BACKSTAGE BIJ: HERINNER ONS

Deze week gaan wij achter de schermen bij de voorstelling Herinner ons. Een muzikale samenkomst in de openlucht waar een commissie van ecologen, ritueel begeleiders, kunstenaars en een groep pissebedden manieren zoekt uitstervende dieren, planten en natuurlijke fenomenen zoals smeltende gletsjers te gedenken. Een poëtische voorstelling op Natuurbegraafplaats Geestmerloo.


“De repetities van Herinner ons zijn in volle gang. Met actrice Lottie de Bruijn, mimespeler Meghan Dobbelsteijn en muzikant Tim Hammer zoeken we manieren om afscheid te nemen van uitgestorven dier- en plantensoorten. Want hoe doe je dat, rouwen om dieren en planten die je helemaal niet kent? Zoals de kleine wrattenbijter, de trompetterzeenaald of het bleekgeel blaasjeskruid. Ik had er nog nooit van gehoord, maar voel wel de behoefte om op één of andere manier stil te staan bij al die planten en diersoorten die momenteel geruisloos van de aardbodem verdwijnen. Omdat het uiteindelijk ook onszelf treft.

En hoe treurig dit ook is, het blijkt ontzettend inspirerend en bevrijdend om je hier emotioneel mee te verbinden en om iets uit te proberen dat je nog nooit hebt gedaan. Dus we hopen je te ontmoeten bij één van onze voorstellingen. Om samen te oefenen in afscheid nemen. Herinner ons is een afscheidsceremonie op het snijvlak van theater, gesprek en ritueel, waarin de impact van biodiversiteitsverlies wordt onderzocht. Een poging tot stilstaan bij wat onopgemerkt verdwijnt. Maar ook bij het wonder van het leven, de (veer)kracht van de natuur en alles wat er nog wél is. Vanuit oprechte betrokkenheid en – mede dankzij schrijver Bas van Peijpe (bekend van o.a. het Klokhuis) – ook met wrange humor…”, aldus Gienke Deuten, artistiek leider Gouden Haas, regisseur en speler in Herinner Ons.

Over de makers

Gouden Haas schept ruimte door middel van theatrale ervaringen. Voor reflectie. Voor verdieping. Voor onbekende kaders en onbegrensde verbeelding. We nodigen je uit. Ja, jij, radicale bezinner. Theaterfanaat. Peinzende pionier. Tevreden gematigde. Barricade beklimmer. Om samen te ontdekken, weg van ego en richting eco. Gouden Haas schept ademruimte in benauwde tijden.

Herinner ons is te zien van 18 t/m 29 mei tijdens Karavaan Festival.

Recent nieuws

Fietsende mensen tijdens Expeditie Alkmaars Kanaal
Keith Montgomery

PREMIERE NIEUWE VOORSTELLING VAN KARAVAAN LANGS HET ALKMAARS KANAAL

ALKMAAR - zondag 2 juni gaat de voorstelling Bovendrijven in première. Bovendrijven is een nieuwe locatietheatervoorstelling van Karavaan, gemaakt en gespeeld door een van hun jonge theatermakers: Isan Vos. Bovendrijven is onderdeel van een unieke theatrale fietstocht langs de oevers van het Alkmaars Kanaal. Nieuw op deze route is een vertekijker met historische beelden.

Lees verder
LOEI: 2 muzikanten in een wei met koeien
Moon Saris

KARAVAAN TREKT LANDELIJKE AANDACHT MET SUCCESVOLLE EDITIE KARAVAAN FESTIVAL

ALKMAAR - Muziek voor koeien, een true crime in de bossen van Heiloo, en een spektakelopera met senioren in de Grote Kerk. Karavaan Festival presenteerde tien dagen lang avontuurlijk locatietheater in de regio Groot Alkmaar, met het thema "Uit de maat". Het publiek werd in grote getale getrokken door voorstellingen op het platteland, in de stad en in de bossen. Het bruisende festivalhart in het zonovergoten Victoriepark genoot veel belangstelling en trok een nieuw scala aan bezoekers. Het theaterfestival kende een zeer succesvolle editie met ruim 29 duizend bezoekers.

Lees verder
PREPARTY PRIDE ALKMAAR met 2 drags op een skippybal

GRATIS PRE-PARTY ALKMAAR PRIDE IN HET VICTORIEPARK

ALKMAAR - Speciaal voor de Alkmaar Pride week organiseert Karavaan samen met Podium Victorie op 25 mei een feestelijke pre-party vol veren en glitter. Van 11:00-13:00 is er in het Victoriepark tijdens festival Yes In My BackYard een veelzijdig programma, met o.a. Kinki Kappers, een circus-meet-drag show en catwalk.

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen