Vrij van verzet

Yvonne

Wederom een geweldige voorstelling op locatie. Past perfect in het verhaal.

Cilia

Het was weer een genot om naar jullie te kijken en te luisteren! Jullie staan voor mij intussen garant voor een leuke enerverende dynamische belevenis met sterke taalkundige grappen en opmerkingen รจn diepgang. Knap gedaan weer! En ook bewondering voor, dat jullie er altijd staan weer-of-geen-weer.

Harm Teunissen

Geweldige voorstelling en dito prestatie van de drie acteurs: prachtige energie van begin tot eind. En.... wat een humorvolle tekst

Klaaske van Kuijk - de Waal

Ik vond het geweldig. Zo dicht bij het beleg van 450 jaar geleden en de grapjes en de verbinding met het nu. En dat alles met heel beperkte middelen. Gewoon op een weiland met een modderpoel. Wel met zicht op Alkmaar net als de Spanjaarden hebben gehad. ๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ’‹๐Ÿ’‹

Yolanda

Een lange sliert mensen loopt door de polder. Onderweg komem ze twee mannen tegen die meevochten in de oorlog tegen de Spaanse bezetter, 450 jaar geleden. De oorlog is gewonnen, er is nog รฉรฉn Spanjaard achtergebleven. De feestvreugde en dilemmaโ€™s barsten los, op het ondergelopen modderige land. Gave voorstelling, prachtige teksten met kwinkslagen naar de huidige tijd. Vrolijk spelen de mannen van Collectief Blauwdruk avond aan avond in het koude water. Het publiek zit hoog en (op onze avond) droog en geniet van de voorstelling met op de achtergrond de polders, sterrenhemel en geluiden van de feestende stad. PRACHTIG was het!

Margaretha

Geweldige voorstelling op een goed gekozen locatie. Hilarisch en ook tragisch, actuele themaโ€™s knap verwerkt in het verzet van toen en wat daarna kwam. We gaan meer voorstellingen bekijken van Collectief Blauwdruk .

Karin

Weer een heerlijke voorstelling! Dank je wel Collectief Blauwdruk!

Arjen en Ingrid

Bijzonder goede voorstelling die verleden en heden aan elkaar koppelt. Erg grappig, mooie dialogen en hoge energie. We hebben genoten! Ook de setting in de polder was goed gekozen en het weer werkte goed meeZ

G. T. Bieleveld

Ik vond het een bijzonder geestige , interessante voorstelling. De spelers waren goed op dreef, het thema (uiteraard) passend bij de tijd en de locatie was goed gekozen.( en het was ook nog eens fantastisch weer)

Annet Kueter

Vrij van Verzet; geweldig leuke voorstelling. Bewondering voor het schijnbare gemak waarmee wordt gespeeld onder welke weersomstandigheid dan ook. En genieten van het virtuoze taalgebruik.

Els van Dijck

Het was echt geweldig! Een wervelend taal avontuur: grappig, spitsvondig, actueel, historisch, letterlijk in de polder! Zeer genoten! Wij willen meer Blauwdrukkunst.

Ellen Kraakman

Super genoten van deze 3 mannen in een mooie omgeving . Zo gevat en wat een woordspelingen . Ga zeker nog eens naar een voorstelling van deze groep

Jannie Raams

In een woord geweldig. Grote bewondering voor de acteurs die bijna de gehele voorstelling in het water hebben gestaan. Ga zeker naar de volgende voorstelling.

Frits Westerkamp

Hilarisch, spitsvondig, geweldig taalgebruik en een mooie boodschap: en dan als je ontzet bent, wat dan? Hoe ga je om met vrijheid. Het was geweldig.

Anneke

Zoals altijd weer grandioos, deze voorstelling had ook weer schitterend taalgebruik! Hulde aan Blauwdruk.

Jakob

Fantastische voorstelling! Schitterend gespeeld, goeie teksten, laat je nadenken over omgang met vrijheid

Ellen Rooker

Ik vond het geweldig hoe deze voorstelling werd neergezet! De vindingrijkheid, de woordspelingen, de ambiance, de humor, de snelheid....erg genoten!

Cees

Een dynamisch en expressrijk spel dat in een hoog tempo werd opgevoerd. De snelheid doet denken aan de DWDD. Verstilling was er soms ook. Vaak krachtig. Van genoten. Geef het publiek ook de tijd om te verwerken wat gezegd is.

