Vooruitblik Karavaan Festival 2020: nieuwe voorstelling in Driehuizen

De komende maanden nemen we je graag mee in weetjes, voorstellingen, voorpret en locaties van Karavaan Festival 2020. Deze week: de makers van 'Bleekneusjes' maken nieuwe voorstelling in Driehuizen!


Heb je Bleekneusjes gezien in Bergen aan Zee op Karavaan Festival 2017? De voorstelling in de duinen op Landgoed Huize Glory was immens populair en de voorstellingen en kaartjes waren niet aan te slepen. We brachten zelfs een extra reeks in september van dat jaar!

Nu, dezelfde makers gaan voor Karavaan Festival 2020 een nieuwe voorstelling maken: we noemen die nog even ‘Uw eigen Kersentuin’, een bewerking van de Tsjechov-klassieker ‘De Kersentuin’. Al een heel tijdje speelt in het hoofd van initiatiefnemer en regisseur Hans Man in ’t Veld, als liefhebber van Tsjechov én als (nu net vertrokken) inwoner van Driehuizen, de wens om De Kersentuin te spelen en situeren in het prachtige lintdorp Driehuizen. Het landschap en het dorp waarin deze voorstelling plaatsvindt ademt historie en natuur, met uitzichten over de polder. Het juiste moment is daar: het thema van Karavaan 2020 is #Groeizucht, Hans zelf is onlangs vertrokken uit het dorp en het vraagstuk is nog steeds actueel.
Op dit moment wordt hard gewerkt om de financien bij elkaar te krijgen!

Waar in Tsjechov’s klassieker een kersentuin plaats moet maken voor vakantiehuisjes, gaat het hier over nieuwe woningen in de Noord-Hollandse polders en het authentieke dorp. Het leidt tot verdeeldheid. Geluk en vooruitgang, binnen het thema #groeizucht zijn er vele perspectieven. In een muzikale theatervoorstelling verplaats je je als publiek langs idyllische plekjes in een oud Hollands dorp, in een levende locatie. Wordt vervolgd!

Het belooft weer een heerlijke en unieke voorstelling te worden, met de landelijke premiere op 30 mei.

Karavaan Festival is van 29 mei t/m 7 juni. Houd je agenda vrij om locatietheater te beleven op bijzondere plekken in regio groot Alkmaar en een zomers en uitbundig festivalhart in het groene Victoriepark Alkmaar met gratis straattheater, ons populaire Tentjestheater, livemuziek, expo’s, Kinderkaravaan, lekker eten & drinken en meer. Stay tuned!

Locatiebezoek aan Driehuizen

Voorstelling Bleekneusjes 2017, Foto: Kenneth Stamp

Recent nieuws

ouderen op buitenplaats akerendam tijdens volbloeiers
Foppe Schut

NATTE MAAR MOOIE TWEEDE EDITIE VAN OUDERENFESTIVAL VOLBLOEIERS IN BEVERWIJK

BEVERWIJK - Een groot publiek verzamelde zich, ondanks de regen, afgelopen vrijdag op buitenplaats Akerendam in Beverwijk voor de tweede editie van ouderenfestival VOLBLOEIERS. Het thema van dit jaar was Frankrijk.

Lees verder
Scenefoto Ik hoop op zegen
Tibor Dieters

KARAVAAN EN COLLECTIEF BLAUWDRUK ZETTEN THEATERSTAD ALKMAAR OP DE KAART

ALKMAAR - Op 3 juli maakte het Fonds Podiumkunsten, de landelijke verdeler van theatersubsidies, de besluiten bekend voor de periode 2025-2028. In Alkmaar worden Karavaan en Collectief BLAUWDRUK met lovende woorden gehonoreerd. Voor het eerst heeft de stad hiermee een festival én een volwassen theatergezelschap die vanuit het Rijk worden ondersteund.

Lees verder
Tribute band Mirage op foto

COVERBAND FLEETWOOD MAC SLUIT FESTIVAL VOLBLOEIERS IN BEVERWIJK AF

BEVERWIJK - Op vrijdag 12 juli brengt Karavaan het seniorenfestival Volbloeiers, na een uitverkochte eerste editie, opnieuw naar Buitenplaats Akerendam. Tijdens een avondvullend programma worden festivalbezoekers meegenomen op een muziektheatrale route, met als afsluiter coverband Fleetwood Mac.

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen