UITVERKOCHTE MUZIEKTHEATRALE WANDELING ZORGT VOOR FEMINISTISCHE GOLF IN ALKMAAR

Scenefoto voorstelling Wie de f* is Trijn
Moon Saris

ALKMAAR - Tussen 8 september en 1 oktober liepen er grote groepen Alkmaarders met koptelefoons over het Bolwerk: het waren de bezoekers van de uitverkochte voorstelling Wie de F* is TRIJN? Een coproductie van Karavaan, De Vest en Grote Kerk Alkmaar en Fedde &de Carvalho.


Trijn Rembrands, hét vrouwelijk gezicht van Alkmaar Ontzet. 450 jaar geleden hielp zij vanaf de stadsmuren de Spaanse bezetter te verjagen. Haar geest is in Alkmaar nooit uitgedoofd. Wie is Trijn in 2023? 

Actrice Sophieke de Kater ging als Trijn Rembrandts – het vrouwelijke gezicht van Alkmaars Ontzet- in discussie met de geschiedschrijver over de rol die zij heeft gehad in de bevrijding van Alkmaar ten tijde van 1573. Hierna vervolgde het publiek door de binnenstad, met koptelefoons op, haar route naar het Bolwerk – de plek waar Trijn Rembrandts 450 jaar heeft gestreden tegen de Spanjaarden. 

De verhalen van hedendaagse Alkmaars vrouwen zoals wethouder Anjo van de Ven, judoka Eveline, vrouwencoach Zahra, transvrouw Alexandra en kaasmeisje Kirsten kwamen aan het woord.

OVER DE MAKERS

Fedde &de Carvalho is de kraakverse naam van het Alkmaarse makersduo Anne Roos Rosa de Carvalho en Fedde ten Berge (winnaar Victorie cultuurprijs 2022). Bij Fedde &de Carvalho staat toegankelijk experiment centraal. Met een team van vier man brengen zij muziektheater en immersieve geluidskunst tot een samengesmolten geheel, het nieuwe Alkmaarse exportproduct. 

Recent nieuws

Campagnebeeld Karavaan Festival 2024
Foto: Bowie Verschuuren

Overzicht voorstellingen Karavaan Festival 2024 in Alkmaar

Heb jij een overzicht nodig met welke gezelschappen er te zien zijn in Alkmaar Stad tijdens Karavaan Festival? Wij hebben ze even op een rijtje gezet voor jullie! Lees verder.

Lees verder
Voorstelling De Boer Op: Boer staat in weiland met verrekijker.
Moon Saris

DE BOER OP MET KARAVAAN

ALKMAAR - Karavaan Festival komt er weer aan en dat betekent ook veel theater op het platteland. Drie verschillende voorstellingen op boerderijen in Zuid-Schermer en Stompetoren onthullen de diverse verhalen achter de omgekeerde vlag. Ze zijn te zien van 17 t/m 26 mei.

Lees verder
Beeldentuin van Nic Jonk Op een zonnige dag
Foto: Marco van Ammers

UNIEKE DANSVOORSTELLING TUSSEN DE BEELDEN VAN NIC JONK TIJDENS KARAVAAN FESTIVAL

GROOTSCHERMER - Art meets art in de bekende beeldentuin van Nic Jonk. Van 18 t/m 26 mei kun hier genieten van een poëtisch en acrobatisch dansduet, dat tussen de kolossale sculpturen plaatsvindt. De voorstelling is onderdeel van de fietsroute van Karavaan Festival.

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen