• 60 min
  • debat
  • Gratis
  • niet rolstoeltoegankelijk
  • overdekt

De spanning tussen boer en grutto

Debat bij de voorstelling Koning van het grasland

Praat mee bij Karavaan Festival

Onder de noemer #boerenpeil besteden we deze editie van Karavaan Festival in het bijzonder aandacht aan boeren en de hedendaagse vraagstukken waarmee zij te maken krijgen. Een daarvan is de toenemende spanning tussen boer en natuur. Veel boeren worstelen met de natuur- en milieuwetgeving die ze opgelegd krijgen vanuit de overheid en die hen veelal beperkt of in strijd is met hun bedrijfsvoering. Natuurliefhebbers daarentegen zien de schaalvergroting en intensivering van landbouwbedrijven als een bedreiging voor de natuur en haar biodiversiteit. Boeren en natuurliefhebbers zijn daardoor lijnrecht tegenover elkaar komen te staan.

Voorafgaand aan de voorstelling Koning van het grasland organiseren we op zaterdag 9 juni om 17:30 in samenwerking met de Natuur- en Milieufederatie Noord-Holland en CONO een debat over deze spanning tussen boer en grutto. De tegengestelde belangen van boeren en natuurliefhebbers hebben gezorgd voor polarisatie. Met dit debat willen we boeren en natuurliefhebbers met elkaar in gesprek brengen over een vruchtbare toekomst voor zowel boer als grutto. 

Je bent van harte uitgenodigd om aan te schuiven! Het debat is gratis toegankelijk, maar meld je graag van tevoren even aan via info@karavaan.nl.

Wil je ook naar de voorstelling, vergeet dan niet een ticket te kopen. Indien de voorstelling niet is uitverkocht zijn er ook tickets op locatie beschikbaar.

Foto: Daphne van de Velde

Boerderij Koning, Noordervaart 15, Stompetoren
Info
Prijzen:
€ 00,00 gratis
Duur:
60 min
Speeldata:
  • za 9 jun om 17:30
Locatie
Boerderij Koning
Noordervaart 15, Stompetoren
plan je route