Medailles voor 28 Alkmaarse helden. ’Jullie zijn van groot belang’

Foto: Lucienne van der Stouwe

NHD 7-12-23, 28 Alkmaarders die zich op een bijzondere manier inzetten als vrijwilliger in de gemeente hebben de eretitel Held van Alkmaar gekregen. Ze kregen de bijbehorende ’heldenmedaille’ uitgereikt door wethouder Anjo van de Ven.


De helden werden met hun familie en vrienden ontvangen in theater De Vest, waar ze in het zonnetje werden gezet. Van de Ven sprak haar grote waardering uit. „Jullie zijn van groot belang voor de samenleving”, zei ze. En: „Jullie maken het kleine wereldje in Alkmaar mooier, leefbaarder, gezelliger en zorgzamer. En daar zijn wij heel dankbaar voor.”

In Alkmaar zijn 40.000 mensen actief als vrijwilliger. Dat blijft bij de één beperkt tot een paar uur per jaar, voor anderen kan het een dagtaak zijn. De heldenmedailles worden sinds 2012 jaarlijks uitgereikt. Dit jaar aan Dominique Dubois, Theo Droog, René Peereboom, Dick Mol, Maikel Deijkers, Gerda Reus, Lidy Koning, Sieny Ankoné-Plantinga, Linda van Pel, Marjolein Jansen, Herman van der Meer, Lia Vanwersch-Stroomberg, Stefan Boerhoop, Hans Muntjewerff, Charles Bruin, Fadi Laham, Arie Reijm, Gerda Kuiper, Jesper Boom, Aart Hoogschagen, Laus van Langen, Kees Kraakman, Jan Bolt, Martin van Hooff, Gerard Beemsterboer, Saskia Brouwer, Margriet Ris en Cor Lub.

 

Wil je ook vrijwilliger bij ons worden?

Ga naar deze link

Recent nieuws

Vacature marketeer

VACATURE BIJ KARAVAAN

Karavaan is op zoek naar een: MARKETEER gemiddeld 24 uur, startdatum 1 september 2024

Lees verder

NIEUWE MAKERSREGELING: COLLECTIEF MAMM

De Nieuwe Makersregeling is een subsidie voor beginnende talentvolle makers om zich in een langer lopend traject te ontwikkelen, in samenwerking met gezelschappen, podia en festivals.

Lees verder
Volbloeiers festival op Buitenplaats Akerendam
KEITH MONTGOMERY

KAARTVERKOOP SENIORENFESTIVAL VOLBLOEIERS IN BEVERWIJK VAN START

BEVERWIJK - Op 12 juli wordt de prachtige buitenplaats Akerendam in Beverwijk door Karavaan opnieuw omgetoverd tot een theatraal ouderenfestival. Voor de tweede editie van 'Volbloeiers' is het thema dit jaar Frankrijk. Vandaag gaat de kaartverkoop van start.

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen