Naar Buiten

Het liefste zouden we met iedereen een praatje maken tijdens de fietstocht. Maar dat gaat in deze gekke tijden niet. We vinden het leuk te horen wat jullie ervaren hebben, waar jullie van hebben genoten en wat je hebt ontdekt. Laat hier jouw ‘Naar-Buiten-fietsverhaal’ achter. Dankjewel!

Jose

Erg leuke fietstocht door onze mooie omgeving, met leuke verrassingen onderweg, dat maakt het zo speciaal. En wat hadden we een mazzel met het weer, beetje wind en heerlijk zonnig.

Ronald

Ik vond het een leuke fietstocht, mooie afwisseling in deze rare tijd. Ook leuk om te zien dat er in de nabije omgeving zoveel boerderijwinkeltjes zaten, ga ik zeker vaker gebruik van maken!

Sandra

Was super leuk om te doen! Een aanrader voor iedereen! Afstand was precies goed, goed georganiseerd en de hapjes heerlijk!

Janny Hollenberg

Wat heb ik afgelopen zaterdag genoten!! Prachtige route, heerlijk zonnetje, leuke mensen bij de stops die heel graag van alles wilden vertellen, leuke en lekkere verrassingen. Super gedaan en zeker voor herhaling vatbaar.

Jennifer Harcourt

Leuk, verrassend en aardige, gezellige stops. Voor iedereen aan te raden!

Ben van den Bos, Lieke Tuijp

Als we naar een happening van de Karavaan gaan, dan weten dat er altijd iets bijzonders te beleven is. Nooit saai, en altijd een paar creatieve vondsten. Knap van de organisatie om zoveel creatiefs te vinden in de buurt van Alkmaar. Als fietser zou je het niet kunnen ontdekken, laat staan achter de voordeur van de gekozen objecten kunnen kijken en spreken. Laten we hopen dat de inspiratie ondanks Coronamaatregelen in het team blijft, opdat wij kunnen blijven genieten van waarheen de Karavaan ons brengt.

Wouter en Nelie Tjallingii

We hebben erg genoten van de mooie tocht. Leuk om het verhaal van de enthousiaste molenaar te horen en ook de andere ontvangsten zoals bij de theetuin, de wijngaard, de molen en de rode leeuw waren heel hartelijk. We misten wel het theater op locatie maar begrijpen dat dat niet kan en vinden dat jullie het goed opgelost hebben. Applaus

Esther

Wat een feest om in het zonnetje deze theatrale fietsroute te doen! De stops onderweg waren coronaproof en ontzettend leuk en leerzaam. Wat is er toch een hoop mooie bedrijvigheid rond Alkmaar. We kijken uit naar de volgende fietsroute. Dank Karavaan voor de heerlijke middag.

Angela van der Hurk

We vonden de variatie in de tocht echt heel leuk. En het liet ons weer beseffen hoe mooi we hier wonen. Het weer gisteren was natuurlijk een heerlijke extra cadeautje. We waren een van de laatste starters en hebben de tijd genomen bij de diverse stops. De 2,5 uur voor de tocht hebben we ruim overschreden. Van 14.20 tot 17.40 bij de laatste stop. En toen nog weer terug naar huis.

Annemarie Wagenaar

Wat een leuke fietstocht. Prima geregeld een super leuk tour langs deze verschillende ondernemers . Heerlijk ijsje bij Smits Boerengoed, lekker kopje thee bij mevrouw Cha , zalig broodje van de Roode Leeuw en als afsluiter een heerlijk wijntje van Zwirs. Daar tussendoor natuurlijk ook nog het enthousiaste verhaal van molenaar Fred bij de museummolen en het bezoek aan de molen De Otter. Wat ons betreft prima geslaagd !

Janet

Het was fantastisch!

MARIE-THERESE EN HANS BULT

Wij vonden het een leuke en zeer goed verzorgde tocht.

Sandra van Luijk

Het was een super leuke verrassingstocht, leuke ondernemers ontmoet en veel gezien, voor herhaling vatbaar, bedankt!!

Kim en Carolien

Wat hebben we een leuke middag gehad. De kalfjes geknuffeld heerlijke thee gedronken met wat lekkers. Molens gezien, heerlijk broodje gegeten wijn gekocht. Kortom een aanrader...

Dorinde van Helden & Elrick Mulder

Wat een heerlijke en verrassende dag hebben we beleefd met de fietstocht 'Naar Buiten'. Leuke manier om de omgeving van Alkmaar te verkennen (wij wonen in A'dam) en fijne nieuwe stekjes ontdekt. Zoals die boerderij waar we met de fiets door de stal mochten, met links en rechts schattige kalfjes en lammetjes en een fles melk cadeau. Of de dame van de theetuin waar we een warm kopje thee kregen met lekkers. De molens waar we in mochten en uitleg kregen, gedichten en liedjes onderweg, een smakelijk broodje bij cafe de rode leeuw, mnammie kaasstengels en brood ingekocht bij de bakker en tot slot een lekker wijntje op de wijngaard. Echt top allemaal. Hartelijk dank voor dit fijne uitje :)

