Winterkaravaan 2021

Het leukste uitje tussen kerst en oud&nieuw

Foto: Emil de Jong

De Winterkaravaan is in aantocht! Het is inmiddels de 6e editie; het begint voor velen een terugkerend uitje te worden. De succes-ingrediënten blijven ongewijzigd; theater, een expeditie, smakelijke stamppot en winters bier. Dit jaar met drie splinternieuwe theatervoorstellingen op drie bijzondere plekken in het dorp Schermerhorn, waar we een beetje verliefd op zijn geworden.


Laat je dus verwarmen door de houtkachel, struin met ons door het dorp, drink glühwein en kom eten aan lange tafels in de prachtige Grote Kerk in Schermerhorn. Maar bovenal: ontdek theaterpareltjes van jonge theatermakers!

Zij geven met muziek, theater en performances hun perspectief op het thema van dit seizoen van Karavaan, dat gaat over maakbaarheid. Ontdek de visie van deze nieuwe generatie en vier het einde van het jaar op een bijzondere manier.

Er is een ochtend- en een middageditie. Jazeker: warm eten tussen de middag is weer helemaal in!

In de Winterkaravaan 2021 zie je deze voorstellingen:

‘NINGEN‘, een urban dancevoorstelling die de invloed van de pandemie op mensen laat ervaren, geïnspireerd op het album ‘MENS’ van Wende. Van Gerinio Triebel met zijn dansers Claire Caluwe en Amber Smits
‘Say yes to the mess’, een over-de-top muzikale voorstelling over twee mannen die willen liefhebben maar toch niet hand in hand over straat kunnen lopen. Van Rubin van Gent en Jasper Brinkman
– ‘Ik had toch iets meer verwacht van een aardbeving‘, absurdistisch theater over het verlangen naar rampen en redders. Van Luna Joosten, samen met Niels van Heijningen, Dagmar Ketelaers en Emile Rogissart

De Winterkaravaan is het talentontwikkelingsproject van Karavaan. Een van de makers mag de voorstelling uitwerken tot een avondvullende voorstelling die opgenomen wordt in het programma van Karavaan Festival dat van 26 mei t/m 6 juni 2022 plaatsvindt in regio Alkmaar.

In de pers

"Interessante thema’s, die door de jongemakerscollectieven vooral door de uitgesproken vorm tot boeiende theaterimpressies hebben geleid."

Theaterkrant

"Deze vierde opnieuw voorbeeldig georganiseerde Winterkaravaan met glühwein en eenvoudige, goed verzorgde maaltijd is een zeer aantrekkelijk uitje voor iedereen die benieuwd is naar eigenzinnig jong talent"

Scenes

Gerelateerde festivals

Winterkaravaan 2021

23 t/m 30 dec

Het leukste theateruitje tussen kerst en oud&nieuw!

De Winterkaravaan is weer in aantocht! Het is inmiddels de 6e editie; het begint voor velen een terugkerend uitje te worden. De succes-ingrediënten blijven ongewijzigd; theater, een expeditie, smakelijke stamppot en winters bier.

Lees verder
Foto: Emil de Jong

Gerelateerd nieuws

Foto: Emil de Jong, Bewerking: Mischa Pranger

TICKETVERKOOP WINTERKARAVAAN IN SCHERMERHORN GESTART

‘Het leukste theateruitje tussen kerst en oud & nieuw’ wordt dit jaar voor de zesde keer georganiseerd door Karavaan en vindt plaats van 23 t/m 30 december in Schermerhorn

Lees verder

Volg ons op social media!