Quarantaine-recept van Karlijn: pompoentaartje met salie en rozemarijn

Karlijn maakt haar quarantaine-recept: pompoentaartjes

Nieuwsgierig naar wat wij zoal doen tijdens de corona-crisis? Onze teamleden delen graag hun corona-verveel-tips en quarantaine-recepten met jou! Vandaag het favo-quarantaine-recept van onze productiemedewerker Karlijn Hammer: Pompoentaartje met salie en rozemarijn...


Benodigdheden

(2 personen):

  • 1/2 flespompoen
  • bladerdeeg (+- 4 plakjes diepvries of 20x20cm zelf gemaakt)
  • 6 blaadjes salie
  • 4 takjes rozemarijn
  • 2 tenen knoflook
  • amandelen
  • olijfolie
  • zout & peper
  • evt. blauwe kaas of geitenkaas naar smaak
  • bakvorm 20x20cm
Bereidinsgwijze

Bereidingswijze:
Verwarm de olie voor op 220 graden.
Snijd de pompoen door de helft en dan in plakjes van 0,5 cm. Verwarm op laag vuur een flinke scheut olijfolie. Pel en plet de tenen knoflook en doe ze samen met de salie en 2 takjes rozemarijn in de olie. Bak dit samen zachtjes zodat de olie smaak krijgt. Doe de pompoen bij de olijfolie en bak de pompoen op laag vuur ongeveer 5-10 minuten met een deksel op de pan. Laat de pompoen niet te zacht worden, het doel is om de pompoen vooral te doordrenken met de smaak.

Vet de bakvorm in, het is handig een bakpapiertje op de bodem te leggen en deze over 2 randen te laten hangen, zo weet je zeker dat je het taartje er makkelijk uit kunt halen.

Haal de rozemarijn, knoflook en salie uit de pan met pompen. Leg twee nieuwe takjes rozemarijn in de bakvorm, leg de pompoenplakken er overheen, bijvoorbeeld dakpansgewijs. De onderkant van de bakvorm wordt de bovenkant van de taart, houdt dat in gedachten. Doe ook alle overgebleven olie uit de pan in de vorm, eventueel aangevuld met wat extra olijfolie. Als alle pompoen in de bakvorm ligt, strooi er een klein beetje zout en voldoende peper overheen. Dek de pompoen af met het bladerdeeg en prik wat gaatjes in het bladerdeeg zodat lucht kan ontsnappen en het deeg niet bol gaat staan bij het bakken. Bak het taartje zo’n 20 minuten in de oven. Hij is klaar als het bladerdeeg mooi goud-bruin is.

Rooster ondertussen de amandelen (in de oven of in een pan).
Haal het taartje uit de oven. Keer hem met behulp van een bord om, zodat het taartje uit de vorm komt en op het bord staat. Bestrooi het taartje met de amandelen en brokkel eventueel wat (zachte, pittige) kaas er overheen.

Als lunch lekker met een (frisse) salade. Of als diner at ik er ook een gevulde geroosterde aubergine bij, met wat platbrood en knoflook-yoghurt.

Recent nieuws

I love roma op spandoek dat man draagt

EEN MUZIKAAL EERBETOON AAN DE ROMA-CULTUUR IN THEATER DE DRUKKERIJ

ALKMAAR – Donderdag 16 januari staat Giovanni Brand in Theater De Drukkerij met zijn voorstelling I Love Roma. Deze muzikale reis voert het publiek langs de vergeten plekken van Europa’s verleden en vertelt de verhalen die te lang verborgen zijn gebleven.

Lees verder
Collectief Absoluut - Winterkaravaan - FLITS
Moon Saris

THEATERFESTIVAL WINTERKARAVAAN ENTHOUSIAST ONTVANGEN IN GROOTSCHERMER

GROOTSCHERMER - Van 22 tot en met 30 december was het Noord-Hollandse dorp Grootschermer het decor voor korte theatervoorstellingen van acht jonge theatermakers tijdens een uitverkocht Winterkaravaan. Vanuit hun eigen perspectief reflecteren zij op het thema van Karavaan: Uit de maat.

Lees verder
Keith Montgomery

NEGENDE EDITIE VAN WINTERKARAVAAN STRIJKT NEER IN GROOTSCHERMER

GROOTSCHERMER – Van 22 tot en met 30 december presenteert Karavaan de negende editie van Winterkaravaan in Grootschermer. Het vertrouwde succesrecept: drie spraakmakende voorstellingen van jonge makers, een unieke expeditie op locatie, en gezamenlijk dineren aan lange, sfeervolle tafels!

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen