BACKSTAGE BIJ: HERINNER ONS

Deze week gaan wij achter de schermen bij de voorstelling Herinner ons. Een muzikale samenkomst in de openlucht waar een commissie van ecologen, ritueel begeleiders, kunstenaars en een groep pissebedden manieren zoekt uitstervende dieren, planten en natuurlijke fenomenen zoals smeltende gletsjers te gedenken. Een poëtische voorstelling op Natuurbegraafplaats Geestmerloo.


“De repetities van Herinner ons zijn in volle gang. Met actrice Lottie de Bruijn, mimespeler Meghan Dobbelsteijn en muzikant Tim Hammer zoeken we manieren om afscheid te nemen van uitgestorven dier- en plantensoorten. Want hoe doe je dat, rouwen om dieren en planten die je helemaal niet kent? Zoals de kleine wrattenbijter, de trompetterzeenaald of het bleekgeel blaasjeskruid. Ik had er nog nooit van gehoord, maar voel wel de behoefte om op één of andere manier stil te staan bij al die planten en diersoorten die momenteel geruisloos van de aardbodem verdwijnen. Omdat het uiteindelijk ook onszelf treft.

En hoe treurig dit ook is, het blijkt ontzettend inspirerend en bevrijdend om je hier emotioneel mee te verbinden en om iets uit te proberen dat je nog nooit hebt gedaan. Dus we hopen je te ontmoeten bij één van onze voorstellingen. Om samen te oefenen in afscheid nemen. Herinner ons is een afscheidsceremonie op het snijvlak van theater, gesprek en ritueel, waarin de impact van biodiversiteitsverlies wordt onderzocht. Een poging tot stilstaan bij wat onopgemerkt verdwijnt. Maar ook bij het wonder van het leven, de (veer)kracht van de natuur en alles wat er nog wél is. Vanuit oprechte betrokkenheid en – mede dankzij schrijver Bas van Peijpe (bekend van o.a. het Klokhuis) – ook met wrange humor…”, aldus Gienke Deuten, artistiek leider Gouden Haas, regisseur en speler in Herinner Ons.

Over de makers

Gouden Haas schept ruimte door middel van theatrale ervaringen. Voor reflectie. Voor verdieping. Voor onbekende kaders en onbegrensde verbeelding. We nodigen je uit. Ja, jij, radicale bezinner. Theaterfanaat. Peinzende pionier. Tevreden gematigde. Barricade beklimmer. Om samen te ontdekken, weg van ego en richting eco. Gouden Haas schept ademruimte in benauwde tijden.

Herinner ons is te zien van 18 t/m 29 mei tijdens Karavaan Festival.

Recent nieuws

Karavaan werkt samen met Inholland

De afgelopen weken is Karavaan enthousiast een samenwerking aangegaan met studenten van Inholland in Haarlem en Alkmaar, die een vernieuwend perspectief bieden en onderzoek doen naar het vergroten van de betrokkenheid van nieuwe doelgroepen bij Karavaan.

Lees verder
Keith Montgomery

KAARTVERKOOP ACHTSTE EDITIE WINTERKARAVAAN VAN START

ALKMAAR/STOMPETOREN - Karavaan brengt van 23 t/m 30 december weer een Winterkaravaan, dit keer strijkt het festival neer in Stompetoren. Het is de achtste editie van het talentontwikkelingsproject van Karavaan waarin drie jonge theatermakers een locatievoorstelling maken binnen het thema #uitdemaat. De kaartverkoop is dit weekend gestart.

Lees verder
Okke van Breemen

ONTDEK DE MAGIE VAN CULINAIRE GELUIDSKUNST IN THEATER DE DRUKKERIJ

ALKMAAR - In zijn zoektocht naar het best klinkende restaurant van Nederland ontwierp geluidskunstenaar Fedde Ten Berge interactieve klanktafels. Laat je tijdens Het Klankdiner verleiden door deze culinaire symfonie in Theater de Drukkerij van Karavaan. Wegens succes zijn er nog maar enkele kaarten beschikbaar, dus wees er snel bij.

Lees verder

Volg ons op social media!