Winterkaravaan 2021, ook leuk in de zomer

Een avontuurlijke dorpsexpeditie

foto: Emil de Jong, bewerking: Mischa Pranger

De Winterkaravaan is in aantocht! Het is inmiddels de 6e editie; het begint voor velen een terugkerend uitje te worden. De succes-ingrediënten blijven ongewijzigd; theater, een expeditie, en nu een smakelijke zomerse maaltijd en fris speciaalbier. Dit jaar met drie splinternieuwe theatervoorstellingen op drie bijzondere plekken in het dorp Schermerhorn, waar we een beetje verliefd op zijn geworden.


Laat je dus verwelkomen in het pop-up meetingpoint, struin met ons door het dorp, drink zomerbier en kom eten aan lange tafels in de prachtige Grote Kerk in Schermerhorn. Maar bovenal: ontdek theaterpareltjes van jonge theatermakers!

Zij geven met muziek, theater en performances hun perspectief op het thema van dit seizoen van Karavaan, dat gaat over maakbaarheid. Ontdek de visie van deze nieuwe generatie en vier het einde van het jaar op een bijzondere manier.

Er zijn ochtend- , middag- en avondedities. Bij alle edities is eten onderdeel van je ervaring.

Je ziet deze voorstellingen:

‘NINGEN‘, een urban dancevoorstelling die de invloed van de pandemie op mensen laat ervaren, geïnspireerd op het album ‘MENS’ van Wende. Van Gerinio Triebel met zijn dansers Claire Caluwe, Luc de Raad en Amber Smits
‘Say yes to the mess’, een over-de-top muzikale voorstelling over twee mannen die willen liefhebben maar toch niet hand in hand over straat kunnen lopen. Van Rubin van Gent en Jasper Brinkman
– ‘Ik had toch iets meer verwacht van een aardbeving‘, absurdistisch theater over het verlangen naar rampen en redders. Van Luna Joosten, samen met Niels van Heijningen, Dagmar Ketelaers en Emile Rogissart

De Winterkaravaan is het talentontwikkelingsproject van Karavaan.

In de pers

"Interessante thema’s, die door de jongemakerscollectieven vooral door de uitgesproken vorm tot boeiende theaterimpressies hebben geleid."

Theaterkrant

"Deze vierde opnieuw voorbeeldig georganiseerde Winterkaravaan met glühwein en eenvoudige, goed verzorgde maaltijd is een zeer aantrekkelijk uitje voor iedereen die benieuwd is naar eigenzinnig jong talent"

Scenes

Gerelateerde festivals

Winterkaravaan 2021

23 t/m 30 dec

Het leukste theateruitje tussen kerst en oud&nieuw!

Door coronamaatregelen werd de Winterkaravaan een paar dagen voor de premiere gecanceld. De Winterkaravaan is verplaatst naar 2 t/m 6 juni 2022.

Lees verder
foto: Emil de Jong, bewerking: Mischa Pranger

Gerelateerd nieuws

Winters menu van EKOPLAZA bij Winterkaravaan

Na je expeditie door het dorp Schermerhorn kom je in de prachtige Grote Kerk van Schermerhorn waar we aan lange tafels eten. Er staat een heerlijk winters menu op je te wachten. De ingrediënten komen van dé biologische supermarkt: EkoPlaza.

Lees verder
Foto: Rob Luybé

Provincie Noord-Holland sponsort Winterkaravaan!

Voor de tweede keer sponsort Provincie Noord-Holland Winterkaravaan en daar zijn wij erg blij mee! Winterkaravaan is een bijzonder evenement dat in gemeente Alkmaar wordt ontwikkeld en gepresenteerd; een festival waarbij je op expeditie gaat in het dorp Schermerhorn met nieuwe voorstellingen van jonge theatermakers en winterse kost. Een verrassend uitje tussen kerst en oud&nieuw.

Lees verder
Foto: Emil de Jong, Bewerking: Mischa Pranger

TICKETVERKOOP WINTERKARAVAAN IN SCHERMERHORN GESTART

‘Het leukste theateruitje tussen kerst en oud & nieuw’ wordt dit jaar voor de zesde keer georganiseerd door Karavaan en vindt plaats van 23 t/m 30 december in Schermerhorn

Lees verder

Volg ons op social media!