Op stap met Karavaan: studenten Artez muziektheater in de startblokken!

De studenten ArtEZ muziektheater staan in de startblokken om samen een nieuwe voorstelling te maken. Dit keer wordt hun speel- en maakplek een boerderij. Ze gaan zich onderdompelen in de wereld van voedsel en pakken hun laarzen in om dichtbij de bron hun materiaal op te halen. Ze gaan spreken met boeren en consumenten, voedselexperts en beleidsmakers.


Onder begeleiding en in regie van Hanna van Mourik Broekman maken 13 studenten een voorstelling op het snijvlak van theater en het maatschappelijke debat rondom voedsel en eigen verantwoordelijkheid.
De voorstelling wordt onderdeel van een theatrale fietsroute (ja hij komt er weer aan!), waarbij we opnieuw stad en ommeland verbinden. Onderweg laat je je verrassen op allerlei bijzondere plekken.

Over de makers

Sinds 2019 werken ArtEZ muziektheater en Karavaan samen. De opleiding richt zich op hedendaags muziektheater. Het is een theatermakers opleiding waar muziek en theater bij elkaar komen in nieuwe zelfgemaakte voorstellingen/ performances en/ of installaties.
De voorstelling wordt gemaakt en gespeeld door: Lisanne Helwig, Christopher van der Meer, Marlous van Noordwijk, Anne Peters, Charlotte Rackwitz, Edo Stolk, Tiffany Vicario, Siebe de Vries, Jasper Brinkman, Laura Geurts, Annemijn Sluijs, Maggie Symonds en Zola Westerhof.
Regisseur Hanna van Mourik Broekman is artistiek leider van theatergezelschap Stormkamer (voorheen TG Nomen).

Première

De voorstelling gaat op 21 mei 2021 in première.
Een coproductie van ArtEZ Muziektheater en Karavaan, buitengewoon theater op locatie.
Dit project wordt ondersteund door Gemeente Alkmaar, FPK en Ekoplaza.

Recent nieuws

ouderen op buitenplaats akerendam tijdens volbloeiers
Foppe Schut

NATTE MAAR MOOIE TWEEDE EDITIE VAN OUDERENFESTIVAL VOLBLOEIERS IN BEVERWIJK

BEVERWIJK - Een groot publiek verzamelde zich, ondanks de regen, afgelopen vrijdag op buitenplaats Akerendam in Beverwijk voor de tweede editie van ouderenfestival VOLBLOEIERS. Het thema van dit jaar was Frankrijk.

Lees verder
Scenefoto Ik hoop op zegen
Tibor Dieters

KARAVAAN EN COLLECTIEF BLAUWDRUK ZETTEN THEATERSTAD ALKMAAR OP DE KAART

ALKMAAR - Op 3 juli maakte het Fonds Podiumkunsten, de landelijke verdeler van theatersubsidies, de besluiten bekend voor de periode 2025-2028. In Alkmaar worden Karavaan en Collectief BLAUWDRUK met lovende woorden gehonoreerd. Voor het eerst heeft de stad hiermee een festival én een volwassen theatergezelschap die vanuit het Rijk worden ondersteund.

Lees verder
Tribute band Mirage op foto

COVERBAND FLEETWOOD MAC SLUIT FESTIVAL VOLBLOEIERS IN BEVERWIJK AF

BEVERWIJK - Op vrijdag 12 juli brengt Karavaan het seniorenfestival Volbloeiers, na een uitverkochte eerste editie, opnieuw naar Buitenplaats Akerendam. Tijdens een avondvullend programma worden festivalbezoekers meegenomen op een muziektheatrale route, met als afsluiter coverband Fleetwood Mac.

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen