VriendenLoterij maakt samenwerkingsproject rond de monumenten van Hendrick de Keyser mogelijk

Uitreiking cheque Vriendenloterij aan Hendrick de Keyser voor project Hendricks Karavaan (rondreizend theatergezelschap in monumentale panden).
BM Fotografie

Goed nieuws voor Hendrick de Keyser Monumenten en Karavaan! Vanaf 2025 trekken zij er drie zomers op uit met een speciale theaterkaravaan. In samenwerking met Karavaan, brengt Hendrick de Keyser Monumenten haar unieke collectie woonhuizen tot leven voor bezoekers. Hendricks Karavaan wordt mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van bijna 1 miljoen euro van de VriendenLoterij.


Hendricks karavaan

Hendricks karavaan reist drie zomers op rij naar vijf huizen in zes provincies (Groningen, Friesland, Overijssel, Noord-Holland, Utrecht en Noord-Brabant). In ieder huis worden bezoekers op interactieve manier via theater, muziek, dans en spoken-word betrokken bij onder andere het verhaal van de bewoners, de geschiedenis en de bouwstijl van het huis. Ieder huis dat door de karavaan is bezocht, wordt verrijkt met een blijvend publiekscomponent, zodat het project ook duurzaam bijdraagt aan de verhalen van de panden.

Bert Meerstadt, directeur van Hendrick de Keyser Monumenten: “Graag laten wij iedereen kennismaken met onze nationale woongeschiedenis. Daarom is onze collectie huizen publiek toegankelijk; of dit nu is door in een huis van Hendrick te wonen, er op vakantie te zijn, een museumhuis te bezoeken of er voor een inhoudelijke lezing te komen. Met Hendricks Karavaan, gaan wij door middel van een theatrale beleving de plek en de verhalen van onze monumenten op een verrassende wijze delen met een nog breder publiek. Dat kunnen wij dankzij de bijdrage van de VriendenLoterij realiseren.”

Jonne Arnoldussen, managing director bij de VriendenLoterij: “Het is fantastisch dat we dankzij onze deelnemers kunnen bijdragen aan deze unieke culturele ervaring. Hendricks Karavaan vertelt het verha

143,5 miljoen voor cultuur, welzijn en sport

De VriendenLoterij viert wat het leven mooi maakt: onze verbondenheid met anderen en met onze kunst en cultuur. Dankzij de 1,3 miljoen deelnemers kon de VriendenLoterij over 2023 opgeteld een bedrag van € 143,5 miljoen schenken aan 60 culturele partners en ruim 3.700 goede doelen, clubs en verenigingen.

Recent nieuws

bovendrijven, twee mannen staan in een kanaal

KARAVAAN PRESENTEERT NIEUWE SPECIAL VOOR EXPEDITIE ALKMAARS KANAAL

Alkmaar - Er is weer een speciale theatrale tocht te fietsen langs de oevers van het Alkmaars Kanaal, waarlangs in de toekomst de nieuwe stad zal verrijzen. Er zijn twee verschillende versies: een versie die altijd te fietsen is en een Special waarbij ook een theatervoorstelling gespeeld wordt. De première van deze voorstelling is op zondag 21 april. De expeditie is een cocreatie van gemeente Alkmaar (Alkmaars Kanaal) en Karavaan, buitengewoon theater op locatie.

Lees verder
Campagnebeeld Karavaan Festival 2024
BOWIE VERSCHUUREN

LOEIENDE START VAN DE KAARTVERKOOP VOOR KARAVAAN FESTIVAL 2024

ALKMAAR - Op het erf van 't Koehotel trapte Karavaan gisteren samen met 400 gasten officieel af met de start kaartverkoop voor het festival. Dit gebeurde tijdens Goesting, de middag waarop vrienden en partners van Karavaan een kijkje kregen in het festivalaanbod en kennismaakten met de theatermakers. Verspreid over de boerderij waren voorproefjes te zien van al het moois dat het festival te bieden heeft. Van 17 mei tot en met 26 mei brengt Karavaan Festival ruim 200 voorstellingen, 13 landelijke premières en een festivalhart in het Victoriepark in hartje Alkmaar.

Lees verder
Voorstelling De Boer Op: Boer staat in weiland met verrekijker.
Moon Saris

DE BOER OP: 6 BOERENMONOLOGEN OVER VOOROORDELEN

Karavaan komt tijdens Karavaan Festival met de nieuwe betekenisvolle productie 'De Boer Op'. Het wordt een nieuwe agrarische voorstelling die speciaal wordt gemaakt voor de regio Alkmaar.

Lees verder

Volg ons op social media!

Cart