Quarantaine-recept van Karlijn: pompoentaartje met salie en rozemarijn

Karlijn maakt haar quarantaine-recept: pompoentaartjes

Nieuwsgierig naar wat wij zoal doen tijdens de corona-crisis? Onze teamleden delen graag hun corona-verveel-tips en quarantaine-recepten met jou! Vandaag het favo-quarantaine-recept van onze productiemedewerker Karlijn Hammer: Pompoentaartje met salie en rozemarijn...


Benodigdheden

(2 personen):

  • 1/2 flespompoen
  • bladerdeeg (+- 4 plakjes diepvries of 20x20cm zelf gemaakt)
  • 6 blaadjes salie
  • 4 takjes rozemarijn
  • 2 tenen knoflook
  • amandelen
  • olijfolie
  • zout & peper
  • evt. blauwe kaas of geitenkaas naar smaak
  • bakvorm 20x20cm
Bereidinsgwijze

Bereidingswijze:
Verwarm de olie voor op 220 graden.
Snijd de pompoen door de helft en dan in plakjes van 0,5 cm. Verwarm op laag vuur een flinke scheut olijfolie. Pel en plet de tenen knoflook en doe ze samen met de salie en 2 takjes rozemarijn in de olie. Bak dit samen zachtjes zodat de olie smaak krijgt. Doe de pompoen bij de olijfolie en bak de pompoen op laag vuur ongeveer 5-10 minuten met een deksel op de pan. Laat de pompoen niet te zacht worden, het doel is om de pompoen vooral te doordrenken met de smaak.

Vet de bakvorm in, het is handig een bakpapiertje op de bodem te leggen en deze over 2 randen te laten hangen, zo weet je zeker dat je het taartje er makkelijk uit kunt halen.

Haal de rozemarijn, knoflook en salie uit de pan met pompen. Leg twee nieuwe takjes rozemarijn in de bakvorm, leg de pompoenplakken er overheen, bijvoorbeeld dakpansgewijs. De onderkant van de bakvorm wordt de bovenkant van de taart, houdt dat in gedachten. Doe ook alle overgebleven olie uit de pan in de vorm, eventueel aangevuld met wat extra olijfolie. Als alle pompoen in de bakvorm ligt, strooi er een klein beetje zout en voldoende peper overheen. Dek de pompoen af met het bladerdeeg en prik wat gaatjes in het bladerdeeg zodat lucht kan ontsnappen en het deeg niet bol gaat staan bij het bakken. Bak het taartje zo’n 20 minuten in de oven. Hij is klaar als het bladerdeeg mooi goud-bruin is.

Rooster ondertussen de amandelen (in de oven of in een pan).
Haal het taartje uit de oven. Keer hem met behulp van een bord om, zodat het taartje uit de vorm komt en op het bord staat. Bestrooi het taartje met de amandelen en brokkel eventueel wat (zachte, pittige) kaas er overheen.

Als lunch lekker met een (frisse) salade. Of als diner at ik er ook een gevulde geroosterde aubergine bij, met wat platbrood en knoflook-yoghurt.

Recent nieuws

MUZIEKTHEATRALE WANDELING OVER STERKE VROUWEN, IN HET KADER VAN INTERNATIONALE VROUWENDAGย 

Alkmaar - Van 1 t/m 10 maart speelt de locatietheatervoorstelling โ€˜Wie de F* is Trijn?โ€™ in Alkmaar, die aansluit bij de gedachten over de vrouw van toen en nu. Deze succesvolle voorstelling is opnieuw te zien in het kader van internationale vrouwendag. Een uitstekende voorstelling als gespreksstarter voor moeder en dochter, voor vrouwen onderling of een eye-opener voor alle mannen op deze wereld.

Lees verder
Bowie Verschuuren

DE 8E EDITIE VAN KARAVAAN FESTIVAL BRENGT MEER DAN 200 VOORSTELLINGEN OP BIJZONDERE LOCATIES IN NOORD-HOLLAND

ALKMAAR - Van 17 tot en met 26 mei vindt de achtste editie van Karavaan Festival plaats in regio Groot Alkmaar. Tien dagen lang is het genieten van het beste locatietheater op de meest bijzondere plekken in regio Alkmaar, van theatrale expedities en bourgondische theateruitjes tot boerendrama en extatische dansconcerten. Het thema van deze editie is #uitdemaat.

Lees verder
Moon Saris

KARAVAAN TREKT MET FESTIVAL SPRINGTIJD JONGE THEATERMAKERS NAAR ALKMAAR

ALKMAAR - Voor het tweede jaar op rij komen jonge theatermakers van 7 tot en met 9 maart naar Theater de Drukkerij in Alkmaar voor het festival Springtijd. Het debuut van het festival was vorig jaar volledig uitverkocht.

Lees verder

Volg ons op social media!