Videokunst, lichtobjecten, klassieke muziek en live theater: Alkmaar verandert in één groot lichtkunstwerk tijdens het Alkmaar Light Festival op 4 en 5 november

Het eerste weekend nadat de wintertijd is ingegaan, oftewel 4 en 5 november, verandert Alkmaar in één groot lichtkunstwerk. Videokunst, lichtobjecten, klassieke muziek en live theater zijn de ingrediënten voor het Alkmaar Light Festival. De kaartverkoop is van start gegaan


Het wordt de eerste ’echte’ editie van dit festival van Karavaan, vertelt woordvoerster Els Schipper. ,,In coronatijd we wel een pilot gehad, maar dat was echt een uitgeklede versie. Dit is de eerste keer dat we het festival volwaardig presenteren, zoals het bedoeld is.’’

Ringersfabriek

Tijdens een wandelroute door de stad wordt je onderweg verrast met nationale en internationale acts met als hoogtepunt een spectaculaire projectieshow op de voormalige Ringersfabriek. Deze lichtshow wordt speciaal voor Alkmaar Light Festival gemaakt door gerenommeerde lichtkunstenaars.

De Waagtoren komt tot leven met een videokunstwerk, het Fnidsen wordt omgedoopt tot operastraatje en op de Koningsweg sta je oog in oog met een gigantische Koningsspin. In de Laurentiuskerk wordt licht gecombineerd met klassieke muziek en langs de Bierkade tref je verlichte schepen met muziek, zang en dans. Ook op de Platte Stenenbrug en de Turfmarkt zijn er lichtkunst-verrassingen.

Creatieve Hub

Het oostelijk deel van De Laat wordt omgetoverd tot creative hub; een plek waar kunst en techniek samenkomen. Studenten en young professionals gaan hier aan de slag met video- en lichtkunst en high tech start ups.

In het Victoriepark tenslotte verrijst Relay: een indrukwekkende, muzikale installatie van muziektheatergezelschap Touki Delphine. 1848 relais uit zo’n 300 sloopauto’s, waar ze als schakelaars voor knipperlichten werkten, vormen samen met veertien oude stalen golfplaten de basis voor deze installatie.

Delen van de stad zijn tijdens Alkmaar Light Festival alleen toegankelijk met een kaartje. Deze kaarten kosten €6,50 in de voorverkoop en €9,50 in het festivalweekend. Een gezinsticket kost €21. Voor informatie en kaartverkoop: www.alkmaarlightfestival.nl.

Lees hier het artikel : Noordhollandsdagblad

Recent nieuws

MUZIEKTHEATRALE WANDELING OVER STERKE VROUWEN, IN HET KADER VAN INTERNATIONALE VROUWENDAG 

Alkmaar - Van 1 t/m 10 maart speelt de locatietheatervoorstelling ‘Wie de F* is Trijn?’ in Alkmaar, die aansluit bij de gedachten over de vrouw van toen en nu. Deze succesvolle voorstelling is opnieuw te zien in het kader van internationale vrouwendag. Een uitstekende voorstelling als gespreksstarter voor moeder en dochter, voor vrouwen onderling of een eye-opener voor alle mannen op deze wereld.

Lees verder
Bowie Verschuuren

DE 8E EDITIE VAN KARAVAAN FESTIVAL BRENGT MEER DAN 200 VOORSTELLINGEN OP BIJZONDERE LOCATIES IN NOORD-HOLLAND

ALKMAAR - Van 17 tot en met 26 mei vindt de achtste editie van Karavaan Festival plaats in regio Groot Alkmaar. Tien dagen lang is het genieten van het beste locatietheater op de meest bijzondere plekken in regio Alkmaar, van theatrale expedities en bourgondische theateruitjes tot boerendrama en extatische dansconcerten. Het thema van deze editie is #uitdemaat.

Lees verder
Moon Saris

KARAVAAN TREKT MET FESTIVAL SPRINGTIJD JONGE THEATERMAKERS NAAR ALKMAAR

ALKMAAR - Voor het tweede jaar op rij komen jonge theatermakers van 7 tot en met 9 maart naar Theater de Drukkerij in Alkmaar voor het festival Springtijd. Het debuut van het festival was vorig jaar volledig uitverkocht.

Lees verder

Volg ons op social media!