Wie de F* is TRIJN?

Muziektheater met wandeling over sterke vrouwen

Impressie van voorstelling: ‘Wie de F* is TRIJN?’ Trijn Rembrands, maker en hoofdrolspeler, in een boom.

Muziektheater

Trijn Rembrands, hét vrouwelijk gezicht van Alkmaars Ontzet. 450 jaar geleden hielp zij vanaf de stadsmuren de Spaanse bezetter te verjagen. Haar geest is in Alkmaar nooit uitgedoofd. Wie is Trijn in 2024? Met een koptelefoon op volg je Trijn van de Grote Kerk door de binnenstad naar de plek waar het allemaal begon. Onderweg ontmoet je vrouwen die op haar lijken: hedendaagse Alkmaarders. Hoe vinden zij hun stem?


In de Consistorie van de Grote Kerk heeft Trijn al zingend ruzie met een autoritaire geschiedschrijver. Hij maakte van haar een manwijf, Trijn heeft zo haar eigen kijk op haar verhaal. Bovendien ziet zij de vrouwen en verhalen van nu. Trijn geeft stem aan een judoka, wethouder, vrouwencoach met migratie achtergrond, jonge vrouw die op vrouwen valt en hét Alkmaarse kaasmeisje.

Wat hebben deze vrouwen met elkaar gemeen? Wie de F* is TRIJN geeft een avontuurlijke, actuele en muzikale inkijk in de vrouwelijke kant van een samenleving.

Over de makers

Fedde &de Carvalho is het Alkmaarse makersduo Anne Roos Rosa de Carvalho en Fedde ten Berge (winnaar Victorie cultuurprijs 2022). Anne ontwikkelde zich onder de vleugels van Karavaan als een originele maker met voorstellingen als Luchtbespiegelingen, Avé of Het Land van Nooit

Bij Fedde &de Carvalho staan geluidskunst en muziektheater centraal. Ze vertellen graag verhalen over hoe de mens verandert en daarbinnen ook hetzelfde blijft. Tijdloze patronen en de natuur worden gekoppeld aan dilemma’s in het hier en nu. Niet vies van engagement, een grote dosis muzikaliteit en met liefde voor werken op locatie duikt Fedde &de Carvalho door de hele stad (en ver daarbuiten) op.

In de pers

""Wie the F* is Trijn? is een herontdekking van de geschiedenis, die de vergeten vrouwen van vroeger en vandaag eer aan doet.""

Theaterkrant

""Sofieke de Kater houdt je in haar greep als Trijn Rembrands, heldin van het Alkmaars Ontzet""

★ ★ ★  Volkskrant

Credits

Concept: Anne Roos Rosa de Carvalho | Script: Anne Roos Rosa de Carvalho | Regie: Anne Roos Rosa de Carvalho | Geluidskunst: Fedde ten Berge | Compositie: Fedde ten Berge | Spel/ Zang: Sofieke de Kater | Beeldontwerp: Okke van Breemen | In coproductie met: Karavaan, Grote Kerk Alkmaar | Met dank aan: Gemeente Alkmaar, VVV Alkmaar, Regionaal Archief Alkmaar, Victoriefonds, 450 jaar Alkmaars ontzet, Alle vrouwen die deelnemen

Gerelateerd nieuws

MUZIEKTHEATRALE WANDELING OVER STERKE VROUWEN, IN HET KADER VAN INTERNATIONALE VROUWENDAG 

Alkmaar - Van 1 t/m 10 maart speelt de locatietheatervoorstelling ‘Wie de F* is Trijn?’ in Alkmaar, die aansluit bij de gedachten over de vrouw van toen en nu. Deze succesvolle voorstelling is opnieuw te zien in het kader van internationale vrouwendag. Een uitstekende voorstelling als gespreksstarter voor moeder en dochter, voor vrouwen onderling of een eye-opener voor alle mannen op deze wereld.

Lees verder
In coproductie met:

Volg ons op social media!

tickets

Winkelwagen