Mari

Filosofisch jongenstheater!

Ineke

We waren erg onder de indruk van de voorstelling in de duinen van Bergen. Zijn daarom speciaal vanuit Tuk (NW-Overijssel) gekomen om deze voorstelling te bekijken. We hebben genoten van ontvangst en voorstelling vol prachtig taalgebruik en grappige taalvondsten.

Madeleine

Een taalkundig kunstwerk. Eindelijk weer eens echt goed toneelspel. Geweldig.

Ron beers

Weer een fantastische voorstelling van het collectief !! altijd een feest om naar hun voorstellingen te gaan!!

Lilian Withagen

Weer een originele prachtvoorstelling op een onweerstaanbare plek. Mooie tekst, fantastische spelers, humor. En de energie spat er van af. Het is mijn tweede voorstelling van de Collectief Blauwdruk. Heb kaartje voor de derde. Maar o, wat jammer dat ik niet alle voorstelingen heb gezien. Ik ga er nu geen meer missen!

Hilde

Wederom een super voorstelling van collectief blauwdruk!! Wat een lappen tekst en hoe goed gespeeld weer. Ik ben echt onder de indruk van jullie en ik houd de kaartverkoop voor de volgende voorstelling goed in de gaten. Een echte fan!!

Ans

Mijn kleinzoon van 11 jaar en ik bezochten de voorstelling. Wij vonden het een hilarisch leuke voorstelling. Medelijden met de spelers die in die koude sloot hun voorstelling deden. Hoop dat ze niet ziek zijn geworden

Vera Haring.

Ik heb genoten van het spel in een toepasselijke omgeving. De inhoud gebaseerd op de realiteit van dit jubileumjaar. Zowel in Alkmaar/Ouddorp , als wel in Hoorn en Monnickendam. Met de op waarheid gebaseerde situatie. wat heeft geleid tot de tot stand komen van DE NEDERLANDEN. Applaus en succes voor Blauwdruk.

Annette Snaas

Ik heb vol bewondering gekeken naar de energie waarmee de acteurs hun personages neerzetten, van de spitsvondigheden en de taalgrappen en de manier waarop de vele facetten van het begrip vrijheid tot uiting werd gebracht. En dat allemaal in die modderpoel, wat een vondst! Fantastisch.

Gerda Schlepers

Geweldige voorstellingen. Blijven tot het eind toe boeien. Zeer โ€˜taligโ€™ gezelschap met een brede visie op zowel cultureel/ filosofisch en historisch gebied. En een fysiek uithoudingsvermogen waar je U tegen zegt!

Twanneke

Fantastische voorstelling! Energiek, met humor, vaart, een filosofische inslag en enorm sterke teksten.

Anna-Paulien

Opnieuw genoten van virtuoos spel met de taal en creatief en intensief theater met een mooie boodschap. Wat mij betreft wil ik geen enkele voorstelling van Blauwdruk meer missen.

Jan Knook

We hebben genoten van het stuk. De vervlechting met hedendaagse thematiek van migratie, vrijheid en excuses was knap en zeer de moeite waard ๐Ÿ‘. En het decor was uiteraard top.

Joyce

Fantastische voorstelling. Heb meerdere mensen geenthousiasmeerd om ook te gaan. De sfeer van t buiten gebeuren en de plek waren zeer goed gekozen. De 3 spelers waren geweldig en de kwinkslagen naar t nieuws en politiek zeer goed gevonden.

truus zonneveld

groot fan van deze jongens !!!!

Marian

Een fantastische voorstelling, snel gespeeld, briljante teksten met verwijzingen naar actuele themaโ€™s, terwijl het over 450 jaar geleden ging.

Tea

Ik heb genoten!! Heel goed gespeeld. Spitsvondige teksten. Heerlijke ambiance.

Simone

Wat een geweldige voorstelling. Zo ontzettend leuk, goed en verrassend. Heerlijke taalvirtuose tekst, humor en zoveel zichtbaar speelplezier. Geweldig Collectief. (Ook gezien in de Collectief Caroussel met De Kersentuin, in Frascati; en de hoorspel versie van De Gijsbrecht tijdens de corona periode) De regen maakte absoluut niet uit, die maakte de voorstelling eigenlijk extra bijzonder.

Schilter

Een top voorstelling met goede acteurs op een mooie passende locatie.

Kris Sijrier

Het was geweldig!

Volg ons op social media!

Cart