Quarantaine-recept van Karlijn: pompoentaartje met salie en rozemarijn

Karlijn maakt haar quarantaine-recept: pompoentaartjes

Nieuwsgierig naar wat wij zoal doen tijdens de corona-crisis? Onze teamleden delen graag hun corona-verveel-tips en quarantaine-recepten met jou! Vandaag het favo-quarantaine-recept van onze productiemedewerker Karlijn Hammer: Pompoentaartje met salie en rozemarijn...


Benodigdheden

(2 personen):

  • 1/2 flespompoen
  • bladerdeeg (+- 4 plakjes diepvries of 20x20cm zelf gemaakt)
  • 6 blaadjes salie
  • 4 takjes rozemarijn
  • 2 tenen knoflook
  • amandelen
  • olijfolie
  • zout & peper
  • evt. blauwe kaas of geitenkaas naar smaak
  • bakvorm 20x20cm
Bereidinsgwijze

Bereidingswijze:
Verwarm de olie voor op 220 graden.
Snijd de pompoen door de helft en dan in plakjes van 0,5 cm. Verwarm op laag vuur een flinke scheut olijfolie. Pel en plet de tenen knoflook en doe ze samen met de salie en 2 takjes rozemarijn in de olie. Bak dit samen zachtjes zodat de olie smaak krijgt. Doe de pompoen bij de olijfolie en bak de pompoen op laag vuur ongeveer 5-10 minuten met een deksel op de pan. Laat de pompoen niet te zacht worden, het doel is om de pompoen vooral te doordrenken met de smaak.

Vet de bakvorm in, het is handig een bakpapiertje op de bodem te leggen en deze over 2 randen te laten hangen, zo weet je zeker dat je het taartje er makkelijk uit kunt halen.

Haal de rozemarijn, knoflook en salie uit de pan met pompen. Leg twee nieuwe takjes rozemarijn in de bakvorm, leg de pompoenplakken er overheen, bijvoorbeeld dakpansgewijs. De onderkant van de bakvorm wordt de bovenkant van de taart, houdt dat in gedachten. Doe ook alle overgebleven olie uit de pan in de vorm, eventueel aangevuld met wat extra olijfolie. Als alle pompoen in de bakvorm ligt, strooi er een klein beetje zout en voldoende peper overheen. Dek de pompoen af met het bladerdeeg en prik wat gaatjes in het bladerdeeg zodat lucht kan ontsnappen en het deeg niet bol gaat staan bij het bakken. Bak het taartje zo’n 20 minuten in de oven. Hij is klaar als het bladerdeeg mooi goud-bruin is.

Rooster ondertussen de amandelen (in de oven of in een pan).
Haal het taartje uit de oven. Keer hem met behulp van een bord om, zodat het taartje uit de vorm komt en op het bord staat. Bestrooi het taartje met de amandelen en brokkel eventueel wat (zachte, pittige) kaas er overheen.

Als lunch lekker met een (frisse) salade. Of als diner at ik er ook een gevulde geroosterde aubergine bij, met wat platbrood en knoflook-yoghurt.

Recent nieuws

Collectief TEDER - NASA, 100 tampons en bloedende schaamte
Moon Saris

OPEN CALL: WINTERKARAVAAN 2025 ZOEKT GEËNGAGEERDE MAKERS

ALKMAAR – Karavaan, bekend om haar buitengewone locatietheater in de regio Alkmaar, opent de inschrijving voor de tiende editie van Winterkaravaan. Van 21 t/m 30 december 2025 worden jonge, geëngageerde makers uitgenodigd om deel te nemen aan een intensief talentontwikkelingstraject en een korte locatievoorstelling te maken rond het thema #uitdemaat.

Lees verder
Campagnebeeld Rosette en Baron - Yasmin Diktas
Keith Montgomery

OPROEP: GIDSEN EN KENNERS GEZOCHT VOOR BIJZONDERE STADSWANDELING TIJDENS KARAVAAN FESTIVAL

ALKMAAR – Tijdens Karavaan Festival, van 29 mei t/m 9 juni, gaat de voorstelling Rosette & Baron van Koen Verheijden in première: een krachtig verhaal over tot slaaf gemaakten uit Nederlands-Indië die in de 17e eeuw in Alkmaar woonden. Karavaan ontwikkelt een bijbehorende stadswandeling en zoekt gidsen en experts die willen meewerken aan deze bijzondere vertelling van vergeten geschiedenis.

Lees verder
Foto: Moon Saris

Open Call Winterkavaan 2025 geopend

Oproep voor geëngageerde makers die in traject een korte locatievoorstelling maken met als thema #uitdemaat

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen