Theaterfestival Grazende Zwaan was één groot coronaproof familiefeest op landgoed Kleine Vennep

De vierde editie van het unieke theaterfestival Grazende Zwaan bracht afgelopen weekend een grote diversiteit aan locatietheater op en om boerderij en landgoed Kleine Vennep in Nieuw-Vennep. In een coronaproof opzet beleefde hét familiefestival van de Haarlemmermeer een succesvol weekend met ruim 5.000 bezoekers.


Het zonnige nazomerweekend trok massaal publiek naar het landgoed van Dirk Molenaar. Karavaan, de organisatie achter het festival, kijkt terug op een geslaagde editie: “We zijn blij dat we hebben kunnen laten zien dat een coronaproof theaterfestival kan, zonder in te leveren op gastvrijheid, bezoekersaantallen en ontspannen sfeer. Deze fantastische locatie biedt daarvoor alle mogelijkheden.”
Eenmaal binnen passeerde je als bezoeker eerst een theatrale handenwasstraat en vanaf familiezeiltjes beleefden gezinnen op 1,5 meter afstand van elkaar theater. Met veel verschillende voorstellingen, activiteiten en terrassen verspreid over het hele landgoed, kon iedereen de ruimte opzoeken. Zo genoten kinderen volop van theater, acrobatiek en circus, van een landbouwshow en een theatrale speurtocht maar ook van intiemere workshops als Tiktok, graffiti en hutten bouwen.
Nieuw dit jaar was landgoedtheater, tien verschillende routes voor volwassenen met elk twee theatervoorstellingen verstopt op plekjes op het landgoed. Met o.a. komisch theater over appels in de boomgaard, muziektheater in de bomenlaan en cabaret met uitzicht over het polderland werd het voor publiek een verrassende theatrale landgoed-expeditie.
Op zaterdagavond was er twee keer een uitverkocht bach-concert in de monumentale boerenschuur. Het festival wist ook dit jaar veel volwassenen te trekken.
Grazende Zwaan is een project van Karavaan in samenwerking met Haarlemmermeermuseum De Cruquius, Kunstfort bij Vijfhuizen, Podium voor Architectuur en gemeente Haarlemmermeer.

Recent nieuws

Campagnebeeld Karavaan Festival 2024
Foto: Bowie Verschuuren

Overzicht voorstellingen Karavaan Festival 2024 in Alkmaar

Heb jij een overzicht nodig met welke gezelschappen er te zien zijn in Alkmaar Stad tijdens Karavaan Festival? Wij hebben ze even op een rijtje gezet voor jullie! Lees verder.

Lees verder
Voorstelling De Boer Op: Boer staat in weiland met verrekijker.
Moon Saris

DE BOER OP MET KARAVAAN

ALKMAAR - Karavaan Festival komt er weer aan en dat betekent ook veel theater op het platteland. Drie verschillende voorstellingen op boerderijen in Zuid-Schermer en Stompetoren onthullen de diverse verhalen achter de omgekeerde vlag. Ze zijn te zien van 17 t/m 26 mei.

Lees verder
Beeldentuin van Nic Jonk Op een zonnige dag
Foto: Marco van Ammers

UNIEKE DANSVOORSTELLING TUSSEN DE BEELDEN VAN NIC JONK TIJDENS KARAVAAN FESTIVAL

GROOTSCHERMER - Art meets art in de bekende beeldentuin van Nic Jonk. Van 18 t/m 26 mei kun hier genieten van een poëtisch en acrobatisch dansduet, dat tussen de kolossale sculpturen plaatsvindt. De voorstelling is onderdeel van de fietsroute van Karavaan Festival.

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen