NIEUW FESTIVAL ‘SPRINGTIJ’ IN AANTOCHT VOOR JONGE MAKERS

FOTO: BOWIE VERSCHUUREN

In het laatste weekend van februari dompel je je onder in het werk van jonge makers tijdens Springtij, het festival van en voor theatermakers van de toekomst. 


Springtij vindt plaats in en rondom Makershuis Alkmaar en Theater de Drukkerij, het productiehuis en theater van Karavaan.

Je ziet af en nog onaf werk van verschillende jonge makers, die de afgelopen maanden in het Makershuis van Karavaan hebben gewerkt, gerepeteerd of onderzoek hebben gedaan. Daarnaast zie je werk van jonge makers die bij collega productiehuizen in het land nieuw werk hebben gemaakt. Met hen hebben we een uitwisselingsprogramma opgezet.

Maak je dus op voor een gevarieerd en avontuurlijk programma op een frisse en dynamische locatie in een wijk in transitie.

Voor makers
Tijdens Springtij organiseren we verschillende workshops en meet-ups speciaal voor jonge, startende theatermakers. Met ontbijtjes, interessante gasten, georganiseerde ontmoetingen en activiteiten waarbij je met al je vragen over het theaterveld terecht kunt. Je vergroot je netwerk, ontmoet mede-makers, gaat met fondsen en programmeurs in gesprek en dat alles in een ongedwongen en informele sfeer.
Kom kijken naar elkaars werk, wissel uit en inspireer elkaar.

Springtij is van 23 t/m 25 februari 2023

Recent nieuws

ouderen op buitenplaats akerendam tijdens volbloeiers
Foppe Schut

NATTE MAAR MOOIE TWEEDE EDITIE VAN OUDERENFESTIVAL VOLBLOEIERS IN BEVERWIJK

BEVERWIJK - Een groot publiek verzamelde zich, ondanks de regen, afgelopen vrijdag op buitenplaats Akerendam in Beverwijk voor de tweede editie van ouderenfestival VOLBLOEIERS. Het thema van dit jaar was Frankrijk.

Lees verder
Scenefoto Ik hoop op zegen
Tibor Dieters

KARAVAAN EN COLLECTIEF BLAUWDRUK ZETTEN THEATERSTAD ALKMAAR OP DE KAART

ALKMAAR - Op 3 juli maakte het Fonds Podiumkunsten, de landelijke verdeler van theatersubsidies, de besluiten bekend voor de periode 2025-2028. In Alkmaar worden Karavaan en Collectief BLAUWDRUK met lovende woorden gehonoreerd. Voor het eerst heeft de stad hiermee een festival én een volwassen theatergezelschap die vanuit het Rijk worden ondersteund.

Lees verder
Tribute band Mirage op foto

COVERBAND FLEETWOOD MAC SLUIT FESTIVAL VOLBLOEIERS IN BEVERWIJK AF

BEVERWIJK - Op vrijdag 12 juli brengt Karavaan het seniorenfestival Volbloeiers, na een uitverkochte eerste editie, opnieuw naar Buitenplaats Akerendam. Tijdens een avondvullend programma worden festivalbezoekers meegenomen op een muziektheatrale route, met als afsluiter coverband Fleetwood Mac.

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen