Monumentale schuur Kleine Vennep podium voor Matthäus-Passion

Foto: Moon Saris

03-06-2023, NIEUW-VENNEP Grazende Zwaan is een avontuurlijk theaterfestival voor jong en oud, met theater en meer dat op zaterdag 9 en zondag 10 september op Landgoed Kleine Vennep plaatsvindt. Met buitentheater voor kinderen en volwassenen, circus, musical, workshops en fijne terrassen is het heerlijk nazomeren met een vrolijk en bijzonder programma op en om de monumentale boerderij aan de Hoofdweg 1041.


BOERDERIJCONCERT

Speciaal voor deze editie tovert het festival in de monumentale schuur op zaterdagavond een nieuw klassiek boerderijconcert. De Matthäus Passion in pocketversie is geen drie uur durende versie maar een lekker uur. “Een korte, toegankelijke en luchtige versie van de Matthäus, verteld in het Nederlands, met theater en prachtige arrangementen”, laat Jasper Brinkman van de organisatie enthousiast weten.

“Er wordt gespeeld en gezongen in een kleine bezetting met mezzosopraan, bariton, fluit, cello en piano. Ze spelen de mooiste stukken, en vertellen het hele verhaal. Of nee, niet het hele verhaal, maar datgene wat volgens ons het verhaal nú betekent, in 2023.”

GENIETEN

Een weekend lang kan de hele familie genieten van nieuwe theatervoorstellingen, muzikale optredens en acrobatische shows. Jasper: “Steek je handen uit en leer de beste hutten bouwen of ga op theatrale speurtocht over het landgoed.” De zaterdagavond wordt afgesloten met het boerderijconcert Zomerpassie, Bach’s Matthäus-Passion in pocketversie. “Het belooft twee avontuurlijke dagen te worden tjokvol leuks.”

Dit alles is slechts een kleine greep uit het programma, want ook vaste Grazende Zwaan-partners Haarlemmermeermuseum de Cruquius, Kunstfort bij Vijfhuizen en Podium voor Architectuur brengt een uitdagend en verrassend programma mee.

TICKETS

Als gezin is een familieticket beschikbaar en is er toegang tot het festivalterrein en al het straattheater. Een familieticket kost 12,50 euro voor de zaterdag of zondag (geldig voor 2 volwassenen en max 3 kinderen). Een weekendticket voor beide dagen kost 19,00 euro.

Lees hier het artikel: https://www.hcnieuws.nl/lokaal/evenementen/956812/monumentale-schuur-kleine-vennep-podium-voor-matthaus-passion

Recent nieuws

Foto: Moon Saris

FESTIVAL GRAZENDE ZWAAN LIET LANDSCHAP BELEVEN OP ZONOVERGOTEN LANDGOED

Afgelopen weekend was het een feestje op Landgoed Kleine Vennep in Nieuw Vennep. Met bijzonder muziektheater onder luifels, circus tussen de bomen en muziek en theater in de monumentale schuur genoten kinderen en volwassenen op een van de mooiste plekken van de Haarlemmermeer. Met hoeden, slippers, sproeiers, ijsjes en watertappunten beleefde Grazende Zwaan een bloedhete editie.

Lees verder

KARAVAAN IS OP ZOEK NAAR EEN ENTHOUSIASTE MARCOM COORDINATOR

Ons team is op zoek naar een enthousiaste MarCom-coördinator die creativiteit combineert met strategisch inzicht om onze marketing- en communicatie-inspanningen naar een nog hoger level te brengen. Ben jij of ken jij deze duizendpoot?

Lees verder
Moon Saris

KARAVAAN DOOPT MONUMENTALE BOERDERIJSCHUUR OM VOOR MINI MATTHÄUS- PASSION CONCERT

HAARLEMMERMEER - Op 9 en 10 september keert het avontuurlijke festival Grazende Zwaan terug op en om Landgoed Kleine Vennep in Nieuw Vennep. Speciaal voor deze editie tovert het festival de monumentale boerderijschuur op zaterdagavond voor een nieuw klassiek boerderijconcert.

Lees verder

Volg ons op social media!