Aqueerius

Een bruisende onderwatermusical over de zoektocht naar een kleurrijke kijk op de wereld

Muziektheater


Slecht nieuws!

Het tij is gekeerd, een grote overstroming die de wereld zal doen onderlopen is op komst. En de willekeurige held van het verhaal? 

Dat is Jan.

In AQUEERIUS dalen we af naar een kleurrijk glitter Atlantis waar het lichaam van de zeemeerman niet het enige is dat schittert. Hier weet niemand meer wat er tussen je benen zit, hier zien we de wereld zo vloeibaar als water. 

Waag de sprong in het diepe en volg Jan tijdens zijn heroïsche zoektocht om de mensheid te redden van de verdrinkingsdood. 

P.s. Vergeet je zwemspullen niet!

Deze voorstelling is onderdeel van het complete uitje Winterkaravaan. Tijdens Winterkaravaan zie je 3 voorstellingen van jonge makers in Zuidschermer. Daarnaast krijg je een heerlijke winterse maaltijd en kun je genieten van gluhwein.

 

Over de makers

Jip Warmerdam is muziektheater performer & maker en studeerde in 2019 af aan de opleiding Muziektheater op Codarts in Rotterdam. Jip’s werk begeeft zich op het snijvak tussen muziek, theater, beeldende kunst en technologie. Zo creëert ze vervreemdende werelden waarmee ze haar publiek uitnodigt tot zelfreflectie en nieuwe gedachten over huidige patronen. 

Seppe Salomé is regisseur en songwriter en is dit jaar afgestudeerd aan de regie-opleiding van Maastricht. In zijn werk focust Seppe zich vooral op muzikaliteit, popcultuur, queerness en een willekeurige fascinatie voor Griekse mythologie. Dit alles combineert hij tot gloednieuwe vertelvormen en universums, waarbij hij de (gender)normen van het traditionele theater probeert te doorbreken.

Charlotte Dommershausen studeerde in 2018 af aan de opleiding muziektheater op Codarts. Sindsdien is ze werkzaam als performer, componist en producer. In haar werk zoekt ze naar wat musical kan betekenen in een hedendaags theaterlandschap beïnvloed door elektronische muziek.

 

 

Credits

Concept: Jip Warmerdam | Muziek : Charlotte Dommershausen, Seppe Salome | Tekst: Jasmijn Kenselaar, Jip Warmerdam | Regie: Seppe Salome | Spel: Amelie Ackx, Petra Ball, Jip Warmerdam, Lucas Schilperoort | Kostuums: Annique Nahumury (Terror Kittens) | Coaching: Milou Brockhus | Techniek: Mick Broer | Met dank aan: TimeWindow Rotterdam, Safespace Alkmaar | Mede mogelijk gemaakt door: Janivo stichting, Gemeente Rotterdam, Elise Mathilde Fonds, Stichting Volkskracht | Creatief producent: Karavaan

Gerelateerde festivals

Winterkaravaan 2022

23 t/m 30 dec

Het leukste theateruitje tussen kerst en oud&nieuw!

De Winterkaravaan is weer in aantocht! Het is inmiddels de 7e editie; het begint voor velen een terugkerend uitje te worden. We hebben een avontuurlijke collectie voor je samengesteld met 3 splinternieuwe theatervoorstellingen.

Lees verder

Volg ons op social media!

Neem iemand mee!