Alkmaar Light Festival groot succes

5 november 2022 - NH Nieuws "Volgend jaar heel Noord-Holland in het licht" Het tweedaagse Alkmaar Light Festival was gisteravond een doorslaand succes, en wie het gemist heeft: vanavond tot 23.00 uur is je laatste kans om de stad als lichtkunstwerk te zien. Het lichtfestival was gisteren stijf uitverkocht en het publiek genoot van alles wat er te bewonderen was.


“Je kan het om je heen zien, we zijn echt overrompeld door het aantal mensen dat hier vanavond op af is gekomen”, vertelt organisator Rubin van Gent van Karavaan enthousiast aan mediapartner Alkmaar Centraal. “We zijn over de 10.000 kaarten gegaan, en zijn echt flabbergasted door alle interesse.”

In de Alkmaarse binnenstad is een route uitgezet waarlangs het publiek allerlei lichtvoorstellingen kan bekijken. Op gebouwen zoals de Waag en de oude Ringersfabriek zijn projecties te zien. Verder is er live theater, zijn er bijzondere lichtobjecten en is er in de Grote Kerk een combinatie van licht en opera.

Heel Noord-Holland

Dit is de tweede editie van het Light Festival. “De eerste in 2020 was een soort corona-editie, waarbij je langs touwen liep. Nu kan iedereen lekker zijn gang gaan”, vervolgt Rubin. “Het is nu al zoveel uitgebreider dan vorige keer, dus we hopen misschien volgend jaar heel Noord-Holland in het licht te zetten.”

Nog tot 23.00 uur vanavond kan je dus terecht in Alkmaar. Heb je geen kaartje kunnen bemachtigen, geen zorg. Bij bijvoorbeeld het Waaggebouw en Ringers kan je de projecties gewoon – op afstand – bekijken.

https://www.nhnieuws.nl/nieuws/310653/alkmaar-light-festival-groot-succes-volgend-jaar-heel-noord-holland-in-het-licht

Recent nieuws

ouderen op buitenplaats akerendam tijdens volbloeiers
Foppe Schut

NATTE MAAR MOOIE TWEEDE EDITIE VAN OUDERENFESTIVAL VOLBLOEIERS IN BEVERWIJK

BEVERWIJK - Een groot publiek verzamelde zich, ondanks de regen, afgelopen vrijdag op buitenplaats Akerendam in Beverwijk voor de tweede editie van ouderenfestival VOLBLOEIERS. Het thema van dit jaar was Frankrijk.

Lees verder
Scenefoto Ik hoop op zegen
Tibor Dieters

KARAVAAN EN COLLECTIEF BLAUWDRUK ZETTEN THEATERSTAD ALKMAAR OP DE KAART

ALKMAAR - Op 3 juli maakte het Fonds Podiumkunsten, de landelijke verdeler van theatersubsidies, de besluiten bekend voor de periode 2025-2028. In Alkmaar worden Karavaan en Collectief BLAUWDRUK met lovende woorden gehonoreerd. Voor het eerst heeft de stad hiermee een festival én een volwassen theatergezelschap die vanuit het Rijk worden ondersteund.

Lees verder
Tribute band Mirage op foto

COVERBAND FLEETWOOD MAC SLUIT FESTIVAL VOLBLOEIERS IN BEVERWIJK AF

BEVERWIJK - Op vrijdag 12 juli brengt Karavaan het seniorenfestival Volbloeiers, na een uitverkochte eerste editie, opnieuw naar Buitenplaats Akerendam. Tijdens een avondvullend programma worden festivalbezoekers meegenomen op een muziektheatrale route, met als afsluiter coverband Fleetwood Mac.

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen