Alkmaar Light Festival groot succes

5 november 2022 - NH Nieuws "Volgend jaar heel Noord-Holland in het licht" Het tweedaagse Alkmaar Light Festival was gisteravond een doorslaand succes, en wie het gemist heeft: vanavond tot 23.00 uur is je laatste kans om de stad als lichtkunstwerk te zien. Het lichtfestival was gisteren stijf uitverkocht en het publiek genoot van alles wat er te bewonderen was.


“Je kan het om je heen zien, we zijn echt overrompeld door het aantal mensen dat hier vanavond op af is gekomen”, vertelt organisator Rubin van Gent van Karavaan enthousiast aan mediapartner Alkmaar Centraal. “We zijn over de 10.000 kaarten gegaan, en zijn echt flabbergasted door alle interesse.”

In de Alkmaarse binnenstad is een route uitgezet waarlangs het publiek allerlei lichtvoorstellingen kan bekijken. Op gebouwen zoals de Waag en de oude Ringersfabriek zijn projecties te zien. Verder is er live theater, zijn er bijzondere lichtobjecten en is er in de Grote Kerk een combinatie van licht en opera.

Heel Noord-Holland

Dit is de tweede editie van het Light Festival. “De eerste in 2020 was een soort corona-editie, waarbij je langs touwen liep. Nu kan iedereen lekker zijn gang gaan”, vervolgt Rubin. “Het is nu al zoveel uitgebreider dan vorige keer, dus we hopen misschien volgend jaar heel Noord-Holland in het licht te zetten.”

Nog tot 23.00 uur vanavond kan je dus terecht in Alkmaar. Heb je geen kaartje kunnen bemachtigen, geen zorg. Bij bijvoorbeeld het Waaggebouw en Ringers kan je de projecties gewoon – op afstand – bekijken.

https://www.nhnieuws.nl/nieuws/310653/alkmaar-light-festival-groot-succes-volgend-jaar-heel-noord-holland-in-het-licht

Recent nieuws

Foto: Moon Saris

FESTIVAL GRAZENDE ZWAAN LIET LANDSCHAP BELEVEN OP ZONOVERGOTEN LANDGOED

Afgelopen weekend was het een feestje op Landgoed Kleine Vennep in Nieuw Vennep. Met bijzonder muziektheater onder luifels, circus tussen de bomen en muziek en theater in de monumentale schuur genoten kinderen en volwassenen op een van de mooiste plekken van de Haarlemmermeer. Met hoeden, slippers, sproeiers, ijsjes en watertappunten beleefde Grazende Zwaan een bloedhete editie.

Lees verder

KARAVAAN IS OP ZOEK NAAR EEN ENTHOUSIASTE MARCOM COORDINATOR

Ons team is op zoek naar een enthousiaste MarCom-coördinator die creativiteit combineert met strategisch inzicht om onze marketing- en communicatie-inspanningen naar een nog hoger level te brengen. Ben jij of ken jij deze duizendpoot?

Lees verder
Moon Saris

KARAVAAN DOOPT MONUMENTALE BOERDERIJSCHUUR OM VOOR MINI MATTHÄUS- PASSION CONCERT

HAARLEMMERMEER - Op 9 en 10 september keert het avontuurlijke festival Grazende Zwaan terug op en om Landgoed Kleine Vennep in Nieuw Vennep. Speciaal voor deze editie tovert het festival de monumentale boerderijschuur op zaterdagavond voor een nieuw klassiek boerderijconcert.

Lees verder

Volg ons op social media!