UITVERKOCHTE MUZIEKTHEATRALE WANDELING ZORGT VOOR FEMINISTISCHE GOLF IN ALKMAAR

Scenefoto voorstelling Wie de f* is Trijn
Moon Saris

ALKMAAR - Tussen 8 september en 1 oktober liepen er grote groepen Alkmaarders met koptelefoons over het Bolwerk: het waren de bezoekers van de uitverkochte voorstelling Wie de F* is TRIJN? Een coproductie van Karavaan, De Vest en Grote Kerk Alkmaar en Fedde &de Carvalho.


Trijn Rembrands, hét vrouwelijk gezicht van Alkmaar Ontzet. 450 jaar geleden hielp zij vanaf de stadsmuren de Spaanse bezetter te verjagen. Haar geest is in Alkmaar nooit uitgedoofd. Wie is Trijn in 2023? 

Actrice Sophieke de Kater ging als Trijn Rembrandts – het vrouwelijke gezicht van Alkmaars Ontzet- in discussie met de geschiedschrijver over de rol die zij heeft gehad in de bevrijding van Alkmaar ten tijde van 1573. Hierna vervolgde het publiek door de binnenstad, met koptelefoons op, haar route naar het Bolwerk – de plek waar Trijn Rembrandts 450 jaar heeft gestreden tegen de Spanjaarden. 

De verhalen van hedendaagse Alkmaars vrouwen zoals wethouder Anjo van de Ven, judoka Eveline, vrouwencoach Zahra, transvrouw Alexandra en kaasmeisje Kirsten kwamen aan het woord.

OVER DE MAKERS

Fedde &de Carvalho is de kraakverse naam van het Alkmaarse makersduo Anne Roos Rosa de Carvalho en Fedde ten Berge (winnaar Victorie cultuurprijs 2022). Bij Fedde &de Carvalho staat toegankelijk experiment centraal. Met een team van vier man brengen zij muziektheater en immersieve geluidskunst tot een samengesmolten geheel, het nieuwe Alkmaarse exportproduct. 

Recent nieuws

Fietsende mensen tijdens Expeditie Alkmaars Kanaal
Keith Montgomery

PREMIERE NIEUWE VOORSTELLING VAN KARAVAAN LANGS HET ALKMAARS KANAAL

ALKMAAR - zondag 2 juni gaat de voorstelling Bovendrijven in première. Bovendrijven is een nieuwe locatietheatervoorstelling van Karavaan, gemaakt en gespeeld door een van hun jonge theatermakers: Isan Vos. Bovendrijven is onderdeel van een unieke theatrale fietstocht langs de oevers van het Alkmaars Kanaal. Nieuw op deze route is een vertekijker met historische beelden.

Lees verder
LOEI: 2 muzikanten in een wei met koeien
Moon Saris

KARAVAAN TREKT LANDELIJKE AANDACHT MET SUCCESVOLLE EDITIE KARAVAAN FESTIVAL

ALKMAAR - Muziek voor koeien, een true crime in de bossen van Heiloo, en een spektakelopera met senioren in de Grote Kerk. Karavaan Festival presenteerde tien dagen lang avontuurlijk locatietheater in de regio Groot Alkmaar, met het thema "Uit de maat". Het publiek werd in grote getale getrokken door voorstellingen op het platteland, in de stad en in de bossen. Het bruisende festivalhart in het zonovergoten Victoriepark genoot veel belangstelling en trok een nieuw scala aan bezoekers. Het theaterfestival kende een zeer succesvolle editie met ruim 29 duizend bezoekers.

Lees verder
PREPARTY PRIDE ALKMAAR met 2 drags op een skippybal

GRATIS PRE-PARTY ALKMAAR PRIDE IN HET VICTORIEPARK

ALKMAAR - Speciaal voor de Alkmaar Pride week organiseert Karavaan samen met Podium Victorie op 25 mei een feestelijke pre-party vol veren en glitter. Van 11:00-13:00 is er in het Victoriepark tijdens festival Yes In My BackYard een veelzijdig programma, met o.a. Kinki Kappers, een circus-meet-drag show en catwalk.

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen