MUZIEKTHEATRALE WANDELING OVER STERKE VROUWEN, IN HET KADER VAN INTERNATIONALE VROUWENDAG 

Alkmaar - Van 1 t/m 10 maart speelt de locatietheatervoorstelling ‘Wie de F* is Trijn?’ in Alkmaar, die aansluit bij de gedachten over de vrouw van toen en nu. Deze succesvolle voorstelling is opnieuw te zien in het kader van internationale vrouwendag. Een uitstekende voorstelling als gespreksstarter voor moeder en dochter, voor vrouwen onderling of een eye-opener voor alle mannen op deze wereld.


Het thema van internationale vrouwendag is één wereld, duizend vrouwen, over de verschillen én overeenkomsten tussen vrouwen uit Nederland vanuit verschillende culturen. In de voorstelling leer je de verhalen kennen van hedendaagse Alkmaars vrouwen zoals judoka Eveline, vrouwencoach Zahra, transvrouw Alexandra, wethouder Anjo en kaasmeisje Kirsten. Zij hebben allemaal op eigen wijze te maken met vrouwonvriendelijk gedrag.

In de voorstelling gaat actrice Sofieke de Kater als Trijn Rembrandts – het vrouwelijke gezicht van Alkmaars Ontzet – in discussie met de geschiedschrijver over de rol die zij heeft gehad in de bevrijding van Alkmaar in 1573. Hierna volgt het publiek met koptelefoons op, een route naar het Bolwerk – de plek waar Trijn Rembrandts 450 jaar heeft gestreden tegen de Spanjaarden en waar we de verschillende verhalen van vrouwen van nu beleven.

Praktische info

De voorstelling speelt meerdere keren per dag. Startpunt van de voorstelling is de Grote Kerk in Alkmaar, op loopafstand van station Alkmaar. De voorstelling duurt 1,5 uur. Tickets: €16,50 / jongeren 16 t/m 30 jaar €10,00. Klik hier meer info en tickets

Wie de F* is Trijn is een productie van Fedde &de Carvalho in coproductie met Karavaan en Theater de Vest/Grote Kerk.

Recent nieuws

ouderen op buitenplaats akerendam tijdens volbloeiers
Foppe Schut

NATTE MAAR MOOIE TWEEDE EDITIE VAN OUDERENFESTIVAL VOLBLOEIERS IN BEVERWIJK

BEVERWIJK - Een groot publiek verzamelde zich, ondanks de regen, afgelopen vrijdag op buitenplaats Akerendam in Beverwijk voor de tweede editie van ouderenfestival VOLBLOEIERS. Het thema van dit jaar was Frankrijk.

Lees verder
Scenefoto Ik hoop op zegen
Tibor Dieters

KARAVAAN EN COLLECTIEF BLAUWDRUK ZETTEN THEATERSTAD ALKMAAR OP DE KAART

ALKMAAR - Op 3 juli maakte het Fonds Podiumkunsten, de landelijke verdeler van theatersubsidies, de besluiten bekend voor de periode 2025-2028. In Alkmaar worden Karavaan en Collectief BLAUWDRUK met lovende woorden gehonoreerd. Voor het eerst heeft de stad hiermee een festival én een volwassen theatergezelschap die vanuit het Rijk worden ondersteund.

Lees verder
Tribute band Mirage op foto

COVERBAND FLEETWOOD MAC SLUIT FESTIVAL VOLBLOEIERS IN BEVERWIJK AF

BEVERWIJK - Op vrijdag 12 juli brengt Karavaan het seniorenfestival Volbloeiers, na een uitverkochte eerste editie, opnieuw naar Buitenplaats Akerendam. Tijdens een avondvullend programma worden festivalbezoekers meegenomen op een muziektheatrale route, met als afsluiter coverband Fleetwood Mac.

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen