THEATERMAKERS WINTERKARAVAAN 2021 GESELECTEERD!



Foto: Moon Saris

Van 23 t/m 30 december brengt Karavaan weer een Winterkaravaan in Alkmaar, waarvoor 3 theatermakers zijn geselecteerd. Het is de zesde editie van het talentontwikkelingsproject van Karavaan waarin jonge professionals een locatievoorstelling maken binnen een maatschappelijk thema. De succesvolle ingrediënten: drie nieuwe voorstellingen van jonge makers, een expeditie op locatie en stamppot met winterbier, vormen samen een verrassende en diverse route. Eén van de makers mag zijn voorstelling uitwerken voor het zomerfestival dat van 26 mei t/m 6 juni (van Hemelvaart t/m Pinksteren) plaatsvindt.


In de Winterkaravaan ontwikkelen makers die recent zijn afgestudeerd aan een kunstvakopleiding een nieuw werk. Voor de open call werden ruim 40 plannen aangemeld. De komende maanden worden de makers artistiek en productioneel door Karavaan begeleid. Vorige jaren vond de Winterkaravaan plaats in de leegstaande Ringersfabriek en in de oude Drukkerij in Alkmaar. Dit jaar zijn er andere plannen voor de locatie.

Dit zijn de makers
  • Jasper Brinkman en Rubin van Gent (ArtEZ Muziektheater Arnhem) maken ‘Say yes to the mess’, een camp-achtige muzikale voorstelling over homoseksualiteit en religie.
  • Gerinio Triebel (Urban Contemporary Amsterdam) neemt met verschillende dansers de effecten van de pandemie op de mens onder de loep in de dansvoorstelling ‘NINGEN’.
  • Luna Joosten (Regie Toneelacademie Maastricht) maakt samen met Emile Rogissart, Dagmar Ketelaers en Niels van Heijningen de absurdistische voorstelling ‘Ik had toch iets meer verwacht van een aardbeving’ over het verlangen naar rampen en redders.
Winters eten & drinken

Winters eten & drinken
Als bezoeker van de Winterkaravaan ga je op expeditie. Op unieke plekken zie je in een winterse wandelroute drie voorstellingen en zijn heerlijk winters eten & drinken onderdeel van je middag of avond.

De Winterkaravaan bezoek je op do 23, ma 27, di 28, woe 29 en do 30 december. Je kunt per dag kiezen uit 2 tijdstippen: van 15:00 – 18:30 uur of van 19:00 – 22:30 uur (op de 23e alleen de middag-editie).

Recent nieuws

Beeldentuin van Nic Jonk Op een zonnige dag
Foto: Marco van Ammers

UNIEKE DANSVOORSTELLING TUSSEN DE BEELDEN VAN NIC JONK TIJDENS KARAVAAN FESTIVAL

GROOTSCHERMER - Art meets art in de bekende beeldentuin van Nic Jonk. Van 18 t/m 26 mei kun hier genieten van een poëtisch en acrobatisch dansduet, dat tussen de kolossale sculpturen plaatsvindt. De voorstelling is onderdeel van de fietsroute van Karavaan Festival.

Lees verder
bovendrijven, twee mannen staan in een kanaal

KARAVAAN PRESENTEERT NIEUWE SPECIAL VOOR EXPEDITIE ALKMAARS KANAAL

Alkmaar - Er is weer een speciale theatrale tocht te fietsen langs de oevers van het Alkmaars Kanaal, waarlangs in de toekomst de nieuwe stad zal verrijzen. Er zijn twee verschillende versies: een versie die altijd te fietsen is en een Special waarbij ook een theatervoorstelling gespeeld wordt. De première van deze voorstelling is op zondag 21 april. De expeditie is een cocreatie van gemeente Alkmaar (Alkmaars Kanaal) en Karavaan, buitengewoon theater op locatie.

Lees verder
Campagnebeeld Karavaan Festival 2024
BOWIE VERSCHUUREN

LOEIENDE START VAN DE KAARTVERKOOP VOOR KARAVAAN FESTIVAL 2024

ALKMAAR - Op het erf van 't Koehotel trapte Karavaan gisteren samen met 400 gasten officieel af met de start kaartverkoop voor het festival. Dit gebeurde tijdens Goesting, de middag waarop vrienden en partners van Karavaan een kijkje kregen in het festivalaanbod en kennismaakten met de theatermakers. Verspreid over de boerderij waren voorproefjes te zien van al het moois dat het festival te bieden heeft. Van 17 mei tot en met 26 mei brengt Karavaan Festival ruim 200 voorstellingen, 13 landelijke premières en een festivalhart in het Victoriepark in hartje Alkmaar.

Lees verder

Volg ons op social media!

Cart