NIEUWE MAKERS WINTERKARAVAAN 2023 GESELECTEERD

foto: Emil de Jong

ALKMAAR – Van 23 t/m 30 december 2022 brengt Karavaan weer een Winterkaravaan, die plaats zal vinden in Stompetoren! Karavaan selecteerde hiervoor 3 plannen van jonge theatermakers. Het is de achtste editie van het talentontwikkelingstraject van Karavaan waarin jonge professionals een locatievoorstelling maken binnen een maatschappelijk thema. De succesvolle ingrediënten: drie nieuwe voorstellingen van jonge makers, een expeditie op locatie en dineren met elkaar aan lange tafels!


In de Winterkaravaan ontwikkelen makers die recent zijn afgestudeerd aan een kunstvakopleiding een nieuw werk. Voor de open call werden ruim 50 plannen ingestuurd door geëngageerde makers die in een traject een korte locatievoorstelling maken met als thema #uitdemaat. De komende maanden worden de makers artistiek en productioneel door Karavaan begeleid. 

DIT ZIJN DE MAKERS

Uit deze inzendingen wisten Sweder de Sitter en Julie Boellaard met ‘Mimesis’, Femi van Elshuis en Lara Peters met ‘Dirty Pigs’ en Isan Vos en Femke Brinksma met ‘Pagliacco’s Droom’ de jury te overtuigen met hun creativiteit en originaliteit. 

KARAVAAN

Karavaan, buitengewoon theater op locatie, organiseert van 23 t/m 30 december 2023 de achtste editie van de Winterkaravaan. Hiervoor nodigen we jonge makers uit om in Alkmaar in een talentontwikkelingstraject een korte productie op locatie te maken. Eén van deze voorstellingen kan worden uitgewerkt tot een avondvullende voorstelling die tijdens het zomerfestival in 2024 op een bijzondere plek gespeeld zal worden.

 

Recent nieuws

Achter de schermen bij Winterkaravaan met DIRTY PIGS

Op dit moment zijn de makers van Winterkaravaan hard aan het repeteren. Femi en Lara nemen je mee en geven je een kijkje in hun repetitieproces voor "Dirty Pigs"

Lees verder

Karavaan werkt samen met Inholland

De afgelopen weken is Karavaan enthousiast een samenwerking aangegaan met studenten van Inholland in Haarlem en Alkmaar, die een vernieuwend perspectief bieden en onderzoek doen naar het vergroten van de betrokkenheid van nieuwe doelgroepen bij Karavaan.

Lees verder
Keith Montgomery

KAARTVERKOOP ACHTSTE EDITIE WINTERKARAVAAN VAN START

ALKMAAR/STOMPETOREN - Karavaan brengt van 23 t/m 30 december weer een Winterkaravaan, dit keer strijkt het festival neer in Stompetoren. Het is de achtste editie van het talentontwikkelingsproject van Karavaan waarin drie jonge theatermakers een locatievoorstelling maken binnen het thema #uitdemaat. De kaartverkoop is dit weekend gestart.

Lees verder

Volg ons op social media!