MUZIEKTHEATRALE WANDELING OVER STERKE VROUWEN, IN HET KADER VAN INTERNATIONALE VROUWENDAG 

Alkmaar - Van 1 t/m 10 maart speelt de locatietheatervoorstelling ‘Wie de F* is Trijn?’ in Alkmaar, die aansluit bij de gedachten over de vrouw van toen en nu. Deze succesvolle voorstelling is opnieuw te zien in het kader van internationale vrouwendag. Een uitstekende voorstelling als gespreksstarter voor moeder en dochter, voor vrouwen onderling of een eye-opener voor alle mannen op deze wereld.


Het thema van internationale vrouwendag is één wereld, duizend vrouwen, over de verschillen én overeenkomsten tussen vrouwen uit Nederland vanuit verschillende culturen. In de voorstelling leer je de verhalen kennen van hedendaagse Alkmaars vrouwen zoals judoka Eveline, vrouwencoach Zahra, transvrouw Alexandra, wethouder Anjo en kaasmeisje Kirsten. Zij hebben allemaal op eigen wijze te maken met vrouwonvriendelijk gedrag.

In de voorstelling gaat actrice Sofieke de Kater als Trijn Rembrandts – het vrouwelijke gezicht van Alkmaars Ontzet – in discussie met de geschiedschrijver over de rol die zij heeft gehad in de bevrijding van Alkmaar in 1573. Hierna volgt het publiek met koptelefoons op, een route naar het Bolwerk – de plek waar Trijn Rembrandts 450 jaar heeft gestreden tegen de Spanjaarden en waar we de verschillende verhalen van vrouwen van nu beleven.

Praktische info

De voorstelling speelt meerdere keren per dag. Startpunt van de voorstelling is de Grote Kerk in Alkmaar, op loopafstand van station Alkmaar. De voorstelling duurt 1,5 uur. Tickets: €16,50 / jongeren 16 t/m 30 jaar €10,00. Klik hier meer info en tickets

Wie de F* is Trijn is een productie van Fedde &de Carvalho in coproductie met Karavaan en Theater de Vest/Grote Kerk.

Recent nieuws

bovendrijven, twee mannen staan in een kanaal

KARAVAAN PRESENTEERT NIEUWE SPECIAL VOOR EXPEDITIE ALKMAARS KANAAL

Alkmaar - Er is weer een speciale theatrale tocht te fietsen langs de oevers van het Alkmaars Kanaal, waarlangs in de toekomst de nieuwe stad zal verrijzen. Er zijn twee verschillende versies: een versie die altijd te fietsen is en een Special waarbij ook een theatervoorstelling gespeeld wordt. De première van deze voorstelling is op zondag 21 april. De expeditie is een cocreatie van gemeente Alkmaar (Alkmaars Kanaal) en Karavaan, buitengewoon theater op locatie.

Lees verder
Campagnebeeld Karavaan Festival 2024
BOWIE VERSCHUUREN

LOEIENDE START VAN DE KAARTVERKOOP VOOR KARAVAAN FESTIVAL 2024

ALKMAAR - Op het erf van 't Koehotel trapte Karavaan gisteren samen met 400 gasten officieel af met de start kaartverkoop voor het festival. Dit gebeurde tijdens Goesting, de middag waarop vrienden en partners van Karavaan een kijkje kregen in het festivalaanbod en kennismaakten met de theatermakers. Verspreid over de boerderij waren voorproefjes te zien van al het moois dat het festival te bieden heeft. Van 17 mei tot en met 26 mei brengt Karavaan Festival ruim 200 voorstellingen, 13 landelijke premières en een festivalhart in het Victoriepark in hartje Alkmaar.

Lees verder
Voorstelling De Boer Op: Boer staat in weiland met verrekijker.
Moon Saris

DE BOER OP: 6 BOERENMONOLOGEN OVER VOOROORDELEN

Karavaan komt tijdens Karavaan Festival met de nieuwe betekenisvolle productie 'De Boer Op'. Het wordt een nieuwe agrarische voorstelling die speciaal wordt gemaakt voor de regio Alkmaar.

Lees verder

Volg ons op social media!

Cart