BACKSTAGE BIJ: HERINNER ONS

Deze week gaan wij achter de schermen bij de voorstelling Herinner ons. Een muzikale samenkomst in de openlucht waar een commissie van ecologen, ritueel begeleiders, kunstenaars en een groep pissebedden manieren zoekt uitstervende dieren, planten en natuurlijke fenomenen zoals smeltende gletsjers te gedenken. Een poëtische voorstelling op Natuurbegraafplaats Geestmerloo.


“De repetities van Herinner ons zijn in volle gang. Met actrice Lottie de Bruijn, mimespeler Meghan Dobbelsteijn en muzikant Tim Hammer zoeken we manieren om afscheid te nemen van uitgestorven dier- en plantensoorten. Want hoe doe je dat, rouwen om dieren en planten die je helemaal niet kent? Zoals de kleine wrattenbijter, de trompetterzeenaald of het bleekgeel blaasjeskruid. Ik had er nog nooit van gehoord, maar voel wel de behoefte om op één of andere manier stil te staan bij al die planten en diersoorten die momenteel geruisloos van de aardbodem verdwijnen. Omdat het uiteindelijk ook onszelf treft.

En hoe treurig dit ook is, het blijkt ontzettend inspirerend en bevrijdend om je hier emotioneel mee te verbinden en om iets uit te proberen dat je nog nooit hebt gedaan. Dus we hopen je te ontmoeten bij één van onze voorstellingen. Om samen te oefenen in afscheid nemen. Herinner ons is een afscheidsceremonie op het snijvlak van theater, gesprek en ritueel, waarin de impact van biodiversiteitsverlies wordt onderzocht. Een poging tot stilstaan bij wat onopgemerkt verdwijnt. Maar ook bij het wonder van het leven, de (veer)kracht van de natuur en alles wat er nog wél is. Vanuit oprechte betrokkenheid en – mede dankzij schrijver Bas van Peijpe (bekend van o.a. het Klokhuis) – ook met wrange humor…”, aldus Gienke Deuten, artistiek leider Gouden Haas, regisseur en speler in Herinner Ons.

Over de makers

Gouden Haas schept ruimte door middel van theatrale ervaringen. Voor reflectie. Voor verdieping. Voor onbekende kaders en onbegrensde verbeelding. We nodigen je uit. Ja, jij, radicale bezinner. Theaterfanaat. Peinzende pionier. Tevreden gematigde. Barricade beklimmer. Om samen te ontdekken, weg van ego en richting eco. Gouden Haas schept ademruimte in benauwde tijden.

Herinner ons is te zien van 18 t/m 29 mei tijdens Karavaan Festival.

Recent nieuws

KARAVAAN FESTIVAL MAAKTE IMPACT MET SPRAAKMAKEND PROGRAMMA

Karavaan Festival bracht tien dagen lang opzienbarend locatietheater in regio Groot Alkmaar rond het thema Groeiende Contrasten. Publiek liet zich in groten getale verleiden tot voorstellingen op het platteland, in de stad en in de duinen om daarna met elkaar in discussie te gaan. Het festivalhart in het Victoriepark was goedbezocht ondanks de soms ijzige wind. Karavaan ontving burgemeesters en politici, boeren en burgers, jong en oud, rijk en arm, links en rechts. Het theaterfestival beleefde een succesvolle editie met ruim 28.000 bezoekers.

Lees verder
Keith Montgomery

GESLAAGDE OPENING VOOR KARAVAAN FESTIVAL EN YES IN MY BACKYARD – NOG T/M 29 MEI

ALKMAAR - Een groot publiek verzamelde zich op 17 verschillende locaties in de regio Alkmaar én in het bomvolle festivalhart voor de opening van KARAVAAN FESTIVAL en YES IN MY BACKYARD. In de speeches van burgemeester Schouten van Alkmaar en burgemeester Voskuil van Bergen werd de maatschappelijke en landschappelijke rol van Karavaan in de stad en de regio bezongen.

Lees verder
Moon Saris

BOERENSCHUREN VOL THEATER: KARAVAAN BRENGT VOORSTELLINGEN OVER ACTUELE BOERENTHEMA’S IN DE SCHERMER

Afgelopen vrijdagavond trapte Karavaan af bij biologische boerderij Natuurlijk Genoegen met de eerste locatievoorstelling van Karavaan Festival: BOER BEN IK!

Lees verder

Volg ons op social media!