Winterkaravaan 2019

Een middag of avond met theater en winters eten&drinken

Een heerlijk en avontuurlijk kerstuitje!

De Winterkaravaan is weer in aantocht. De succes-ingrediënten blijven ongewijzigd; theater, een expeditie op locatie, smakelijke stamppot en winters bier. Dit jaar weer met vijf splinternieuwe theatervoorstellingen op vijf spannende plekken in een gigantische, ontmantelde drukkerij. Laat je verwarmen door grote houtkachels, gluhwein en winterkost en ontdek theaterpareltjes van jonge theatermakers!

Jonge theatermakers geven met muziek, theater en performances hun perspectief op het thema van dit seizoen van Karavaan: Groeizucht. Ontdek de visie van deze nieuwe generatie en geniet van lekkere winterkost op een bijzondere locatie.

Dit zijn de makers
– Eva van der Post, Scott Beekhuizen en Rosine Langbroek maken met ‘Protest‘ een muzikale performance over protest voeren.
– Femke Arnouts mixt in absurdistisch en komisch theater onze realiteit met een droomwereld in ‘De meeste dingen huilen niet‘.
– Kathlyn Wuyts en Momo Samwel gaan in een mix van een mis en een dance-feest op zoek naar vormen van troost in ‘God in de Nacht‘.
– De luistervoorstelling ‘HONK‘ van Naomi Steijger gaat over honkvaste ouderen.
– Sien Vanmaele en Rani Decock proberen in hun foodperformance ‘korst‘ al kokend het klimaat te redden.

Winterkaravaan is het jaarlijkse talentontwikkelingsproject van Karavaan.

Mogelijk gemaakt door: Gemeente Alkmaar, Janivo Stichting, Stichting Dioraphte en Met dank aan: Brouwerij Zeglis, Johan Vonk, MTS Audiovisueel, Krop-Sla, ’t Hekeltje | Foto: Emil de Jong

Hoera we hebben een kanaal!
Er zijn toekomstplannen in de maak: Alkmaar gaat groeien. Het gebied langs het Noord-Hollands kanaal wordt ontwikkeld tot een aantrekkelijke woon/werk wijk, dicht bij het centrum en het water. De ideeën daarvoor kun je zien in de samenkomsthal. Dank hiervoor aan de afdeling ROME van gemeente Alkmaar

De Drukkerij, Alkmaar

In De Drukkerij werden dagelijks alle kranten voor de regio gedrukt. De drukkerij was in handen van de Telegraaf Media Groep (TMG).
Dit gebied zal de komende jaren een grote transitie ondergaan: het wordt ontwikkeld tot een aantrekkelijk woon- en werkgebied.

Info
Prijzen:
€ 25,00 try-out vrienden van karavaan (incl. eten en drinken)
€ 27,50 try-out standaard (incl. eten en drinken)
€ 32,50 vrienden van karavaan (incl. eten en drinken)
€ 35,00 standaard (incl. eten en drinken)
Duur:
3,5h
Speeldata:
  • zo 22 dec om 15:00
  • di 24 dec om 15:00
  • di 24 dec om 19:00
  • vr 27 dec om 15:00
  • vr 27 dec om 19:00
  • za 28 dec om 15:00
  • za 28 dec om 19:00
  • zo 29 dec om 15:00
  • zo 29 dec om 19:00
Bestel Kaarten
extra:
prijzen zijn inclusief 5 voorstellingen, winters eten én drinken
22 december tryout
24 december premiere

Parkeren kan (gratis) op de Marconistraat. Er rijden meerdere bussen richting de Marconistraat, uitstappen bij halte Rijnstraat, vanwaar het nog 10 minuten lopen is.

Locatie
De Drukkerij
Marconistraat 1, Alkmaar
plan je route