Bijzonder theater op een bijzondere plek: Onstuimig familiedrama ’Onder de rook van de hoogovens’ in het Hoogovensmuseum

Anne Reinke

Noordhollands Dagblad 17-01-23, Theatergezelschap De Vlammende Eend speelt van 18 april tot en met 27 mei ’Onder de rook van de hoogovens’. Het belooft een onstuimig familiedrama te zijn, op een bijzondere locatie: het Hoogovensmuseum in Velsen-Noord. De kaartverkoop is deze week gestart.


Het is een muzikale locatievoorstelling, geschreven door Christine Otten, over verschillende generaties wier levens vervlochten zijn met de staalfabriek Tata Steel. Over familie, strijd en gemeenschap. Over identiteit, veranderende tijden, elkaar verliezen en terugvinden. Over naar elkaar durven luisteren.

Verhaal

Ontmoet de familie Can. De spanningen lopen de laatste tijd nogal op. Terwijl oma Dinie steeds meer hulp nodig heeft vanwege haar vorderende leeftijd, maar dat moeilijk accepteert, stort kleinzoon Ilias zich in steeds radicalere milieuacties, onder andere tegen Tata Steel, het bedrijf waaraan de familie al sinds generaties verbonden is. Dit zorgt voor stress bij vader Eddy; weet Ilias wel hoezeer zijn (Koerdisch-Turkse) opa geknokt heeft om het beter te krijgen en wat ze aan de Hoogovens te danken hebben? Zijn vrouw Sarah zet alle zeilen bij om de familie bij elkaar te houden, maar heeft ondertussen zo haar eigen besognes. Is een verdere verwijdering van elkaar onvermijdelijk of vinden de personages een manier om samen te komen?

De Vlammende Eend (Tina Krikke en Alev Kutluer) maakt persoonlijke voorstellingen over grote onderwerpen. Via verhalen over bijvoorbeeld de Tweede Wereldoorlog of ons industrieel erfgoed onderzoeken ze hoe onze geschiedenis invloed heeft op ons heden en de toekomst.

Karavaan

Karavaan Buitengewoon Theater op Locatie, heeft ’Onder de rook van de hoogovens’ geprogrammeerd op het Karavaan Festival van 19 tot en met 29 mei dit jaar. Op diverse plaatsen in de regio Alkmaar zijn tijdens het festival bijzondere locatietheatervoorstellingen te zien.

Kaartjes voor deze voorstelling kosten 27,50 euro. Vanaf station Beverwijk rijdt een speciale bus naar het Hoogovensmuseum, een retourtje met de bus kost 2,50 euro.

Zie voor meer informatie of tickets: http://www.onderderookvandehoogovens.nl

Recent nieuws

Foto: Moon Saris

FESTIVAL GRAZENDE ZWAAN LIET LANDSCHAP BELEVEN OP ZONOVERGOTEN LANDGOED

Afgelopen weekend was het een feestje op Landgoed Kleine Vennep in Nieuw Vennep. Met bijzonder muziektheater onder luifels, circus tussen de bomen en muziek en theater in de monumentale schuur genoten kinderen en volwassenen op een van de mooiste plekken van de Haarlemmermeer. Met hoeden, slippers, sproeiers, ijsjes en watertappunten beleefde Grazende Zwaan een bloedhete editie.

Lees verder

KARAVAAN IS OP ZOEK NAAR EEN ENTHOUSIASTE MARCOM COORDINATOR

Ons team is op zoek naar een enthousiaste MarCom-coördinator die creativiteit combineert met strategisch inzicht om onze marketing- en communicatie-inspanningen naar een nog hoger level te brengen. Ben jij of ken jij deze duizendpoot?

Lees verder
Moon Saris

KARAVAAN DOOPT MONUMENTALE BOERDERIJSCHUUR OM VOOR MINI MATTHÄUS- PASSION CONCERT

HAARLEMMERMEER - Op 9 en 10 september keert het avontuurlijke festival Grazende Zwaan terug op en om Landgoed Kleine Vennep in Nieuw Vennep. Speciaal voor deze editie tovert het festival de monumentale boerderijschuur op zaterdagavond voor een nieuw klassiek boerderijconcert.

Lees verder

Volg ons op social media!