Alkmaar Light Festival groot succes

5 november 2022 - NH Nieuws "Volgend jaar heel Noord-Holland in het licht" Het tweedaagse Alkmaar Light Festival was gisteravond een doorslaand succes, en wie het gemist heeft: vanavond tot 23.00 uur is je laatste kans om de stad als lichtkunstwerk te zien. Het lichtfestival was gisteren stijf uitverkocht en het publiek genoot van alles wat er te bewonderen was.


“Je kan het om je heen zien, we zijn echt overrompeld door het aantal mensen dat hier vanavond op af is gekomen”, vertelt organisator Rubin van Gent van Karavaan enthousiast aan mediapartner Alkmaar Centraal. “We zijn over de 10.000 kaarten gegaan, en zijn echt flabbergasted door alle interesse.”

In de Alkmaarse binnenstad is een route uitgezet waarlangs het publiek allerlei lichtvoorstellingen kan bekijken. Op gebouwen zoals de Waag en de oude Ringersfabriek zijn projecties te zien. Verder is er live theater, zijn er bijzondere lichtobjecten en is er in de Grote Kerk een combinatie van licht en opera.

Heel Noord-Holland

Dit is de tweede editie van het Light Festival. “De eerste in 2020 was een soort corona-editie, waarbij je langs touwen liep. Nu kan iedereen lekker zijn gang gaan”, vervolgt Rubin. “Het is nu al zoveel uitgebreider dan vorige keer, dus we hopen misschien volgend jaar heel Noord-Holland in het licht te zetten.”

Nog tot 23.00 uur vanavond kan je dus terecht in Alkmaar. Heb je geen kaartje kunnen bemachtigen, geen zorg. Bij bijvoorbeeld het Waaggebouw en Ringers kan je de projecties gewoon – op afstand – bekijken.

https://www.nhnieuws.nl/nieuws/310653/alkmaar-light-festival-groot-succes-volgend-jaar-heel-noord-holland-in-het-licht

Recent nieuws

bovendrijven, twee mannen staan in een kanaal

KARAVAAN PRESENTEERT NIEUWE SPECIAL VOOR EXPEDITIE ALKMAARS KANAAL

Alkmaar - Er is weer een speciale theatrale tocht te fietsen langs de oevers van het Alkmaars Kanaal, waarlangs in de toekomst de nieuwe stad zal verrijzen. Er zijn twee verschillende versies: een versie die altijd te fietsen is en een Special waarbij ook een theatervoorstelling gespeeld wordt. De première van deze voorstelling is op zondag 21 april. De expeditie is een cocreatie van gemeente Alkmaar (Alkmaars Kanaal) en Karavaan, buitengewoon theater op locatie.

Lees verder
Campagnebeeld Karavaan Festival 2024
BOWIE VERSCHUUREN

LOEIENDE START VAN DE KAARTVERKOOP VOOR KARAVAAN FESTIVAL 2024

ALKMAAR - Op het erf van 't Koehotel trapte Karavaan gisteren samen met 400 gasten officieel af met de start kaartverkoop voor het festival. Dit gebeurde tijdens Goesting, de middag waarop vrienden en partners van Karavaan een kijkje kregen in het festivalaanbod en kennismaakten met de theatermakers. Verspreid over de boerderij waren voorproefjes te zien van al het moois dat het festival te bieden heeft. Van 17 mei tot en met 26 mei brengt Karavaan Festival ruim 200 voorstellingen, 13 landelijke premières en een festivalhart in het Victoriepark in hartje Alkmaar.

Lees verder
Voorstelling De Boer Op: Boer staat in weiland met verrekijker.
Moon Saris

DE BOER OP: 6 BOERENMONOLOGEN OVER VOOROORDELEN

Karavaan komt tijdens Karavaan Festival met de nieuwe betekenisvolle productie 'De Boer Op'. Het wordt een nieuwe agrarische voorstelling die speciaal wordt gemaakt voor de regio Alkmaar.

Lees verder

Volg ons op social media!

Cart