Morning, Mourning

Ontroerend danstheater over omgaan met het einde

Een speciale editie van Morning, Mourning, als onderdeel van Project Geestdrift, waarin we een programma maken over eindigheid.

Verwacht een gevarieerd programma met muziek, dans, hapjes en ontmoeten. Er zijn een tweetal optredens: een muzikaal programma van Margo Verhoeven, Marcel Harteveld en Sophie Bakker en de dansvoorstelling Morning, Mourning.

(Dit programma is op 14 december ook te beleven in Enkhuizen)

Dansvoorstelling Morning, Mourning
Een prachtig ontroerend duet van twee mensen, vol liefde en afscheid, afhankelijkheid en hoop. Over hoe we omgaan met het einde, een eindeloze reis of een hopeloze poging. Youri en Marie maken fantastisch gebruik van de ruimte, waar je als publiek middenin staat. Dichtbij deze mooie dansers, die in elkaar opgaan in hun laatste gedeelde momenten.

Stilaan ontglipt het hem. Hij geeft niet mee, hij geeft niet op, hij houdt vast.

Youri en Marie hebben met hun stuk Morning, Mourning de Cafe Theater Festival Utrecht 2018 de Vakjury-prijs gewonnen. Uit het juryrapport: “Via prachtig dansmateriaal maakt de voorstelling een thema voelbaar waar onvoldoende taal voor op de wereld is om woorden aan te geven. Deze pas-de-deux, over een wanhopig pogen om vast te houden, creëert een haast kinetische ervaring. Het voert de kijkers mee, doet verwonderen en verbazen om uiteindelijk diep te ontroeren.”

Marie Khatib-Shahidi and Youri Peters hun eerste choreografische ontmoeting was bij El Colectivo, een collectief in Parijs. Morning, Mourning is hun eerste stuk dat zij samen uitvoeren. Samen en apart dansten zij eerder voor onder meer Jasper Van Luijk, Companhia Instavel, Sharon Fridman, Arkétip, De Dansers, Karine Saporta, Staattstheater Kassel in verschillende Europese landen.

CREDITS:
Choreografie en dans: 
Marie Khatib-Shahidi en Youri Peters | Muziek: Carlos Ema | Met speciale dank aan: Shifft Utrecht, Jasper van Luijk en Lisa Donia | Foto: Michael Goudswaard en Rogier Boogaard

Doopsgezinde kerk, Broek op Langedijk

Lees hier meer over de historie van dit prachtige kerkje.

Info
Prijzen:
€ 7,50 Standaard
Duur:
120 min
Speeldata:
  • vr 12 okt om 20:00
Bestel Kaarten
Locatie
Doopsgezinde Kerk
Dorpsstraat 202, Broek op Langedijk
plan je route


Morning, Mourning is onderdeel van Geestdrift: theatrale reuring op ongewone plekken. Een theater-serie in de Doopsgezinde vermaningen in Noord-Holland