Gerritsen

Het was weer leuk om te doen. We hebben dingen ontdekt die we niet wisten. De boerderij winkel, theetuin, wijnproeverij. De puzzel opdracht bij de meel molen was ook wat leuk. Veel gekregen onderweg. Het weer was wat minder maar daar kunnen jullie niets aan doen. Ga door met dit soort activiteiten, dan is er toch nog wat mogelijk in deze tijd van afstand. applaus, applaus, applaus

Jansje van Santen

Wij waren aangenaam verrast door de verschillende activiteiten, vooral fietsen door de stal en het cafe waren verrassende dingen, wanneer doe je dat nou? We zijn eindelijk bij de museummolen geweest, rijden er al jaren langs maar stoppen nooit. Als het weer open is gaan we voor het echie. De puzzel was ook verassend. Ik fietste niet maar was op de lopifit en kreeg daarom bij de wijngaard een presentje, de eigenaar vind het zo'n leuk ding. In de zomer ga ik terug voor een wijntasting. De hapjes en drankjes onderweg waren ook lekker. Al met al een ZEER geslaagde middag en het bleef nog droog ook.

André en Germaine Ebbe

Wat was het een fantastische middag vol verrassingen. En ondanks dat we de omgeving kennen, ontdekten we mooie stekjes, zoals de thee sommelier, mevrouw Cha. Enig! daar gaan we zeker met mooi weer nog een keer thee drinken. Nog nooit hadden we gehoord dat er in Oterleek een wijnboer is gevestigd. Wij hadden de flesjes ingewisseld voor een fles heerlijke witte wijn en bij thuiskomst gelijk getoost op en nagenoten van deze geweldige dag. De dag erna zijn we met de kleinkinderen terug gegaan naar de boerderij waar we met de fiets door de stallen reden. Nog even kalfjes en lammetjes geaaid. De tweede fles melk gevuld, boerderij pannenkoekenmix gekocht en 's avonds heerlijke biologische pannenkoeken gegeten. Kortom: voor herhaling vatbaar. Dank aan de organisatie en alle deelnemers, de molenaar met zijn uitleg, de muziek, alles was TOP geregeld!

Mieke Ligtenberg

Heel bijzonder dat jullie in deze coronatijd toch nog een leuke fietstocht organiseerden. In eerste instantie allemaal uitverkocht, maar gelukkig kon er nog een weekend bij en was er een plekje vrij. Heel verrassende stops onderweg en wat werden we verwend. Hoewel het bij mooier weer nog leuker was geweest, had het afzien door kou en wind ook zijn charmes, het molenlied was verwarmend. Heel erg bedankt voor dit uitstapje, waar we juist in deze tijd zo van konden genieten!

Joke de Heer

Ik heb genoten van de fietstocht. Heel leuk om te fietsen langs de weg waar ik anders en al vele jaren met de auto rijdt. ( Stompetoren) En te zien wat voor bedrijven daar zijn. De boerderij met de winkel, de komende theetuin van tante Cha. Maar bijzonder was om in het gras te liggen, de wolkenluchten langs te zien drijven, de wind te voelen en dan te luisteren naar dat mooie lied bij de molen. "Wie goed kijkt hoeft zich niet te vervelen en gedachten zijn als de wind", laat ze maar lekker waaien. Dat hebben wij gedaan. Tot slot de wijngaard, nooit geweten dat Noord Holland 15! wijngaarden en -makers kent. Thuis genoten van het Abel wijntje met de kaasstengel van de bakker uit Oterleek.

Riet Leenaars

Het is een leuke dag geweest wel erg koud met harde wind. Van de melk hebben wij rijstepap gemaakt en van het maismeel twee heerlijke broden, de wijn bij thuiskomst opgedronken om warm te worden. Leuke foto's gemaakt kan deze helaas niet doorsturen. Volgende keer fietsen wij weer mee!

Esther

Wat een leuke tocht! Leuke plekjes ontdekt en de versnaperingen waren top ? Gelukkig droog weer (al hadden we wel de regenkleding mee) Zo leuk ook bij de boerderij de lammeren en kalfjes. Iedereen die we op de plekken spraken waren enthousiast. Zeker voor herhaling vatbaar (23-5 gaan we weer hoor)

Karin Koks

Superleuk, deze fietstocht 'Naar buiten'! Leuk om door 2x een stal heen te gaan, tijd te hebben voor contact, voor vragen. Volgens mij leuk voor betrokken boer, theemevrouw, molenaar, kroegeigenaar, molenaar. Persoonlijke interactie. Ik houd er van !

Tjemme en Ineke

Heerlijk om in deze coronatijd wat afleiding te krijgen :). En wat een leuk begin, met lammetjes en kalfjes!

Edma

Het was een leuke middag met verrassingen! Zoals we gewend zijn van de Karavaan! Mooie tocht door stukje NH. Tot de volgende keer maar weer.....

Jaap Smit

Het was ondanks de bittere kou een hele bijzondere tocht. Het was heel aangenaam om overal uitleg bij te krijgen en ook een versnapering te mogen ontvangen. Wij hebben er erg van genoten en gaan zeker nog een keer meedoen.

