KARAVAAN TREKT MET SPRINGTIJ FESTIVAL JONGE THEATERMAKERS VAN DE TOEKOMST NAAR ALKMAAR

Springtij is een gloednieuw festival in Alkmaar van en voor jonge theatermakers, met een speciale Makersdag op 24 februari.


MAKERSDAG

Op vrijdag 24 februari is er een speciale Makersdag voor jonge makers, gericht op kennisvergroting, netwerkverbreding en verdieping. Rondom het werk wat er te zien is op 24 februari organiseert Karavaan verschillende, verdiepende programma’s voor jonge makers. In deze programma-onderdelen zetten zij actief in op ontmoeten tussen jonge makers onderling, vragen stellen en nieuwe dingen leren. Voor deze programma-onderdelen werkt Karavaan o.a. samen met Platform Aanvang en ENT (Ensemble Nieuwe Theaterwerkers).

 

Jonge makers starten de dag met een ‘Ontbijtje met…’ waarbij je aanschuift voor een ontbijtje bij verschillende professionals uit het veld. Zo geeft Robbert van Heuven geeft een theatercollege over het cultuurbeleid en de ontwikkelingen m.b.t. het nieuwe kunstenplan. ‘S middags organiseren Karavaan, Platform Aanvang en ENT een open gesprek ‘Open Up!’, waarbij makers en programmeurs in intieme en informele setting met elkaar in gesprek gaan over het theater van de toekomst. Makers sluiten de dag af met een groots bacchanaal, waarbij ze aan lange tafels met elkaar kunnen netwerken.  

 

Daarnaast geven twee jonge makers een kijkje in hun maakproces: het jonge urban dance Collectief MAMM en Hendrik Walther. Collectief MAMM geeft een work in progress presentatie van hun nieuwe voorstelling Vooruitstrevend over millennials. Hendrik Walther neemt je mee in het maakproces van zijn voorstelling Filius, een onderzoek naar ‘het zoon zijn’. 

 

PUBLIEKSPROGRAMMA

Naast de makersdag, biedt Springtij ook een programma voor pubiek. Zo zie je voorstellingen en work-in-progress presentaties van verschillende jonge makers, die de afgelopen maanden in het Makershuis Alkmaar hebben gewerkt, gerepeteerd of onderzoek hebben gedaan. Daarnaast zie je werk van jonge makers die bij collega productiehuizen in het land nieuw werk hebben gemaakt. Je ziet o.a. een kleinkunstvoorstelling van Frédérique Arnold over de effecten van een uitzending op het thuisfront, de klimaatmusical van De Amazones en de apocalyptische muziektheatervoorstelling over de vlucht van de mens van Maggie Symonds.

 

Recent nieuws

THEATERMAKER ZOEKT WERKLOZE ALKMAARDERS

Ondanks het personeelstekort en zó veel vacatures staan er nog steeds mensen werkloos langs de zijlijn. Theatermaker Brecht Hermans wil in contact komen met deze mensen voor een theaterstuk over mensen zonder werk omdat ze afgekeurd zijn, chronisch ziek, nieuwkomer zijn of een beperking hebben.

Lees verder
Lindsay Frimodt
Lindsay Frimodt

KARAVAAN EN SCHUUR LANCEREN SAMENWERKINGSPROJECT THEATERMAKERS VAN DE TOEKOMST

Karavaan en de Schuur hebben op 15 december in Makershuis Alkmaar het project ‘Theatermakers van de Toekomst’ gelanceerd. Het project is mede ontwikkeld dankzij een subsidie van de provincie Noord-Holland. Met dit initiatief ondersteunt de provincie startende makers om zich, ondanks de coronacrisis, te ontwikkelen tot makers in de podiumkunsten die straks kunnen meedingen op nationaal niveau.

Lees verder
FOTO: BOWIE VERSCHUUREN

Doneer 10, 30 of 60 seconden theater door jonge theatermakers – Karavaanactie in de december geefmaand

In het Makershuis Alkmaar, het productiehuis van Karavaan, geven we jonge theatermakers de kans om te werken aan nieuwe voorstellingen, onderzoek te doen of te repeteren. Je kunt ze helpen om die broodnodige stappen te maken in hun startende carriere. Makers die bij ons komen zijn geselecteerd door Karavaan en wij zien ze dan ook als getalenteerde en veelbelovende theatermakers. 

Lees verder

Volg ons op social media!