De Weg

Vertelconcert over een vlucht die vleugels kreeg

Muziektheater in de serie Project Geestdrift

Samen met de Doperse Kerken in Noord-Holland maken we programma’s in de mooie kleine kerkjes die op A-locaties staan in Noord-Hollandse dorpen. Elke avond maken we een programma rondom een thema en deze avond is dat ‘thuis’.

De avond is opgezet als een kerkdienst waarbij de ‘preek’ een voorstelling is die daarbij past. Deze avond is dat De Weg van Ekaterina Levental.

★ ★ ★ ★
‘De Weg’ staat voor een goed verhaal, een prachtige enscenering, een vurige vertolking, heerlijke muziek; dit alles ten bate van de sleutelzin van het verhaal en dat voor elke vluchteling geldt: ‘Ik denk dat ik mijn schaamte verloren heb’.

De Weg vertelt het aangrijpende verhaal van Ekaterina Levental over haar vlucht uit de voormalige Sovjet Unie. Een verhaal over afwijzing, verlies, veerkracht en hoop, gezien door de ogen van een tiener. Geïllustreerd met prachtige muziek.

Ik ben zó niets op deze aarde…

In deze persoonlijke muziektheatervoorstelling neemt zangeres en harpiste Ekaterina Levental het publiek mee op de weg die zij als tiener aflegde. De weg, die leidde van land naar land, toen zij en haar familie na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie niet in Oezbekistan konden blijven door oplaaiend antisemitisme.

Ekaterina speelt harp, zingt, danst en vertelt over haar afkomst en hoe die van de ene op de andere dag bepalend werd in het alledaagse leven. Hoe ze op haar weg zocht naar het sprookje, zoals ze dat kende uit het theater. Gedreven door een onuitputtelijke veerkracht, en hoop. Prachtige muziek illustreert in dit soloconcert de emotionele kant van de vlucht. Een veelbewogen weg naar de toekomst.

Als alles bijna helemaal tot stilstand is gekomen, op het punt staat uit elkaar te vallen, dan komt de hoop in beweging, op zoek naar ademruimte.” – Chris Keulemans

De Weg is bijzonder verhaal, dat tegelijkertijd zeer herkenbaar is. Het vervolg van de voorstelling De Weg heet De Grens en gaat verder waar De Weg eindigt. De Grens is te zien op vrijdag 23 maart in de Doopsgezinde Kerk in Twisk.

Credits: Concept: Ekaterina Levental en Chris Koolmees | Spel: Ekaterina Levental | Regie: Chris Koolmees

Doopsgezinde Kerk, Hippolytushoef
Info
Prijzen:
€ 7,50 standaard
Duur:
150 min
Speeldata:
  • vr 30 nov om 20:00
Bestel Kaarten
Locatie
Doopsgezinde Kerk
Vermaningsteeg 7, Hippolytushoef
plan je route


De Weg is onderdeel van Geestdrift: theatrale reuring op ongewone plekken. Een theater-serie in de Doopsgezinde vermaningen in Noord-Holland