NIEUWE MAKERSREGELING: COLLECTIEF MAMM

De Nieuwe Makersregeling is een subsidie voor beginnende talentvolle makers om zich in een langer lopend traject te ontwikkelen, in samenwerking met gezelschappen, podia en festivals.


Het jonge makerscollectief MAMM kan zich met deze subsidie van het Fonds Podiumkunsten de komende tijd verder ontwikkelen. Karavaan werkt hierbij samen met het dansgezelschap van Jasper van Luijk: Shifft.
Ze begonnen bij Karavaan in het talentontwikkelingstraject Winterkaravaan 2020 en creëerden hun dansstuk Twentysomething. Ze bleven daarna verbonden, speelden Twentysomething nog een in Karavaan Festival en maakten daarna een nieuw stuk, een vervolg op Twentysomething, dat opnieuw de twintiger centraal stelde: Something Else.
Afgelopen jaar werkten ze verder met financiele ondersteuning van de impulsregeling van gemeente Alkmaar.
Door het inzetten van kunst als medium wil Collectief MAMM thema’s als ‘burn out’ en ‘eenzaamheid’ meer inzichtelijk maken en een opening bieden om te praten over hoe het eigenlijk met twintigers gaat. Door jong volwassenen onderdeel te maken van het creatieve maakproces beoogt Collectief MAMM tevens een brug te slaan tussen deze generatie en de kunst.
Collectief MAMM gaat werken aan een derde deel van een voorstellingsreeks, waarin in elke voorstelling ingezoomd wordt op een ander actueel aspect van het ‘twintiger zijn’. In de maand september komt het collectief opnieuw naar Makershuis Alkmaar, het productiehuis van Karavaan, om te werken aan de voorstelling.
Tijdens DRUKWERK#8 op 26 september is er een ‘Work in progress’ te zien in Theater de Drukkerij.

Recent nieuws

ouderen op buitenplaats akerendam tijdens volbloeiers
Foppe Schut

NATTE MAAR MOOIE TWEEDE EDITIE VAN OUDERENFESTIVAL VOLBLOEIERS IN BEVERWIJK

BEVERWIJK - Een groot publiek verzamelde zich, ondanks de regen, afgelopen vrijdag op buitenplaats Akerendam in Beverwijk voor de tweede editie van ouderenfestival VOLBLOEIERS. Het thema van dit jaar was Frankrijk.

Lees verder
Scenefoto Ik hoop op zegen
Tibor Dieters

KARAVAAN EN COLLECTIEF BLAUWDRUK ZETTEN THEATERSTAD ALKMAAR OP DE KAART

ALKMAAR - Op 3 juli maakte het Fonds Podiumkunsten, de landelijke verdeler van theatersubsidies, de besluiten bekend voor de periode 2025-2028. In Alkmaar worden Karavaan en Collectief BLAUWDRUK met lovende woorden gehonoreerd. Voor het eerst heeft de stad hiermee een festival én een volwassen theatergezelschap die vanuit het Rijk worden ondersteund.

Lees verder
Tribute band Mirage op foto

COVERBAND FLEETWOOD MAC SLUIT FESTIVAL VOLBLOEIERS IN BEVERWIJK AF

BEVERWIJK - Op vrijdag 12 juli brengt Karavaan het seniorenfestival Volbloeiers, na een uitverkochte eerste editie, opnieuw naar Buitenplaats Akerendam. Tijdens een avondvullend programma worden festivalbezoekers meegenomen op een muziektheatrale route, met als afsluiter coverband Fleetwood Mac.

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen