MUZIEKTHEATRALE WANDELING OVER STERKE VROUWEN, IN HET KADER VAN INTERNATIONALE VROUWENDAG 

Alkmaar - Van 1 t/m 10 maart speelt de locatietheatervoorstelling ‘Wie de F* is Trijn?’ in Alkmaar, die aansluit bij de gedachten over de vrouw van toen en nu. Deze succesvolle voorstelling is opnieuw te zien in het kader van internationale vrouwendag. Een uitstekende voorstelling als gespreksstarter voor moeder en dochter, voor vrouwen onderling of een eye-opener voor alle mannen op deze wereld.


Het thema van internationale vrouwendag is één wereld, duizend vrouwen, over de verschillen én overeenkomsten tussen vrouwen uit Nederland vanuit verschillende culturen. In de voorstelling leer je de verhalen kennen van hedendaagse Alkmaars vrouwen zoals judoka Eveline, vrouwencoach Zahra, transvrouw Alexandra, wethouder Anjo en kaasmeisje Kirsten. Zij hebben allemaal op eigen wijze te maken met vrouwonvriendelijk gedrag.

In de voorstelling gaat actrice Sofieke de Kater als Trijn Rembrandts – het vrouwelijke gezicht van Alkmaars Ontzet – in discussie met de geschiedschrijver over de rol die zij heeft gehad in de bevrijding van Alkmaar in 1573. Hierna volgt het publiek met koptelefoons op, een route naar het Bolwerk – de plek waar Trijn Rembrandts 450 jaar heeft gestreden tegen de Spanjaarden en waar we de verschillende verhalen van vrouwen van nu beleven.

Praktische info

De voorstelling speelt meerdere keren per dag. Startpunt van de voorstelling is de Grote Kerk in Alkmaar, op loopafstand van station Alkmaar. De voorstelling duurt 1,5 uur. Tickets: €16,50 / jongeren 16 t/m 30 jaar €10,00. Klik hier meer info en tickets

Wie de F* is Trijn is een productie van Fedde &de Carvalho in coproductie met Karavaan en Theater de Vest/Grote Kerk.

Recent nieuws

Willem Melgerd

GRATIS STRAATTHEATER IN DE STAD TIJDENS KARAVAAN FESTIVAL

ALKMAAR - Een marcherend gezelschap op stelten, een straatdisco en een date onder een gigantische jurk. Tussen 17 en 26 mei brengt Karavaan ook feest in de binnenstad van Alkmaar tijdens Karavaan Festival.

Lees verder
Campagnebeeld Karavaan Festival 2024
Foto: Bowie Verschuuren

Overzicht voorstellingen Karavaan Festival 2024 in Alkmaar

Heb jij een overzicht nodig met welke gezelschappen er te zien zijn in Alkmaar Stad tijdens Karavaan Festival? Wij hebben ze even op een rijtje gezet voor jullie! Lees verder.

Lees verder

DE BOER OP MET KARAVAAN

ALKMAAR - Karavaan Festival komt er weer aan en dat betekent ook veel theater op het platteland. Drie verschillende voorstellingen op boerderijen in Zuid-Schermer en Stompetoren onthullen de diverse verhalen achter de omgekeerde vlag. Ze zijn te zien van 17 t/m 26 mei.

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen