KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN BIJ KAAPDIEGOEIEKOOP

Foto: Bowie Verschuuren

Een eerste scene 'Olie', opgenomen tijdens een repetitie en regisseur Gienke Deuten en muzikaal leider Romain Bisschof in gesprek met HUMAN:


Romain en Gienke hebben in hun theaterstuk gekozen voor een vorm waarin ze niet genuanceerd hoeven te zijn. Met expressionistische speelstijl en zangteksten die zeggen waar het op staat, zetten ze de onderliggende thema’s groots neer.

“Je kunt heel relativerend over alle problemen praten die wij nu op tafel werpen, maar we wilden dit stuk juist maken vanuit onze frustratie,” zegt Gienke “Het is een soort frustratiekreet. Door het groots neer te zetten, hoop je een reflex te creëren waarbij de toeschouwer zich zou willen gaan verdedigen.”

Klik hier voor tickets.

Om de boodschap zo treffend mogelijk over te brengen, speelt de verbeelding van het locatietheater een wezenlijke rol. Gienke vindt het niet meer dan logisch om bij een verhaal over de aarde, de aarde letterlijk te betrekken en aan het woord te laten. In dit geval de zee.

“Op locatie begin je met een dialoog en verlies je nooit de realiteit uit het oog. Je blijft je verhouden tot het hier en nu en dat vind ik een fijn startpunt voor een gesprek,” zegt Gienke.

Daarbij vraagt het ook iets extra’s van het publiek, vult Romain aan. “Je bent buiten en moet net even een grotere stap zetten dan in het theater. Je moet je letterlijk weren tegen het weer en ervaart de kou of warmte, de wind en misschien wel de regen.”

Klik hier voor tickets.

Recent nieuws

Voorstelling De Boer Op: Boer staat in weiland met verrekijker.
Moon Saris

DE BOER OP MET KARAVAAN

ALKMAAR - Karavaan Festival komt er weer aan en dat betekent ook veel theater op het platteland. Drie verschillende voorstellingen op boerderijen in Zuid-Schermer en Stompetoren onthullen de diverse verhalen achter de omgekeerde vlag. Ze zijn te zien van 17 t/m 26 mei.

Lees verder
Beeldentuin van Nic Jonk Op een zonnige dag
Foto: Marco van Ammers

UNIEKE DANSVOORSTELLING TUSSEN DE BEELDEN VAN NIC JONK TIJDENS KARAVAAN FESTIVAL

GROOTSCHERMER - Art meets art in de bekende beeldentuin van Nic Jonk. Van 18 t/m 26 mei kun hier genieten van een poëtisch en acrobatisch dansduet, dat tussen de kolossale sculpturen plaatsvindt. De voorstelling is onderdeel van de fietsroute van Karavaan Festival.

Lees verder
bovendrijven, twee mannen staan in een kanaal

KARAVAAN PRESENTEERT NIEUWE SPECIAL VOOR EXPEDITIE ALKMAARS KANAAL

Alkmaar - Er is weer een speciale theatrale tocht te fietsen langs de oevers van het Alkmaars Kanaal, waarlangs in de toekomst de nieuwe stad zal verrijzen. Er zijn twee verschillende versies: een versie die altijd te fietsen is en een Special waarbij ook een theatervoorstelling gespeeld wordt. De première van deze voorstelling is op zondag 21 april. De expeditie is een cocreatie van gemeente Alkmaar (Alkmaars Kanaal) en Karavaan, buitengewoon theater op locatie.

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen