Quarantaine-recept van Karlijn: pompoentaartje met salie en rozemarijn

Karlijn maakt haar quarantaine-recept: pompoentaartjes

Nieuwsgierig naar wat wij zoal doen tijdens de corona-crisis? Onze teamleden delen graag hun corona-verveel-tips en quarantaine-recepten met jou! Vandaag het favo-quarantaine-recept van onze productiemedewerker Karlijn Hammer: Pompoentaartje met salie en rozemarijn...


Benodigdheden

(2 personen):

  • 1/2 flespompoen
  • bladerdeeg (+- 4 plakjes diepvries of 20x20cm zelf gemaakt)
  • 6 blaadjes salie
  • 4 takjes rozemarijn
  • 2 tenen knoflook
  • amandelen
  • olijfolie
  • zout & peper
  • evt. blauwe kaas of geitenkaas naar smaak
  • bakvorm 20x20cm
Bereidinsgwijze

Bereidingswijze:
Verwarm de olie voor op 220 graden.
Snijd de pompoen door de helft en dan in plakjes van 0,5 cm. Verwarm op laag vuur een flinke scheut olijfolie. Pel en plet de tenen knoflook en doe ze samen met de salie en 2 takjes rozemarijn in de olie. Bak dit samen zachtjes zodat de olie smaak krijgt. Doe de pompoen bij de olijfolie en bak de pompoen op laag vuur ongeveer 5-10 minuten met een deksel op de pan. Laat de pompoen niet te zacht worden, het doel is om de pompoen vooral te doordrenken met de smaak.

Vet de bakvorm in, het is handig een bakpapiertje op de bodem te leggen en deze over 2 randen te laten hangen, zo weet je zeker dat je het taartje er makkelijk uit kunt halen.

Haal de rozemarijn, knoflook en salie uit de pan met pompen. Leg twee nieuwe takjes rozemarijn in de bakvorm, leg de pompoenplakken er overheen, bijvoorbeeld dakpansgewijs. De onderkant van de bakvorm wordt de bovenkant van de taart, houdt dat in gedachten. Doe ook alle overgebleven olie uit de pan in de vorm, eventueel aangevuld met wat extra olijfolie. Als alle pompoen in de bakvorm ligt, strooi er een klein beetje zout en voldoende peper overheen. Dek de pompoen af met het bladerdeeg en prik wat gaatjes in het bladerdeeg zodat lucht kan ontsnappen en het deeg niet bol gaat staan bij het bakken. Bak het taartje zo’n 20 minuten in de oven. Hij is klaar als het bladerdeeg mooi goud-bruin is.

Rooster ondertussen de amandelen (in de oven of in een pan).
Haal het taartje uit de oven. Keer hem met behulp van een bord om, zodat het taartje uit de vorm komt en op het bord staat. Bestrooi het taartje met de amandelen en brokkel eventueel wat (zachte, pittige) kaas er overheen.

Als lunch lekker met een (frisse) salade. Of als diner at ik er ook een gevulde geroosterde aubergine bij, met wat platbrood en knoflook-yoghurt.

Recent nieuws

Sulky M1 tijdens Grazende Zwaan
Moon Saris

KARAVAAN TRAPT KAARTVERKOOP AF VOOR FAMILIEFESTIVAL ‘GRAZENDE ZWAAN’

NIEUW-VENNEP – Van 19 tot en met 21 september brengt Karavaan de negende editie van het familiefestival Grazende Zwaan naar Landgoed Kleine Vennep in Nieuw-Vennep. Geniet met het hele gezin van familietheater, circus en allerlei leuke activiteiten in het landschap. De kaartverkoop is vandaag gestart en de eerste namen zijn bekend!

Lees verder
Ouderen maken een selfie met op de achtergrond een steltenloper
Foppe Schut

KARAVAAN ZET BEVERWIJK IN VOLLE BLOEI MET SENIORENFESTIVAL VOLBLOEIERS

BEVERWIJK – Op vrijdag 11 juli verandert Buitenplaats Akerendam opnieuw in een sfeervol festivalterrein, speciaal voor ouderen. Karavaan organiseert dan de derde editie van dit bijzondere evenement, boordevol theater, muziek en ontmoetingen.

Lees verder
Isan Vos tijdens Bovendrijven
KEITH MONTGOMERY

KARAVAAN VIERT 200 JAAR NOORDHOLLANDS KANAAL MET EEN THEATRALE EXPEDITIE

ALKMAAR– Het Noordhollands Kanaal bestaat 200 jaar. Dat bijzondere jubileum wordt dit jaar gevierd met een zomerse editie van Expeditie Alkmaars Kanaal: een theatrale fietstocht langs het water.

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen