Alkmaar Centraal: Cultuur en vermaak bij Yes in my Backyard: “Iedere keer ben ik trots”

Stadstreek Centraal
Stadstreek Centraal

Slaand op trommels en met bekkens marcheren de Tilburgse muzikanten van Close Act op stelten over het Yes In My BackYard festivalterrein. De nieuwsgierige bezoekers worden op deze manier naar het podium geleid. Waar het Karavaan Festival 2024 officieel wordt geopend. "Dit is de aftrap. Nu begint het feest pas."


De zon schijnt en muziek klinkt door het park. Wethouder Anjo van der Ven en gedeputeerde Jelle Beemsterboer van provincie Noord-Holland zijn ook aanwezig bij de aftrap van het festival en spreken de bezoekers toe.

De provincie sponsort al bijna twintig jaar het theater en daar is Beemsterboer trots op. “Het mooie aan de Karavaan vind ik dat actuele thema’s als de woningnood tot leven worden gebracht, waardoor iedereen aan het denken wordt gezet”, vertelt hij. Bij voorstellingen als De boer op, Road to Nowhere en Op hoop van zegen worden actuele onderwerpen aangekaart en dat spreekt De Boer aan.

Wethouder Anjo van de Ven spreekt het publiek toe. (foto: Streekstad Centraal)

Wethouder Anjo van de Ven spreekt het publiek toe. (foto: Streekstad Centraal)

Langzaam stromen steeds meer mensen het Victoriepark in Alkmaar binnen. Met gele polsbandjes om en een biertje in de hand lopen de bezoekers langs de verschillende theatrale kunstwerken. “Even een ander hoofd?” Dat kan. Bij Electrie Circus zet je letterlijk een ander hoofd op en beland je in een persoonlijke voorstelling. “Op deze manier kan iedereen zijn of haar eigen beeld vormen”, zegt één van de kunstenaars, terwijl hij de verslaggever van Streekstad Centraal naar zo’n hoofd leidt.

Het thema van het festival is ‘uit de maat’. “We moeten uit de maat lopen om nieuwe perspectieven te ontdekken”, houdt Karavaandirecteur Ilse van Dijk het publiek voor. “Op het Karavaan Festival ga je niets tegenkomen wat je van te voren zelf bedacht heb. En dat is wat we denk ik nodig hebben.”

Van Dijk is tevreden met de opkomst tijdens de achtste editie van het festival. En kijkt ze uit naar de komende dagen. “Iedere keer ben ik trots op de laatste editie.” Zegt ze glunderend. “Maar nu is het tijd om even lekker te lachen.” Na de speeches gaan de sprekers en bezoekers vlug door naar de voorstelling Magic Tom & Yuri zijn cool. Yes in my Backyard is er tot en met 26 mei.

BRON: Alkmaar Centraal

Recent nieuws

NIEUWE MAKERSREGELING: COLLECTIEF MAMM

De Nieuwe Makersregeling is een subsidie voor beginnende talentvolle makers om zich in een langer lopend traject te ontwikkelen, in samenwerking met gezelschappen, podia en festivals.

Lees verder
Volbloeiers festival op Buitenplaats Akerendam
KEITH MONTGOMERY

KAARTVERKOOP SENIORENFESTIVAL VOLBLOEIERS IN BEVERWIJK VAN START

BEVERWIJK - Op 12 juli wordt de prachtige buitenplaats Akerendam in Beverwijk door Karavaan opnieuw omgetoverd tot een theatraal ouderenfestival. Voor de tweede editie van 'Volbloeiers' is het thema dit jaar Frankrijk. Vandaag gaat de kaartverkoop van start.

Lees verder
Campagnebeeld Karavaan Festival 2024
BOWIE VERSCHUUREN

Karavaan Festival in de pers: fijne recensies, sterren en landelijke pers

Wat zijn we blij en trots op alle mooie berichten over Karavaan Festival in de landelijke pers. Hierbij een overzicht:

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen