Ver van mijn boom

Een komische voorstelling over territoriumdrift met appels in de hoofdrol

#eigengrond

We betreden een grote fabrieksloods in de drukkerij. Het is koud. Misschien fluiten er wat vogels. De grond is bezaaid met appels. De een rot, beurs, de ander vol, weer een ander klein, sommige rood, andere groen. Er wordt gesmiespeld. Zijn het de appels die fluisteren? Er ontwaart zich een wereld waarin de appel aan het woord is. Twee in het bijzonder: Lady en Elstar. Beiden van een andere grond; Lady uit Australië en Elstar van Nederlandse bodem. Wat staat deze appels te wachten wanneer de mens zijn intrede doet? Willen zij de wensen van de mens vervullen? Zijn zij überhaupt bij machte iets te doen?

Over de makers
Janna Adank en Daisy Hagendoorn studeerde beiden in 2018 af aan de Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie. Met Ver van mijn boom presenteren ze hun eerste voorstelling samen. Het duo raakte gefascineerd door de menselijke behoefte om een territorium af te bakenen. Waar komt deze territoriumdrift vandaan? Wat doet dit met de mens? En de aarde? Is die van de mens? Of van zichzelf? En wat zegt de aarde daarvan? Op fantasievolle, komische wijze geven Janna en Daisy in hun voorstelling de natuur een stem.

“Vroeger wanneer ik jarig was verzamelde ik al de cadeautjes die ik kreeg achter de bank. Niemand mocht eraan zitten of er überhaupt naar kijken. De rest van mijn feestje zat ik daar dan, in mijn eentje met een deken over me heen mijn cadeaus te bewaken.”

“Mijn zus en ik hadden een vaste plek achterin de auto. Zij links, ik rechts. Ik eigende niet alleen de stoel, maar ook het raam toe. Ik verbood mijn zus door mijn raam te kijken. Met armen en benen beschermde ik mijn uitzicht.”

Daisy en Janna zijn 1 van de 5 makers die je te zien krijgt tijdens de Winterkaravaan. In de leegstaande drukkerij ga je op expeditie langs 5 nieuwe voorstellingen en geniet je van heerlijk winters eten & drinken! Klik hier voor meer info en tickets

“Dat doen ze buitengewoon charmant met originele teksten en een aanstekelijk enthousiasme.” – Theaterkrant

Makers: Daisy Hagendoorn & Janna Adank | Coach: Hans Man in ’t Veld | Met dank aan: Eerlijk en Heerlijk, Rogier Tan (Appel van Opa)| Foto: Moon Saris