• 90 min
  • buiten
  • language no problem
  • met borrel en hapje
  • muziektheater
  • niet rolstoeltoegankelijk
  • Festival

De polder slaapt

een rituele en muzikale zonsondergang in de uitgestrekte polder

Live-installatie van muziek en licht

#eigengrond: een avondritueel als groet aan de ondergaande zon die zijn energie aan de aarde komt brengen

Aan de zon wordt al eeuwenlang een sterke rituele betekenis toegedicht. Met het theatraal vormgegeven concert De Polder Slaapt vraagt Project Wildeman nu opnieuw aandacht voor de grootsheid en aantrekkingskracht van de zon. Geïnspireerd op de traditionele zonnewijzers, zal de voormalige dwangburcht in natuurgebied De Ouderperpolder worden omgetoverd tot een Stonehenge.

Moderne opnametechnieken en live-sampling vermengen zich met eigentijdse omgevingsgeluiden en verhalen. Dit alles op de uitermate dansbare Wildemangrooves, waarbij je als bezoeker geheel vrij bent om je op je eigen manier door deze live-installatie van muziek en licht heen te bewegen.

Dit is een ritual-in-progress: we gaan tussen 21:30 en 23.00 uur van alles uitproberen. We testen landingen, het opstijgen, de ruimtereis. We bouwen de sterrenkaart. Samen met jou. Wees erbij!

En als de zon onder is, sluiten we samen af in de polder met een  borrel en een hapje.

CREDITS
Concept en performance:
Project Wildeman (Sven Hamerpagt, Milan Mes, Maarten Vinkenoog, Robin Block) | Foto: David van Woerden

Project Wildeman is een muziektheatergezelschap van eigenzinnige performers die muziek, gesproken woord en beweging combineren. Strakke woordsalvo’s en maniakale rondedansen worden moeiteloos afgewisseld met soundscapes en rake poëtische oneliners. Kernwoorden hierbij zijn ritme, klank, herhaling en fysieke uitputting. Project Wildeman creëert een taal voor de zintuigen. Een taal die ademt, trilt en schreeuwt.

Pers over eerdere projecten:
Project Wildeman laat je lopen, dansen en dromen’ – NRC
‘Virtuoos zijn ze met hun versterkte stemmen. Al grommend en klanken uitstotend maken ze bezwerende en oorverdovende geluidscollages.’ – De Volkskrant
‘Project Wildeman slaat alle vooroordelen over muziek en poëzie aan stukken met een muzikale kracht die zorgt dat de woorden onder je huid kruipen.’  – VPRO 3VOOR12

Natuurgebied de Oudorperpolder, Alkmaar

Verzmelenplaats is parkeerplaats bij Van der Meij College, Gravin Jacobastraat, Alkmaar. Vanaf hier lopen we gezamenlijk de Ouderperhout in.

Info
Prijzen:
€ 22 Vrienden van Karavaan (incl. hapje/drankje)
€ 24,50 standaard (incl. hapje/drankje)
Duur:
1,5h
Speeldata:
  • zo 9 jun om 21:30
Bestel Kaarten
Locatie
Vertrek vanaf parkeerplaats
Gravin Jacobastraat, Alkmaar
plan je route