KARAVAAN TREKT MET SPRINGTIJ FESTIVAL JONGE THEATERMAKERS VAN DE TOEKOMST NAAR ALKMAAR

Springtij is een gloednieuw festival in Alkmaar van en voor jonge theatermakers, met een speciale Makersdag op 24 februari.


MAKERSDAG

Op vrijdag 24 februari is er een speciale Makersdag voor jonge makers, gericht op kennisvergroting, netwerkverbreding en verdieping. Rondom het werk wat er te zien is op 24 februari organiseert Karavaan verschillende, verdiepende programma’s voor jonge makers. In deze programma-onderdelen zetten zij actief in op ontmoeten tussen jonge makers onderling, vragen stellen en nieuwe dingen leren. Voor deze programma-onderdelen werkt Karavaan o.a. samen met Platform Aanvang en ENT (Ensemble Nieuwe Theaterwerkers).

 

Jonge makers starten de dag met een ‘Ontbijtje met…’ waarbij je aanschuift voor een ontbijtje bij verschillende professionals uit het veld. Zo geeft Robbert van Heuven geeft een theatercollege over het cultuurbeleid en de ontwikkelingen m.b.t. het nieuwe kunstenplan. ‘S middags organiseren Karavaan, Platform Aanvang en ENT een open gesprek ‘Open Up!’, waarbij makers en programmeurs in intieme en informele setting met elkaar in gesprek gaan over het theater van de toekomst. Makers sluiten de dag af met een groots bacchanaal, waarbij ze aan lange tafels met elkaar kunnen netwerken.  

 

Daarnaast geven twee jonge makers een kijkje in hun maakproces: het jonge urban dance Collectief MAMM en Hendrik Walther. Collectief MAMM geeft een work in progress presentatie van hun nieuwe voorstelling Vooruitstrevend over millennials. Hendrik Walther neemt je mee in het maakproces van zijn voorstelling Filius, een onderzoek naar ‘het zoon zijn’. 

 

PUBLIEKSPROGRAMMA

Naast de makersdag, biedt Springtij ook een programma voor pubiek. Zo zie je voorstellingen en work-in-progress presentaties van verschillende jonge makers, die de afgelopen maanden in het Makershuis Alkmaar hebben gewerkt, gerepeteerd of onderzoek hebben gedaan. Daarnaast zie je werk van jonge makers die bij collega productiehuizen in het land nieuw werk hebben gemaakt. Je ziet o.a. een kleinkunstvoorstelling van Frédérique Arnold over de effecten van een uitzending op het thuisfront, de klimaatmusical van De Amazones en de apocalyptische muziektheatervoorstelling over de vlucht van de mens van Maggie Symonds.

 

Recent nieuws

Voorstelling De Boer Op: Boer staat in weiland met verrekijker.
Moon Saris

DE BOER OP MET KARAVAAN

ALKMAAR - Karavaan Festival komt er weer aan en dat betekent ook veel theater op het platteland. Drie verschillende voorstellingen op boerderijen in Zuid-Schermer en Stompetoren onthullen de diverse verhalen achter de omgekeerde vlag. Ze zijn te zien van 17 t/m 26 mei.

Lees verder
Beeldentuin van Nic Jonk Op een zonnige dag
Foto: Marco van Ammers

UNIEKE DANSVOORSTELLING TUSSEN DE BEELDEN VAN NIC JONK TIJDENS KARAVAAN FESTIVAL

GROOTSCHERMER - Art meets art in de bekende beeldentuin van Nic Jonk. Van 18 t/m 26 mei kun hier genieten van een poëtisch en acrobatisch dansduet, dat tussen de kolossale sculpturen plaatsvindt. De voorstelling is onderdeel van de fietsroute van Karavaan Festival.

Lees verder
bovendrijven, twee mannen staan in een kanaal

KARAVAAN PRESENTEERT NIEUWE SPECIAL VOOR EXPEDITIE ALKMAARS KANAAL

Alkmaar - Er is weer een speciale theatrale tocht te fietsen langs de oevers van het Alkmaars Kanaal, waarlangs in de toekomst de nieuwe stad zal verrijzen. Er zijn twee verschillende versies: een versie die altijd te fietsen is en een Special waarbij ook een theatervoorstelling gespeeld wordt. De première van deze voorstelling is op zondag 21 april. De expeditie is een cocreatie van gemeente Alkmaar (Alkmaars Kanaal) en Karavaan, buitengewoon theater op locatie.

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen