Quarantaine-recept van Karlijn: pompoentaartje met salie en rozemarijn

Karlijn maakt haar quarantaine-recept: pompoentaartjes

Nieuwsgierig naar wat wij zoal doen tijdens de corona-crisis? Onze teamleden delen graag hun corona-verveel-tips en quarantaine-recepten met jou! Vandaag het favo-quarantaine-recept van onze productiemedewerker Karlijn Hammer: Pompoentaartje met salie en rozemarijn...


Benodigdheden
(2 personen):

  • 1/2 flespompoen

  • bladerdeeg (+- 4 plakjes diepvries of 20x20cm zelf gemaakt)

  • 6 blaadjes salie

  • 4 takjes rozemarijn

  • 2 tenen knoflook

  • amandelen

  • olijfolie

  • zout & peper

  • evt. blauwe kaas of geitenkaas naar smaak

  • bakvorm 20x20cm

Bereidinsgwijze
Bereidingswijze:
Verwarm de olie voor op 220 graden.
Snijd de pompoen door de helft en dan in plakjes van 0,5 cm. Verwarm op laag vuur een flinke scheut olijfolie. Pel en plet de tenen knoflook en doe ze samen met de salie en 2 takjes rozemarijn in de olie. Bak dit samen zachtjes zodat de olie smaak krijgt. Doe de pompoen bij de olijfolie en bak de pompoen op laag vuur ongeveer 5-10 minuten met een deksel op de pan. Laat de pompoen niet te zacht worden, het doel is om de pompoen vooral te doordrenken met de smaak.

Vet de bakvorm in, het is handig een bakpapiertje op de bodem te leggen en deze over 2 randen te laten hangen, zo weet je zeker dat je het taartje er makkelijk uit kunt halen.

Haal de rozemarijn, knoflook en salie uit de pan met pompen. Leg twee nieuwe takjes rozemarijn in de bakvorm, leg de pompoenplakken er overheen, bijvoorbeeld dakpansgewijs. De onderkant van de bakvorm wordt de bovenkant van de taart, houdt dat in gedachten. Doe ook alle overgebleven olie uit de pan in de vorm, eventueel aangevuld met wat extra olijfolie. Als alle pompoen in de bakvorm ligt, strooi er een klein beetje zout en voldoende peper overheen. Dek de pompoen af met het bladerdeeg en prik wat gaatjes in het bladerdeeg zodat lucht kan ontsnappen en het deeg niet bol gaat staan bij het bakken. Bak het taartje zo’n 20 minuten in de oven. Hij is klaar als het bladerdeeg mooi goud-bruin is.

Rooster ondertussen de amandelen (in de oven of in een pan).
Haal het taartje uit de oven. Keer hem met behulp van een bord om, zodat het taartje uit de vorm komt en op het bord staat. Bestrooi het taartje met de amandelen en brokkel eventueel wat (zachte, pittige) kaas er overheen.

Als lunch lekker met een (frisse) salade. Of als diner at ik er ook een gevulde geroosterde aubergine bij, met wat platbrood en knoflook-yoghurt.

Recent nieuws

Niet-ver-van-mijn-bed-show

Volg de webserie 'Niet-zo-ver-van-mijn-bed-show' van Gouden Haas en Strandlab Almere, over o.a. hoe de plannen van regisseur Gienke Deuten zijn ingehaald door de realiteit nu de strandopera Kaapdiegoeiekoop niet gemaakt en gespeeld kan worden op Karavaan Festival.

Lees verder
Foto: Kamerich & Budwilowitz/EYES2

Mini-reality-serie Funny Lives

De voorstelling FUNNY LIVES van Theatergezelschap BonteHond zou eigenlijk in premiere gaan op ons festival. We keken er naar uit. Nu brengen de theatermakers een 5-delige mini-realityserie; een uniek inkijkje bij de repetities van FUNNY LIVES - over repetities die nooit zijn geweest...

Lees verder
Foto: Ozgur Donmaz

KARAVAAN ONTWIKKELT CORONAPROOF THEATRALE DRIVE THROUGH


Karavaan ontwikkelt geheel coronaproof de theatrale drive through 'Brandstof', om en door de drukkerij in Alkmaar. 

Vanuit eigen huis stap je in je eigen auto en rij je naar de leegstaande drukkerij Alkmaar voor een exclusieve drive through ervaring. Een verrassende route met onderweg theater, videokunst en performances. Buitengewoon afhaaltheater in tijden van corona.

Lees verder

Volg ons op social media!