Monumentale schuur Kleine Vennep podium voor Matthäus-Passion

03-06-2023, NIEUW-VENNEP Grazende Zwaan is een avontuurlijk theaterfestival voor jong en oud, met theater en meer dat op zaterdag 9 en zondag 10 september op Landgoed Kleine Vennep plaatsvindt. Met buitentheater voor kinderen en volwassenen, circus, musical, workshops en fijne terrassen is het heerlijk nazomeren met een vrolijk en bijzonder programma op en om de monumentale boerderij aan de Hoofdweg 1041.


BOERDERIJCONCERT

Speciaal voor deze editie tovert het festival in de monumentale schuur op zaterdagavond een nieuw klassiek boerderijconcert. De Matthäus Passion in pocketversie is geen drie uur durende versie maar een lekker uur. “Een korte, toegankelijke en luchtige versie van de Matthäus, verteld in het Nederlands, met theater en prachtige arrangementen”, laat Jasper Brinkman van de organisatie enthousiast weten.

“Er wordt gespeeld en gezongen in een kleine bezetting met mezzosopraan, bariton, fluit, cello en piano. Ze spelen de mooiste stukken, en vertellen het hele verhaal. Of nee, niet het hele verhaal, maar datgene wat volgens ons het verhaal nú betekent, in 2023.”

GENIETEN

Een weekend lang kan de hele familie genieten van nieuwe theatervoorstellingen, muzikale optredens en acrobatische shows. Jasper: “Steek je handen uit en leer de beste hutten bouwen of ga op theatrale speurtocht over het landgoed.” De zaterdagavond wordt afgesloten met het boerderijconcert Zomerpassie, Bach’s Matthäus-Passion in pocketversie. “Het belooft twee avontuurlijke dagen te worden tjokvol leuks.”

Dit alles is slechts een kleine greep uit het programma, want ook vaste Grazende Zwaan-partners Haarlemmermeermuseum de Cruquius, Kunstfort bij Vijfhuizen en Podium voor Architectuur brengt een uitdagend en verrassend programma mee.

TICKETS

Als gezin is een familieticket beschikbaar en is er toegang tot het festivalterrein en al het straattheater. Een familieticket kost 12,50 euro voor de zaterdag of zondag (geldig voor 2 volwassenen en max 3 kinderen). Een weekendticket voor beide dagen kost 19,00 euro.

Lees hier het artikel: https://www.hcnieuws.nl/lokaal/evenementen/956812/monumentale-schuur-kleine-vennep-podium-voor-matthaus-passion

Recent nieuws

Vacature marketeer

VACATURE BIJ KARAVAAN

Karavaan is op zoek naar een: MARKETEER gemiddeld 24 uur, startdatum 1 september 2024

Lees verder

NIEUWE MAKERSREGELING: COLLECTIEF MAMM

De Nieuwe Makersregeling is een subsidie voor beginnende talentvolle makers om zich in een langer lopend traject te ontwikkelen, in samenwerking met gezelschappen, podia en festivals.

Lees verder
Volbloeiers festival op Buitenplaats Akerendam
KEITH MONTGOMERY

KAARTVERKOOP SENIORENFESTIVAL VOLBLOEIERS IN BEVERWIJK VAN START

BEVERWIJK - Op 12 juli wordt de prachtige buitenplaats Akerendam in Beverwijk door Karavaan opnieuw omgetoverd tot een theatraal ouderenfestival. Voor de tweede editie van 'Volbloeiers' is het thema dit jaar Frankrijk. Vandaag gaat de kaartverkoop van start.

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen