE BOERENTHEMA’S IN DE SCHERMER

Afgelopen vrijdagavond trapte Karavaan af bij biologische boerderij Natuurlijk Genoegen met de eerste locatievoorstelling van Karavaan Festival: BOER BEN IK!

Lees verder

BACKSTAGE BIJ: DE LAATSTE BOOM

Derdejaars studenten van ArtEZ Muziektheater maken een apocalyptisch-satirische muziektheater voorstelling over de verre, verre toekomst van de mensheid op Landgoed Ter Coulster. Een landgoed dat al 600 jaar bestaat. Wij mochten bij de repetities aanwezig zijn.

Lees verder

Volg ons op social media!