UITVERKOCHTE MUZIEKTHEATRALE WANDELING ZORGT VOOR FEMINISTISCHE GOLF IN ALKMAAR

Moon Saris

ALKMAAR - Tussen 8 september en 1 oktober liepen er grote groepen Alkmaarders met koptelefoons over het Bolwerk: het waren de bezoekers van de uitverkochte voorstelling Wie de F* is TRIJN? Een coproductie van Karavaan, De Vest en Grote Kerk Alkmaar en Fedde &de Carvalho.


Trijn Rembrands, hét vrouwelijk gezicht van Alkmaar Ontzet. 450 jaar geleden hielp zij vanaf de stadsmuren de Spaanse bezetter te verjagen. Haar geest is in Alkmaar nooit uitgedoofd. Wie is Trijn in 2023? 

Actrice Sophieke de Kater ging als Trijn Rembrandts – het vrouwelijke gezicht van Alkmaars Ontzet- in discussie met de geschiedschrijver over de rol die zij heeft gehad in de bevrijding van Alkmaar ten tijde van 1573. Hierna vervolgde het publiek door de binnenstad, met koptelefoons op, haar route naar het Bolwerk – de plek waar Trijn Rembrandts 450 jaar heeft gestreden tegen de Spanjaarden. 

De verhalen van hedendaagse Alkmaars vrouwen zoals wethouder Anjo van de Ven, judoka Eveline, vrouwencoach Zahra, transvrouw Alexandra en kaasmeisje Kirsten kwamen aan het woord.

OVER DE MAKERS

Fedde &de Carvalho is de kraakverse naam van het Alkmaarse makersduo Anne Roos Rosa de Carvalho en Fedde ten Berge (winnaar Victorie cultuurprijs 2022). Bij Fedde &de Carvalho staat toegankelijk experiment centraal. Met een team van vier man brengen zij muziektheater en immersieve geluidskunst tot een samengesmolten geheel, het nieuwe Alkmaarse exportproduct. 

Recent nieuws

Achter de schermen bij Winterkaravaan met DIRTY PIGS

Op dit moment zijn de makers van Winterkaravaan hard aan het repeteren. Femi en Lara nemen je mee en geven je een kijkje in hun repetitieproces voor "Dirty Pigs"

Lees verder

Karavaan werkt samen met Inholland

De afgelopen weken is Karavaan enthousiast een samenwerking aangegaan met studenten van Inholland in Haarlem en Alkmaar, die een vernieuwend perspectief bieden en onderzoek doen naar het vergroten van de betrokkenheid van nieuwe doelgroepen bij Karavaan.

Lees verder
Keith Montgomery

KAARTVERKOOP ACHTSTE EDITIE WINTERKARAVAAN VAN START

ALKMAAR/STOMPETOREN - Karavaan brengt van 23 t/m 30 december weer een Winterkaravaan, dit keer strijkt het festival neer in Stompetoren. Het is de achtste editie van het talentontwikkelingsproject van Karavaan waarin drie jonge theatermakers een locatievoorstelling maken binnen het thema #uitdemaat. De kaartverkoop is dit weekend gestart.

Lees verder

Volg ons op social media!