Medailles voor 28 Alkmaarse helden. ’Jullie zijn van groot belang’

Foto: Lucienne van der Stouwe

NHD 7-12-23, 28 Alkmaarders die zich op een bijzondere manier inzetten als vrijwilliger in de gemeente hebben de eretitel Held van Alkmaar gekregen. Ze kregen de bijbehorende ’heldenmedaille’ uitgereikt door wethouder Anjo van de Ven.


De helden werden met hun familie en vrienden ontvangen in theater De Vest, waar ze in het zonnetje werden gezet. Van de Ven sprak haar grote waardering uit. „Jullie zijn van groot belang voor de samenleving”, zei ze. En: „Jullie maken het kleine wereldje in Alkmaar mooier, leefbaarder, gezelliger en zorgzamer. En daar zijn wij heel dankbaar voor.”

In Alkmaar zijn 40.000 mensen actief als vrijwilliger. Dat blijft bij de één beperkt tot een paar uur per jaar, voor anderen kan het een dagtaak zijn. De heldenmedailles worden sinds 2012 jaarlijks uitgereikt. Dit jaar aan Dominique Dubois, Theo Droog, René Peereboom, Dick Mol, Maikel Deijkers, Gerda Reus, Lidy Koning, Sieny Ankoné-Plantinga, Linda van Pel, Marjolein Jansen, Herman van der Meer, Lia Vanwersch-Stroomberg, Stefan Boerhoop, Hans Muntjewerff, Charles Bruin, Fadi Laham, Arie Reijm, Gerda Kuiper, Jesper Boom, Aart Hoogschagen, Laus van Langen, Kees Kraakman, Jan Bolt, Martin van Hooff, Gerard Beemsterboer, Saskia Brouwer, Margriet Ris en Cor Lub.

 

Wil je ook vrijwilliger bij ons worden?

Ga naar deze link

Recent nieuws

MUZIEKTHEATRALE WANDELING OVER STERKE VROUWEN, IN HET KADER VAN INTERNATIONALE VROUWENDAG 

Alkmaar - Van 1 t/m 10 maart speelt de locatietheatervoorstelling ‘Wie de F* is Trijn?’ in Alkmaar, die aansluit bij de gedachten over de vrouw van toen en nu. Deze succesvolle voorstelling is opnieuw te zien in het kader van internationale vrouwendag. Een uitstekende voorstelling als gespreksstarter voor moeder en dochter, voor vrouwen onderling of een eye-opener voor alle mannen op deze wereld.

Lees verder
Bowie Verschuuren

DE 8E EDITIE VAN KARAVAAN FESTIVAL BRENGT MEER DAN 200 VOORSTELLINGEN OP BIJZONDERE LOCATIES IN NOORD-HOLLAND

ALKMAAR - Van 17 tot en met 26 mei vindt de achtste editie van Karavaan Festival plaats in regio Groot Alkmaar. Tien dagen lang is het genieten van het beste locatietheater op de meest bijzondere plekken in regio Alkmaar, van theatrale expedities en bourgondische theateruitjes tot boerendrama en extatische dansconcerten. Het thema van deze editie is #uitdemaat.

Lees verder
Moon Saris

KARAVAAN TREKT MET FESTIVAL SPRINGTIJD JONGE THEATERMAKERS NAAR ALKMAAR

ALKMAAR - Voor het tweede jaar op rij komen jonge theatermakers van 7 tot en met 9 maart naar Theater de Drukkerij in Alkmaar voor het festival Springtijd. Het debuut van het festival was vorig jaar volledig uitverkocht.

Lees verder

Volg ons op social media!