Volbloeiers: theatraal ouderenfestival in het park van buitenplaats Akerendam in Beverwijk

Keith Montgomery

5 juli 2023 - Haarlems Dagblad De tuin van buitenplaats Akerendam in Beverwijk wordt op 14 juli door Karavaan omgetoverd tot een theatraal ouderenfestival. Het is de eerste editie van Volbloeiers.


Karavaan – buitengewoon theater op locatie – kleedt het hele terrein aan in Italiaanse sferen. Alsof de bezoekers voor één dag op vakantie zijn. Ze kunnen genieten van muziek, theater en dans. Het programma start met een openingsconcert van de zangeres Leoni Jansen begeleid door Jeroen Kramer. En ook Gerda Havertong maakt haar opwachting.

Lees ook: Festival Karavaan trekt tijdens tiendaagse meer dan 28.000 bezoekers

Daarna barsten alle activiteiten in het park los. Overal in het park zijn korte scenes te zien van dans, theater of muziek. Bij de oranjerie is er klassieke muziek met harp en zang en kunnen bezoekers genieten van lekkere hapjes en drankjes in een fijne ambiance.

(Tekst gaat door onder de foto)

Regenboog boven landgoed Akerendam in Beverwijk© Archieffoto Friso Bos

Deelnemen

Geïnteresseerden kunnen ook actief deelnemen aan het programma, bijvoorbeeld door aan te schuiven bij een biologische wijnproeverij, een sing-a-long of een dans-workshop. Je kunt aanschuiven bij ’de Oploskoffie’ en lachen om mobiele acts. Het publiek eindigt gezamenlijk met live muziek van Fort van Verbeelding.

Volbloeiers is een programma van Karavaan, buitengewoon theater op locatie in samenwerking met Fonds Sluijterman van Loo en mede mogelijk gemaakt door gemeente Beverwijk.

Er is keuze uit een middagprogramma dat start om 14 uur of het avondprogramma dat om 19 uur begint. Tickets kosten 12,50 euro, inclusief welkomstdrankje, en zijn te verkrijgen via www.volbloeiers.nl .

Lees hier het artikel

Recent nieuws

bovendrijven, twee mannen staan in een kanaal

KARAVAAN PRESENTEERT NIEUWE SPECIAL VOOR EXPEDITIE ALKMAARS KANAAL

Alkmaar - Er is weer een speciale theatrale tocht te fietsen langs de oevers van het Alkmaars Kanaal, waarlangs in de toekomst de nieuwe stad zal verrijzen. Er zijn twee verschillende versies: een versie die altijd te fietsen is en een Special waarbij ook een theatervoorstelling gespeeld wordt. De première van deze voorstelling is op zondag 21 april. De expeditie is een cocreatie van gemeente Alkmaar (Alkmaars Kanaal) en Karavaan, buitengewoon theater op locatie.

Lees verder
Campagnebeeld Karavaan Festival 2024
BOWIE VERSCHUUREN

LOEIENDE START VAN DE KAARTVERKOOP VOOR KARAVAAN FESTIVAL 2024

ALKMAAR - Op het erf van 't Koehotel trapte Karavaan gisteren samen met 400 gasten officieel af met de start kaartverkoop voor het festival. Dit gebeurde tijdens Goesting, de middag waarop vrienden en partners van Karavaan een kijkje kregen in het festivalaanbod en kennismaakten met de theatermakers. Verspreid over de boerderij waren voorproefjes te zien van al het moois dat het festival te bieden heeft. Van 17 mei tot en met 26 mei brengt Karavaan Festival ruim 200 voorstellingen, 13 landelijke premières en een festivalhart in het Victoriepark in hartje Alkmaar.

Lees verder
Voorstelling De Boer Op: Boer staat in weiland met verrekijker.
Moon Saris

DE BOER OP: 6 BOERENMONOLOGEN OVER VOOROORDELEN

Karavaan komt tijdens Karavaan Festival met de nieuwe betekenisvolle productie 'De Boer Op'. Het wordt een nieuwe agrarische voorstelling die speciaal wordt gemaakt voor de regio Alkmaar.

Lees verder

Volg ons op social media!

Cart