Marja van Dam

Een leuke fietstocht, goed geregeld. Ook al kennen we de streek je kijk er toch weer anders naar. Mooie gedichten. Alle medewerkers bedankt voor de verwennerij. Zou het anderen zeker aanraden om te doen!

Ida Bootsma

Ik heb genoten van de fietstocht op 1e Paasdag. Een afwisselende tocht door de polder met belevenissen die bij de polder horen , fietsen door de boerderij langs de koeien en een fles melk mee naar huis, een foto bij de museum molen, op bezoek bij de graanmolen, al fietsend door het café tegen de wind trappend weer naar huis. Heel voldaan na de afwisselende tocht !! Blij dat ik meegefietst heb!!

Bart Holst

Enorm genoten, wat een leuke tour. Met de fiets door de stal , heerlijke thee geproefd, puzzeltje opgelost, gemaal bekeken waar ik al tig keer voorbij ben gereden en heerlijke bubbeltjes bij de wijngaard. ABSOLUUT genoten, ondanks de frisse wind, bedankt ook namens Linda.

Ton Hoogeveen en Diane Zeeman

Bedankt voor de leuke fietstocht! Ondanks dat het voor ons geen onbekend terrein is werden we toch een aantal keer verrast. Zo wisten wij bijvoorbeeld niet van de aanwezigheid van een wijnboerderij en ook niet van de theesommelier. Leuk was ook dat je met de fiets door de koeienstal mocht en door het café in Ursem waar we binnen een broodje meekregen. Het was fris maar stevig doortrappen en het viel verder mee. En het belangrijkste, het was droog!

Wil Ruiter

We hebben genoten van de fietstocht met zoveel verrassingen en heerlijke hapjes. Het begon met lammetjes en een fles melk fietsen door een stal met koeien. De thee van Cha met een door haar zelf gemaakte lekkernij was heerlijk en werd door ons genoten op het picknickkleed naast de spiegel met het prachtige gedicht. Na een stop bij de museummolen waar we foto’s maakten en een souvenir kregen fietsten we door de prachtige polder naar de ondermolen waar een mooi lied te horen was. We voelden ons als de fietser in het lied van Boudewijn de Groot, toen we tegen de wind verder fietsten, uiteraard zonder elektrische ondersteuning!! We fietsten door de rode leeuw, kregen een heerlijk broodje wat we buiten opaten. Ondertussen kwamen we steeds dezelfde mensen tegen wat onderling toch een band schepte en er werd gegroet en een praatje op afstand gemaakt. Bij de molen de Otter de puzzel opgelost maar dat kostte wel wat tijd maar we kwamen er uit en verdienden een zakje meel en een soepstengel nou daar doe je het toch voor!! Op naar de laatste stop het was intussen al laat geworden en de flesjes wijn hebben we meegenomen voor thuis. Het wat nog best een flinke trap voordat we weer in Schoorldam waren. Al met al een heerlijke fietstocht super georganiseerd met een duidelijke route beschrijving onze fietsen staan alweer klaar voor de Sprokkeltocht.

Mirjam

Wat een leuke fietstocht hebben jullie ervan gemaakt. En de stops tussendoor waren leerzaam, leuk en lekker. Dank jullie wel!

Maudy Kerssens

Wat een heerlijk uitje!! Fietsend door een koeiestal en door een restaurant, onder het genot van een kopje kruidenthee bedwelmd raken van een prachtig landschapgedicht, een puzzel oplossen, muziek en zang uit een gele fiets en tot slot een nederlands wijntje, nooit geweten dat er dichtbij Alkmaar een wijngaard is. Hulde aan De Karavaan!

Karin de rooij

Wat hebben we een ontzettend leuke middag gehad, leuke afwisseling! Geweldig enthousiasme van de deelnemende activiteiten! Door de stallen fietsen, door de kroeg fietsen en door een wijngaard fietsen hartstikke leuk allemaal! Dank je wel Karavaan voor weer de perfecte organisatie

Layla Bankras

Want een super leuke middag hebben we gehad. Onderweg op plekjes geweest waarvan we niet wisten dat ze er waren. Thuisgekomen met een fietsmand voor lekkers en souveniers Echt een aanrader!

Kees Buur

Hallo. Een mooie tocht. Weer eens een keer een beeld gekregen van het Noord-Holland's landschap en bevestiging dat ik wel van dat polder landschap hou. Een ringvaart naast je die gewoon een meter of twee hoger aan het stromen is. De deskundigheid van waterbeheer wat door de molens, zwijgend en zwaaiend, nadrukkelijk wordt verteld. Ik vond het weer prettig om "gedwongen" notitie te nemen waar ik vaker bij zou moeten stil staan. Dank aan alle mensen die natuur en bij andere evenementen cultuur naar de voorgrond halen. Dat blijft toch één van de levens elixers die de dobbers zijn van ons bestaan. Groet en nu aan de warme chocolademelk .

Volg ons op social media!

Winkelwagen