Videokunst, lichtobjecten, klassieke muziek en live theater: Alkmaar verandert in één groot lichtkunstwerk tijdens het Alkmaar Light Festival op 4 en 5 november

Het eerste weekend nadat de wintertijd is ingegaan, oftewel 4 en 5 november, verandert Alkmaar in één groot lichtkunstwerk. Videokunst, lichtobjecten, klassieke muziek en live theater zijn de ingrediënten voor het Alkmaar Light Festival. De kaartverkoop is van start gegaan


Het wordt de eerste ’echte’ editie van dit festival van Karavaan, vertelt woordvoerster Els Schipper. ,,In coronatijd we wel een pilot gehad, maar dat was echt een uitgeklede versie. Dit is de eerste keer dat we het festival volwaardig presenteren, zoals het bedoeld is.’’

Ringersfabriek

Tijdens een wandelroute door de stad wordt je onderweg verrast met nationale en internationale acts met als hoogtepunt een spectaculaire projectieshow op de voormalige Ringersfabriek. Deze lichtshow wordt speciaal voor Alkmaar Light Festival gemaakt door gerenommeerde lichtkunstenaars.

De Waagtoren komt tot leven met een videokunstwerk, het Fnidsen wordt omgedoopt tot operastraatje en op de Koningsweg sta je oog in oog met een gigantische Koningsspin. In de Laurentiuskerk wordt licht gecombineerd met klassieke muziek en langs de Bierkade tref je verlichte schepen met muziek, zang en dans. Ook op de Platte Stenenbrug en de Turfmarkt zijn er lichtkunst-verrassingen.

Creatieve Hub

Het oostelijk deel van De Laat wordt omgetoverd tot creative hub; een plek waar kunst en techniek samenkomen. Studenten en young professionals gaan hier aan de slag met video- en lichtkunst en high tech start ups.

In het Victoriepark tenslotte verrijst Relay: een indrukwekkende, muzikale installatie van muziektheatergezelschap Touki Delphine. 1848 relais uit zo’n 300 sloopauto’s, waar ze als schakelaars voor knipperlichten werkten, vormen samen met veertien oude stalen golfplaten de basis voor deze installatie.

Delen van de stad zijn tijdens Alkmaar Light Festival alleen toegankelijk met een kaartje. Deze kaarten kosten €6,50 in de voorverkoop en €9,50 in het festivalweekend. Een gezinsticket kost €21. Voor informatie en kaartverkoop: www.alkmaarlightfestival.nl.

Lees hier het artikel : Noordhollandsdagblad

Recent nieuws

Foto: Emil de Jong

KARAVAAN PRESENTEERT HAAR EIGEN THEATER: THEATER DE DRUKKERIJ

Karavaan presenteert met trots: Theater de Drukkerij. Theater de Drukkerij is het theater van Karavaan, waar je avontuurlijke voorstellingen ziet van jonge theatermakers. In een informele sfeer maak je kennis met het werk van een nieuwe generatie.

Lees verder
FOTO: BOWIE VERSCHUUREN

GLOEDNIEUW FESTIVAL ‘SPRINGTIJ’ IN AANTOCHT VOOR JONGE MAKERS

In het laatste weekend van februari dompel je je onder in het werk van jonge makers tijdens Springtij Festival. 

Lees verder
Foto: Keith Montgomery

UITVERKOCHT ALKMAAR LIGHT FESTIVAL DOET BEZOEKERS VERWONDEREN

De tweede editie van het unieke Alkmaar Light Festival bracht dit weekend een grote diversiteit aan lichtkunsten door de stad Alkmaar. Het festival beleefde een succesvol uitverkocht weekend met bijna 18.000 bezoekers die een route door de stad liepen.

Lees verder

Volg ons op social media!