Nieuw in Hoorn: geluidswandeling langs generaties van dromen en daden

Op vrijdag 13 maart ziet de geluidswandeling Moet je Hoorn! het licht, met een feestelijke opening in het Westfries Museum. Deze muzikale en theatrale wandeling van Soundtrackcity voor Karavaan Exceptionel is speciaal voor Hoorn gemaakt door theatermaker Ine te Rietstap en componist Alison Isadora i.s.m. koren en muzikanten uit Hoorn.


Gedeputeerde Cultuur Elvira Sweet van de Provincie Noord-Holland brengt vrijdagmiddag een toost uit op de start van dit bijzondere project.
De wandeling vertelt een verhaal van Horinezen en Hoornaars. Er wordt gezongen, gelachen en gehuild, gestraft en vergeven. Dromen en verlangens over de liefde en de hoop op nieuwe kansen in een andere wereld worden gedeeld.

Moet je Hoorn! start op de Roode Steen en volgt een route door de compacte binnenstad. Bij het Westfries Museum haal je de iPod met koptelefoon en de routekaart op. Onder begeleiding van zang, muziek en straatgeluid vertellen Hoorn en haar inwoners een ontroerend nieuw verhaal over de stad, gebaseerd op de roemruchte historie én het huidige leven.
Aan de wandeling werkten onder meer zangeres Jennifer van der Hart, Popkoor She sings, de talentenklas van zangschool Pop Up, Het Hoorns Byzantijns Mannenkoor, Het Byzantijns Gemengd Koor Indrik en Shantymen Kaap Hoorn mee.

Moet je Hoorn!

Startpunt wandeling: Westfries Museum / de Roode Steen.
Duur: +/- 74 minuten, lengte 2,4 km.
Kaarten vanaf 14 maart verkrijgbaar in het Westfries Museum

Mogelijkheden en tarieven:
  • Wandelen met iPod met koptelefoon – €5,-
  • Combiticket toegang WFM en Moet je Hoorn! – € 12,-
  • Arrangement: Combiticket en koffie met spekkoek – € 15,-
  • Moet je Hoorn!-app: download de app in de App store voor 6 dollar (= € 5,99).
Karavaan 2015, van 13-31 mei buitengewoon theater op locatie

In 2015 richt theaterfestival Karavaan richt haar spotlight op drie locaties in Noord-Holland en verkent het samen met kunstenaars én bewoners de toekomst. Van 14-17 mei is Karavaan in Hoorn.
Karavaan Exceptionel zet culturele projecten op in de provincie met dezelfde kernwaarden als het festival: bijzondere locaties, belangwekkende thema’s, podiumkunsten op locatie in Noord-Holland.

Soundtrackcity

Soundtrackcity ontwikkelt geluidswandelingen waarmee je de stad opnieuw kunt ontdekken, terwijl je luistert naar een soundtrack die speciaal voor de route is gemaakt door kunstenaars. Kijk voor meer informatie op: www.soundtrackcity.nl
Moet je Hoorn! is mede mogelijk gemaakt door o.a. Provincie Noord-Holland, Gemeente Hoorn, Westfries Museum

Recent nieuws

ouderen op buitenplaats akerendam tijdens volbloeiers
Foppe Schut

NATTE MAAR MOOIE TWEEDE EDITIE VAN OUDERENFESTIVAL VOLBLOEIERS IN BEVERWIJK

BEVERWIJK - Een groot publiek verzamelde zich, ondanks de regen, afgelopen vrijdag op buitenplaats Akerendam in Beverwijk voor de tweede editie van ouderenfestival VOLBLOEIERS. Het thema van dit jaar was Frankrijk.

Lees verder
Scenefoto Ik hoop op zegen
Tibor Dieters

KARAVAAN EN COLLECTIEF BLAUWDRUK ZETTEN THEATERSTAD ALKMAAR OP DE KAART

ALKMAAR - Op 3 juli maakte het Fonds Podiumkunsten, de landelijke verdeler van theatersubsidies, de besluiten bekend voor de periode 2025-2028. In Alkmaar worden Karavaan en Collectief BLAUWDRUK met lovende woorden gehonoreerd. Voor het eerst heeft de stad hiermee een festival én een volwassen theatergezelschap die vanuit het Rijk worden ondersteund.

Lees verder
Tribute band Mirage op foto

COVERBAND FLEETWOOD MAC SLUIT FESTIVAL VOLBLOEIERS IN BEVERWIJK AF

BEVERWIJK - Op vrijdag 12 juli brengt Karavaan het seniorenfestival Volbloeiers, na een uitverkochte eerste editie, opnieuw naar Buitenplaats Akerendam. Tijdens een avondvullend programma worden festivalbezoekers meegenomen op een muziektheatrale route, met als afsluiter coverband Fleetwood Mac.

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen