KARAVAAN TREKT MET SPRINGTIJ FESTIVAL JONGE THEATERMAKERS VAN DE TOEKOMST NAAR ALKMAAR

Springtij is een gloednieuw festival in Alkmaar van en voor jonge theatermakers, met een speciale Makersdag op 24 februari.


MAKERSDAG

Op vrijdag 24 februari is er een speciale Makersdag voor jonge makers, gericht op kennisvergroting, netwerkverbreding en verdieping. Rondom het werk wat er te zien is op 24 februari organiseert Karavaan verschillende, verdiepende programma’s voor jonge makers. In deze programma-onderdelen zetten zij actief in op ontmoeten tussen jonge makers onderling, vragen stellen en nieuwe dingen leren. Voor deze programma-onderdelen werkt Karavaan o.a. samen met Platform Aanvang en ENT (Ensemble Nieuwe Theaterwerkers).

 

Jonge makers starten de dag met een ‘Ontbijtje met…’ waarbij je aanschuift voor een ontbijtje bij verschillende professionals uit het veld. Zo geeft Robbert van Heuven geeft een theatercollege over het cultuurbeleid en de ontwikkelingen m.b.t. het nieuwe kunstenplan. ‘S middags organiseren Karavaan, Platform Aanvang en ENT een open gesprek ‘Open Up!’, waarbij makers en programmeurs in intieme en informele setting met elkaar in gesprek gaan over het theater van de toekomst. Makers sluiten de dag af met een groots bacchanaal, waarbij ze aan lange tafels met elkaar kunnen netwerken.  

 

Daarnaast geven twee jonge makers een kijkje in hun maakproces: het jonge urban dance Collectief MAMM en Hendrik Walther. Collectief MAMM geeft een work in progress presentatie van hun nieuwe voorstelling Vooruitstrevend over millennials. Hendrik Walther neemt je mee in het maakproces van zijn voorstelling Filius, een onderzoek naar ‘het zoon zijn’. 

 

PUBLIEKSPROGRAMMA

Naast de makersdag, biedt Springtij ook een programma voor pubiek. Zo zie je voorstellingen en work-in-progress presentaties van verschillende jonge makers, die de afgelopen maanden in het Makershuis Alkmaar hebben gewerkt, gerepeteerd of onderzoek hebben gedaan. Daarnaast zie je werk van jonge makers die bij collega productiehuizen in het land nieuw werk hebben gemaakt. Je ziet o.a. een kleinkunstvoorstelling van Frédérique Arnold over de effecten van een uitzending op het thuisfront, de klimaatmusical van De Amazones en de apocalyptische muziektheatervoorstelling over de vlucht van de mens van Maggie Symonds.

 

Recent nieuws

KARAVAAN FESTIVAL MAAKTE IMPACT MET SPRAAKMAKEND PROGRAMMA

Karavaan Festival bracht tien dagen lang opzienbarend locatietheater in regio Groot Alkmaar rond het thema Groeiende Contrasten. Publiek liet zich in groten getale verleiden tot voorstellingen op het platteland, in de stad en in de duinen om daarna met elkaar in discussie te gaan. Het festivalhart in het Victoriepark was goedbezocht ondanks de soms ijzige wind. Karavaan ontving burgemeesters en politici, boeren en burgers, jong en oud, rijk en arm, links en rechts. Het theaterfestival beleefde een succesvolle editie met ruim 26.000 bezoekers.

Lees verder
Keith Montgomery

GESLAAGDE OPENING VOOR KARAVAAN FESTIVAL EN YES IN MY BACKYARD – NOG T/M 29 MEI

ALKMAAR - Een groot publiek verzamelde zich op 17 verschillende locaties in de regio Alkmaar én in het bomvolle festivalhart voor de opening van KARAVAAN FESTIVAL en YES IN MY BACKYARD. In de speeches van burgemeester Schouten van Alkmaar en burgemeester Voskuil van Bergen werd de maatschappelijke en landschappelijke rol van Karavaan in de stad en de regio bezongen.

Lees verder
Moon Saris

BOERENSCHUREN VOL THEATER: KARAVAAN BRENGT VOORSTELLINGEN OVER ACTUELE BOERENTHEMA’S IN DE SCHERMER

Afgelopen vrijdagavond trapte Karavaan af bij biologische boerderij Natuurlijk Genoegen met de eerste locatievoorstelling van Karavaan Festival: BOER BEN IK!

Lees verder

Volg ons op social media!