Videokunst, lichtobjecten, klassieke muziek en live theater: Alkmaar verandert in één groot lichtkunstwerk tijdens het Alkmaar Light Festival op 4 en 5 november

Het eerste weekend nadat de wintertijd is ingegaan, oftewel 4 en 5 november, verandert Alkmaar in één groot lichtkunstwerk. Videokunst, lichtobjecten, klassieke muziek en live theater zijn de ingrediënten voor het Alkmaar Light Festival. De kaartverkoop is van start gegaan


Het wordt de eerste ’echte’ editie van dit festival van Karavaan, vertelt woordvoerster Els Schipper. ,,In coronatijd we wel een pilot gehad, maar dat was echt een uitgeklede versie. Dit is de eerste keer dat we het festival volwaardig presenteren, zoals het bedoeld is.’’

Ringersfabriek

Tijdens een wandelroute door de stad wordt je onderweg verrast met nationale en internationale acts met als hoogtepunt een spectaculaire projectieshow op de voormalige Ringersfabriek. Deze lichtshow wordt speciaal voor Alkmaar Light Festival gemaakt door gerenommeerde lichtkunstenaars.

De Waagtoren komt tot leven met een videokunstwerk, het Fnidsen wordt omgedoopt tot operastraatje en op de Koningsweg sta je oog in oog met een gigantische Koningsspin. In de Laurentiuskerk wordt licht gecombineerd met klassieke muziek en langs de Bierkade tref je verlichte schepen met muziek, zang en dans. Ook op de Platte Stenenbrug en de Turfmarkt zijn er lichtkunst-verrassingen.

Creatieve Hub

Het oostelijk deel van De Laat wordt omgetoverd tot creative hub; een plek waar kunst en techniek samenkomen. Studenten en young professionals gaan hier aan de slag met video- en lichtkunst en high tech start ups.

In het Victoriepark tenslotte verrijst Relay: een indrukwekkende, muzikale installatie van muziektheatergezelschap Touki Delphine. 1848 relais uit zo’n 300 sloopauto’s, waar ze als schakelaars voor knipperlichten werkten, vormen samen met veertien oude stalen golfplaten de basis voor deze installatie.

Delen van de stad zijn tijdens Alkmaar Light Festival alleen toegankelijk met een kaartje. Deze kaarten kosten €6,50 in de voorverkoop en €9,50 in het festivalweekend. Een gezinsticket kost €21. Voor informatie en kaartverkoop: www.alkmaarlightfestival.nl.

Lees hier het artikel : Noordhollandsdagblad

Recent nieuws

Jan Bensliman

ONTDEK BOERENPEIL TIJDENS KARAVAAN FESTIVAL

Karavaan Festival brengt theater over de toekomst van het platteland, op drie boerderijen rondom Alkmaar. Ontdek de wereld achter omgekeerde vlaggen en laat je verrassen.

Lees verder
Foto: Moon Saris

KARAVAAN VERRASTE MET GLOEDNIEUW FESTIVAL IN THEATER DE DRUKKERIJ

Van 23 t/m 25 februari was Theater de Drukkerij de bruisende festivallocatie van de succesvolle, eerste editie van Springtij. Springtij is een gloednieuw festival van Karavaan met avontuurlijk theater van jonge theatermakers. Het driedaagse festival was uitverkocht en trok een overwegend jong publiek.

Lees verder
Foto: Moon Saris

KARAVAAN EN PARTNERS LANCEREN NIEUW SPEELCIRCUIT VOOR JONGE THEATERMAKERS

Op het nieuwe Springtij festival in Alkmaar is een nieuw speelcircuit voor nieuwe makers gelanceerd: OPROER. OPROER is een springplank voor jonge professionals en is een initiatief van Karavaan en Walhalla. Bij het speelcircuit zijn nu naast Karavaan en Walhalla ook VIA ZUID, Theater de Generator en Podium Bloos aangesloten. Het netwerk wordt de komende maanden verder uitgebreid.

Lees verder

Volg ons op social media!