NIEUWE MAKERS WINTERKARAVAAN 2023 GESELECTEERD

foto: Emil de Jong

ALKMAAR – Van 23 t/m 30 december 2022 brengt Karavaan weer een Winterkaravaan, die plaats zal vinden in Stompetoren! Karavaan selecteerde hiervoor 3 plannen van jonge theatermakers. Het is de achtste editie van het talentontwikkelingstraject van Karavaan waarin jonge professionals een locatievoorstelling maken binnen een maatschappelijk thema. De succesvolle ingrediënten: drie nieuwe voorstellingen van jonge makers, een expeditie op locatie en dineren met elkaar aan lange tafels!


In de Winterkaravaan ontwikkelen makers die recent zijn afgestudeerd aan een kunstvakopleiding een nieuw werk. Voor de open call werden ruim 50 plannen ingestuurd door geëngageerde makers die in een traject een korte locatievoorstelling maken met als thema #uitdemaat. De komende maanden worden de makers artistiek en productioneel door Karavaan begeleid. 

DIT ZIJN DE MAKERS

Uit deze inzendingen wisten Sweder de Sitter en Julie Boellaard met ‘Mimesis’, Femi van Elshuis en Lara Peters met ‘Dirty Pigs’ en Isan Vos en Femke Brinksma met ‘Pagliacco’s Droom’ de jury te overtuigen met hun creativiteit en originaliteit. 

KARAVAAN

Karavaan, buitengewoon theater op locatie, organiseert van 23 t/m 30 december 2023 de achtste editie van de Winterkaravaan. Hiervoor nodigen we jonge makers uit om in Alkmaar in een talentontwikkelingstraject een korte productie op locatie te maken. Eén van deze voorstellingen kan worden uitgewerkt tot een avondvullende voorstelling die tijdens het zomerfestival in 2024 op een bijzondere plek gespeeld zal worden.

 

Recent nieuws

LOEI: 2 muzikanten in een wei met koeien
Moon Saris

KARAVAAN TREKT LANDELIJKE AANDACHT MET SUCCESVOLLE EDITIE KARAVAAN FESTIVAL

ALKMAAR - Muziek voor koeien, een true crime in de bossen van Heiloo, en een spektakelopera met senioren in de Grote Kerk. Karavaan Festival presenteerde tien dagen lang avontuurlijk locatietheater in de regio Groot Alkmaar, met het thema "Uit de maat". Het publiek werd in grote getale getrokken door voorstellingen op het platteland, in de stad en in de bossen. Het bruisende festivalhart in het zonovergoten Victoriepark genoot veel belangstelling en trok een nieuw scala aan bezoekers. Het theaterfestival kende een zeer succesvolle editie met ruim 29 duizend bezoekers.

Lees verder
PREPARTY PRIDE ALKMAAR met 2 drags op een skippybal

GRATIS PRE-PARTY ALKMAAR PRIDE IN HET VICTORIEPARK

ALKMAAR - Speciaal voor de Alkmaar Pride week organiseert Karavaan samen met Podium Victorie op 25 mei een feestelijke pre-party vol veren en glitter. Van 11:00-13:00 is er in het Victoriepark tijdens festival Yes In My BackYard een veelzijdig programma, met o.a. Kinki Kappers, een circus-meet-drag show en catwalk.

Lees verder
Willem Melgerd

GRATIS STRAATTHEATER IN DE STAD TIJDENS KARAVAAN FESTIVAL

ALKMAAR - Een marcherend gezelschap op stelten, een straatdisco en een date onder een gigantische jurk. Tussen 17 en 26 mei brengt Karavaan ook feest in de binnenstad van Alkmaar tijdens Karavaan Festival.

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen