KARAVAAN TREKT MET SPRINGTIJ FESTIVAL JONGE THEATERMAKERS VAN DE TOEKOMST NAAR ALKMAAR

Springtij is een gloednieuw festival in Alkmaar van en voor jonge theatermakers, met een speciale Makersdag op 24 februari.


MAKERSDAG

Op vrijdag 24 februari is er een speciale Makersdag voor jonge makers, gericht op kennisvergroting, netwerkverbreding en verdieping. Rondom het werk wat er te zien is op 24 februari organiseert Karavaan verschillende, verdiepende programma’s voor jonge makers. In deze programma-onderdelen zetten zij actief in op ontmoeten tussen jonge makers onderling, vragen stellen en nieuwe dingen leren. Voor deze programma-onderdelen werkt Karavaan o.a. samen met Platform Aanvang en ENT (Ensemble Nieuwe Theaterwerkers).

 

Jonge makers starten de dag met een ‘Ontbijtje met…’ waarbij je aanschuift voor een ontbijtje bij verschillende professionals uit het veld. Zo geeft Robbert van Heuven geeft een theatercollege over het cultuurbeleid en de ontwikkelingen m.b.t. het nieuwe kunstenplan. ‘S middags organiseren Karavaan, Platform Aanvang en ENT een open gesprek ‘Open Up!’, waarbij makers en programmeurs in intieme en informele setting met elkaar in gesprek gaan over het theater van de toekomst. Makers sluiten de dag af met een groots bacchanaal, waarbij ze aan lange tafels met elkaar kunnen netwerken.  

 

Daarnaast geven twee jonge makers een kijkje in hun maakproces: het jonge urban dance Collectief MAMM en Hendrik Walther. Collectief MAMM geeft een work in progress presentatie van hun nieuwe voorstelling Vooruitstrevend over millennials. Hendrik Walther neemt je mee in het maakproces van zijn voorstelling Filius, een onderzoek naar ‘het zoon zijn’. 

 

PUBLIEKSPROGRAMMA

Naast de makersdag, biedt Springtij ook een programma voor pubiek. Zo zie je voorstellingen en work-in-progress presentaties van verschillende jonge makers, die de afgelopen maanden in het Makershuis Alkmaar hebben gewerkt, gerepeteerd of onderzoek hebben gedaan. Daarnaast zie je werk van jonge makers die bij collega productiehuizen in het land nieuw werk hebben gemaakt. Je ziet o.a. een kleinkunstvoorstelling van Frédérique Arnold over de effecten van een uitzending op het thuisfront, de klimaatmusical van De Amazones en de apocalyptische muziektheatervoorstelling over de vlucht van de mens van Maggie Symonds.

 

Recent nieuws

Achter de schermen bij Winterkaravaan met DIRTY PIGS

Op dit moment zijn de makers van Winterkaravaan hard aan het repeteren. Femi en Lara nemen je mee en geven je een kijkje in hun repetitieproces voor "Dirty Pigs"

Lees verder

Karavaan werkt samen met Inholland

De afgelopen weken is Karavaan enthousiast een samenwerking aangegaan met studenten van Inholland in Haarlem en Alkmaar, die een vernieuwend perspectief bieden en onderzoek doen naar het vergroten van de betrokkenheid van nieuwe doelgroepen bij Karavaan.

Lees verder
Keith Montgomery

KAARTVERKOOP ACHTSTE EDITIE WINTERKARAVAAN VAN START

ALKMAAR/STOMPETOREN - Karavaan brengt van 23 t/m 30 december weer een Winterkaravaan, dit keer strijkt het festival neer in Stompetoren. Het is de achtste editie van het talentontwikkelingsproject van Karavaan waarin drie jonge theatermakers een locatievoorstelling maken binnen het thema #uitdemaat. De kaartverkoop is dit weekend gestart.

Lees verder

Volg ons op social media!