Monumentale schuur Kleine Vennep podium voor Matthäus-Passion

Foto: Moon Saris

03-06-2023, NIEUW-VENNEP Grazende Zwaan is een avontuurlijk theaterfestival voor jong en oud, met theater en meer dat op zaterdag 9 en zondag 10 september op Landgoed Kleine Vennep plaatsvindt. Met buitentheater voor kinderen en volwassenen, circus, musical, workshops en fijne terrassen is het heerlijk nazomeren met een vrolijk en bijzonder programma op en om de monumentale boerderij aan de Hoofdweg 1041.


BOERDERIJCONCERT

Speciaal voor deze editie tovert het festival in de monumentale schuur op zaterdagavond een nieuw klassiek boerderijconcert. De Matthäus Passion in pocketversie is geen drie uur durende versie maar een lekker uur. “Een korte, toegankelijke en luchtige versie van de Matthäus, verteld in het Nederlands, met theater en prachtige arrangementen”, laat Jasper Brinkman van de organisatie enthousiast weten.

“Er wordt gespeeld en gezongen in een kleine bezetting met mezzosopraan, bariton, fluit, cello en piano. Ze spelen de mooiste stukken, en vertellen het hele verhaal. Of nee, niet het hele verhaal, maar datgene wat volgens ons het verhaal nú betekent, in 2023.”

GENIETEN

Een weekend lang kan de hele familie genieten van nieuwe theatervoorstellingen, muzikale optredens en acrobatische shows. Jasper: “Steek je handen uit en leer de beste hutten bouwen of ga op theatrale speurtocht over het landgoed.” De zaterdagavond wordt afgesloten met het boerderijconcert Zomerpassie, Bach’s Matthäus-Passion in pocketversie. “Het belooft twee avontuurlijke dagen te worden tjokvol leuks.”

Dit alles is slechts een kleine greep uit het programma, want ook vaste Grazende Zwaan-partners Haarlemmermeermuseum de Cruquius, Kunstfort bij Vijfhuizen en Podium voor Architectuur brengt een uitdagend en verrassend programma mee.

TICKETS

Als gezin is een familieticket beschikbaar en is er toegang tot het festivalterrein en al het straattheater. Een familieticket kost 12,50 euro voor de zaterdag of zondag (geldig voor 2 volwassenen en max 3 kinderen). Een weekendticket voor beide dagen kost 19,00 euro.

Lees hier het artikel: https://www.hcnieuws.nl/lokaal/evenementen/956812/monumentale-schuur-kleine-vennep-podium-voor-matthaus-passion

Recent nieuws

MUZIEKTHEATRALE WANDELING OVER STERKE VROUWEN, IN HET KADER VAN INTERNATIONALE VROUWENDAG 

Alkmaar - Van 1 t/m 10 maart speelt de locatietheatervoorstelling ‘Wie de F* is Trijn?’ in Alkmaar, die aansluit bij de gedachten over de vrouw van toen en nu. Deze succesvolle voorstelling is opnieuw te zien in het kader van internationale vrouwendag. Een uitstekende voorstelling als gespreksstarter voor moeder en dochter, voor vrouwen onderling of een eye-opener voor alle mannen op deze wereld.

Lees verder
Bowie Verschuuren

DE 8E EDITIE VAN KARAVAAN FESTIVAL BRENGT MEER DAN 200 VOORSTELLINGEN OP BIJZONDERE LOCATIES IN NOORD-HOLLAND

ALKMAAR - Van 17 tot en met 26 mei vindt de achtste editie van Karavaan Festival plaats in regio Groot Alkmaar. Tien dagen lang is het genieten van het beste locatietheater op de meest bijzondere plekken in regio Alkmaar, van theatrale expedities en bourgondische theateruitjes tot boerendrama en extatische dansconcerten. Het thema van deze editie is #uitdemaat.

Lees verder
Moon Saris

KARAVAAN TREKT MET FESTIVAL SPRINGTIJD JONGE THEATERMAKERS NAAR ALKMAAR

ALKMAAR - Voor het tweede jaar op rij komen jonge theatermakers van 7 tot en met 9 maart naar Theater de Drukkerij in Alkmaar voor het festival Springtijd. Het debuut van het festival was vorig jaar volledig uitverkocht.

Lees verder

Volg ons op social media!