BACKSTAGE BIJ: HERINNER ONS

Deze week gaan wij achter de schermen bij de voorstelling Herinner ons. Een muzikale samenkomst in de openlucht waar een commissie van ecologen, ritueel begeleiders, kunstenaars en een groep pissebedden manieren zoekt uitstervende dieren, planten en natuurlijke fenomenen zoals smeltende gletsjers te gedenken. Een poëtische voorstelling op Natuurbegraafplaats Geestmerloo.


“De repetities van Herinner ons zijn in volle gang. Met actrice Lottie de Bruijn, mimespeler Meghan Dobbelsteijn en muzikant Tim Hammer zoeken we manieren om afscheid te nemen van uitgestorven dier- en plantensoorten. Want hoe doe je dat, rouwen om dieren en planten die je helemaal niet kent? Zoals de kleine wrattenbijter, de trompetterzeenaald of het bleekgeel blaasjeskruid. Ik had er nog nooit van gehoord, maar voel wel de behoefte om op één of andere manier stil te staan bij al die planten en diersoorten die momenteel geruisloos van de aardbodem verdwijnen. Omdat het uiteindelijk ook onszelf treft.

En hoe treurig dit ook is, het blijkt ontzettend inspirerend en bevrijdend om je hier emotioneel mee te verbinden en om iets uit te proberen dat je nog nooit hebt gedaan. Dus we hopen je te ontmoeten bij één van onze voorstellingen. Om samen te oefenen in afscheid nemen. Herinner ons is een afscheidsceremonie op het snijvlak van theater, gesprek en ritueel, waarin de impact van biodiversiteitsverlies wordt onderzocht. Een poging tot stilstaan bij wat onopgemerkt verdwijnt. Maar ook bij het wonder van het leven, de (veer)kracht van de natuur en alles wat er nog wél is. Vanuit oprechte betrokkenheid en – mede dankzij schrijver Bas van Peijpe (bekend van o.a. het Klokhuis) – ook met wrange humor…”, aldus Gienke Deuten, artistiek leider Gouden Haas, regisseur en speler in Herinner Ons.

Over de makers

Gouden Haas schept ruimte door middel van theatrale ervaringen. Voor reflectie. Voor verdieping. Voor onbekende kaders en onbegrensde verbeelding. We nodigen je uit. Ja, jij, radicale bezinner. Theaterfanaat. Peinzende pionier. Tevreden gematigde. Barricade beklimmer. Om samen te ontdekken, weg van ego en richting eco. Gouden Haas schept ademruimte in benauwde tijden.

Herinner ons is te zien van 18 t/m 29 mei tijdens Karavaan Festival.

Recent nieuws

Voorstelling De Boer Op: Boer staat in weiland met verrekijker.
Moon Saris

DE BOER OP MET KARAVAAN

ALKMAAR - Karavaan Festival komt er weer aan en dat betekent ook veel theater op het platteland. Drie verschillende voorstellingen op boerderijen in Zuid-Schermer en Stompetoren onthullen de diverse verhalen achter de omgekeerde vlag. Ze zijn te zien van 17 t/m 26 mei.

Lees verder
Beeldentuin van Nic Jonk Op een zonnige dag
Foto: Marco van Ammers

UNIEKE DANSVOORSTELLING TUSSEN DE BEELDEN VAN NIC JONK TIJDENS KARAVAAN FESTIVAL

GROOTSCHERMER - Art meets art in de bekende beeldentuin van Nic Jonk. Van 18 t/m 26 mei kun hier genieten van een poëtisch en acrobatisch dansduet, dat tussen de kolossale sculpturen plaatsvindt. De voorstelling is onderdeel van de fietsroute van Karavaan Festival.

Lees verder
bovendrijven, twee mannen staan in een kanaal

KARAVAAN PRESENTEERT NIEUWE SPECIAL VOOR EXPEDITIE ALKMAARS KANAAL

Alkmaar - Er is weer een speciale theatrale tocht te fietsen langs de oevers van het Alkmaars Kanaal, waarlangs in de toekomst de nieuwe stad zal verrijzen. Er zijn twee verschillende versies: een versie die altijd te fietsen is en een Special waarbij ook een theatervoorstelling gespeeld wordt. De première van deze voorstelling is op zondag 21 april. De expeditie is een cocreatie van gemeente Alkmaar (Alkmaars Kanaal) en Karavaan, buitengewoon theater op locatie.

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen