Herinner Ons

Een poëtische voorstelling op Natuurbegraafplaats Geestmerloo

Moon Saris

Theater

Herinner ons is een muzikale samenkomst in de openlucht waar een commissie van ecologen, ritueel begeleiders, kunstenaars en een groep pissebedden manieren zoekt uitstervende dieren, planten en natuurlijke fenomenen zoals smeltende gletsjers te gedenken. Een poging tot stilstaan bij wat onopgemerkt verdwijnt. Maar ook bij het wonder van het leven, de (veer)kracht van de natuur en alles wat er nog wél is.


Hallo jij, mens, hoe is jouw band met de trompetterzeenaald? De kleine wrattenbijter? Of de klappersprinkhaan? Zomaar wat namen van de rode lijst. Dieren en planten die op het punt staan voorgoed te verdwijnen. Moeten we daar niet iets mee? Mis jij ze als ze er niet meer zijn?

Wat als we van hen op eenzelfde manier afscheid nemen als van onze eigen dierbaren? Kan je verdriet voelen om dieren die je niet hebt gekend, maar wiens verdwijnen wel invloed heeft op ons voortbestaan? Want alles hangt met elkaar samen. Hoe doe je dat, rouwen om een plant waarvan je het bestaan niet wist? In Herinner Ons zoeken we dit uit, samen met jou. Nu we er nog zijn.

Na Mens Boom Dier en Kaapdiegoedekoop op Karavaan Festival maakt Gouden Haas een nieuwe muzikale poëtische voorstelling over de klimaatcrisis. Via radicale verbeelding, vanuit oprechte betrokkenheid en met wrange humor.

Trailers

Check hier de twee trailers Meghan en Lottie over de voorstelling!

Over de makers

De wereld verandert. Ze zwelt en duikelt en tolt. Het leven raast voort, bossen trekken terug. Alles is in beweging, zelfs als je stil staat. Gouden Haas schept ruimte door middel van theatrale ervaringen. Voor reflectie. Voor verdieping. Voor onbekende kaders en onbegrensde verbeelding. We nodigen je uit. Ja, jij, radicale bezinner. Theaterfanaat. Peinzende pionier. Tevreden gematigde. Barricade beklimmer. Om samen te ontdekken, weg van ego en richting eco.
Gouden Haas schept ademruimte in benauwde tijden.

In de pers

"Tijdens Karavaan Festival pakt dit plan sterk uit, te meer daar de idyllische Natuurbegraafplaats in Koedijk - de eerste van Noord-Holland - ook nog Geestmerloo heet. What's in a name."

Theaterkrant

Credits

Van: Gouden Haas | Concept en regie: Gienke Deuten | Tekst: Bas van Peijpe | Compositie, muziek, spel: Tim Hammer, Pollif Projects | Spel: Lottie de Bruijn, Meghan Dobbelsteijn Bisschops, Gienke Deuten, Maartje Nieuwint, Marieke Nooren | Vormgeving, kostuums: Arjen de Leeuw | Techniek: Duncan Kuipéri | Productie: Maartje Nieuwint | Voorstellingsproductie: Kelly Jacobs | Research, programmamaker, redactie podcast: Marieke Nooren | Research: Ada Korteknie | Fotografie, film: Ilja Lammers | Publiciteit: Evelyn Rietveld | Zakelijke leiding: Britt Verstegen | Met dank aan: Stemacteurs

Gerelateerde festivals

Karavaan Festival 2023

18 t/m 29 mei

Buitengewoon locatietheater in de hele regio

Maak je klaar voor een nieuw Karavaan Festival 18 t/m 29 mei in regio Groot Alkmaar. Van Hemelvaart tot en met Pinksteren het beste locatietheater op buitengewone plekken en een bruisend festivalhart YES IN MY BACKYARD in het Victoriepark met tentjestheater, circus, concerten, familieprogramma en meer!

Lees verder
Foto: Keith Montgomery

Gerelateerd nieuws

BACKSTAGE BIJ: HERINNER ONS

Deze week gaan wij achter de schermen bij de voorstelling Herinner ons. Een muzikale samenkomst in de openlucht waar een commissie van ecologen, ritueel begeleiders, kunstenaars en een groep pissebedden manieren zoekt uitstervende dieren, planten en natuurlijke fenomenen zoals smeltende gletsjers te gedenken. Een poëtische voorstelling op Natuurbegraafplaats Geestmerloo.

Lees verder
Partner

Volg ons op social media!

tickets

Winkelwagen