KARAVAAN TREKT MET SPRINGTIJ FESTIVAL JONGE THEATERMAKERS VAN DE TOEKOMST NAAR ALKMAAR

Springtij is een gloednieuw festival in Alkmaar van en voor jonge theatermakers, met een speciale Makersdag op 24 februari.


MAKERSDAG

Op vrijdag 24 februari is er een speciale Makersdag voor jonge makers, gericht op kennisvergroting, netwerkverbreding en verdieping. Rondom het werk wat er te zien is op 24 februari organiseert Karavaan verschillende, verdiepende programma’s voor jonge makers. In deze programma-onderdelen zetten zij actief in op ontmoeten tussen jonge makers onderling, vragen stellen en nieuwe dingen leren. Voor deze programma-onderdelen werkt Karavaan o.a. samen met Platform Aanvang en ENT (Ensemble Nieuwe Theaterwerkers).

 

Jonge makers starten de dag met een ‘Ontbijtje met…’ waarbij je aanschuift voor een ontbijtje bij verschillende professionals uit het veld. Zo geeft Robbert van Heuven geeft een theatercollege over het cultuurbeleid en de ontwikkelingen m.b.t. het nieuwe kunstenplan. ‘S middags organiseren Karavaan, Platform Aanvang en ENT een open gesprek ‘Open Up!’, waarbij makers en programmeurs in intieme en informele setting met elkaar in gesprek gaan over het theater van de toekomst. Makers sluiten de dag af met een groots bacchanaal, waarbij ze aan lange tafels met elkaar kunnen netwerken.  

 

Daarnaast geven twee jonge makers een kijkje in hun maakproces: het jonge urban dance Collectief MAMM en Hendrik Walther. Collectief MAMM geeft een work in progress presentatie van hun nieuwe voorstelling Vooruitstrevend over millennials. Hendrik Walther neemt je mee in het maakproces van zijn voorstelling Filius, een onderzoek naar ‘het zoon zijn’. 

 

PUBLIEKSPROGRAMMA

Naast de makersdag, biedt Springtij ook een programma voor pubiek. Zo zie je voorstellingen en work-in-progress presentaties van verschillende jonge makers, die de afgelopen maanden in het Makershuis Alkmaar hebben gewerkt, gerepeteerd of onderzoek hebben gedaan. Daarnaast zie je werk van jonge makers die bij collega productiehuizen in het land nieuw werk hebben gemaakt. Je ziet o.a. een kleinkunstvoorstelling van Frédérique Arnold over de effecten van een uitzending op het thuisfront, de klimaatmusical van De Amazones en de apocalyptische muziektheatervoorstelling over de vlucht van de mens van Maggie Symonds.

 

Recent nieuws

Fietsende mensen tijdens Expeditie Alkmaars Kanaal
Keith Montgomery

PREMIERE NIEUWE VOORSTELLING VAN KARAVAAN LANGS HET ALKMAARS KANAAL

ALKMAAR - zondag 2 juni gaat de voorstelling Bovendrijven in première. Bovendrijven is een nieuwe locatietheatervoorstelling van Karavaan, gemaakt en gespeeld door een van hun jonge theatermakers: Isan Vos. Bovendrijven is onderdeel van een unieke theatrale fietstocht langs de oevers van het Alkmaars Kanaal. Nieuw op deze route is een vertekijker met historische beelden.

Lees verder
LOEI: 2 muzikanten in een wei met koeien
Moon Saris

KARAVAAN TREKT LANDELIJKE AANDACHT MET SUCCESVOLLE EDITIE KARAVAAN FESTIVAL

ALKMAAR - Muziek voor koeien, een true crime in de bossen van Heiloo, en een spektakelopera met senioren in de Grote Kerk. Karavaan Festival presenteerde tien dagen lang avontuurlijk locatietheater in de regio Groot Alkmaar, met het thema "Uit de maat". Het publiek werd in grote getale getrokken door voorstellingen op het platteland, in de stad en in de bossen. Het bruisende festivalhart in het zonovergoten Victoriepark genoot veel belangstelling en trok een nieuw scala aan bezoekers. Het theaterfestival kende een zeer succesvolle editie met ruim 29 duizend bezoekers.

Lees verder
PREPARTY PRIDE ALKMAAR met 2 drags op een skippybal

GRATIS PRE-PARTY ALKMAAR PRIDE IN HET VICTORIEPARK

ALKMAAR - Speciaal voor de Alkmaar Pride week organiseert Karavaan samen met Podium Victorie op 25 mei een feestelijke pre-party vol veren en glitter. Van 11:00-13:00 is er in het Victoriepark tijdens festival Yes In My BackYard een veelzijdig programma, met o.a. Kinki Kappers, een circus-meet-drag show en catwalk.

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen