Winterkaravaan 2020

Het liefste zouden we met iedereen een praatje maken op de Winterkaravaan. Maar dat lukt ons natuurlijk nooit. We vinden het leuk te horen wat jullie ervaren hebben. Laat hier jouw Winterkaravaan-verhaal achter. Dankjewel!

Richard

Het gaf me stof tot nadenken op een hele leuke manier. Ik heb mij uitstekend vermaakt. De catering was ook goed verzorgd.

Marleen

Ik heb erg genoten van de voorstellingen. De diversiteit heeft daar ook een bijdrage aan geleverd. Goed georganiseerd en verzorgd. Daarin zelfs maatwerk geleverd. Hopelijk bieden jullie deze jonge getalenteerde mensen meer mogelijkheden! Succes!

Kitty

Wat hebben we genoten van jullie voorstellingen. Fashion was heel herkenbaar, wat een gekte. Zij boden ons Stof tot Nadenken. Het nieuwe geloof. Op zoek naar de vorm van leven, of was het nu leven naar vorm Het overdenken waard. De maakbare wereld, Wat een wereld, waar gaat het naar toe? De 9de mnd kondigden zich aan En daar zat ik vol verwachting op mijn plek naar uit te kijken. Helaas mochten we zelf, onderweg naar huis brainstormen over deze bijzondere vrucht. Ik heb ook enorm genoten van jullie locatie, en het overheerlijke eten met sangria. Ik wens jullie heel veel succes toe en we kijken uit naar het komende winterseizoen?

Hilde Vorderman

Net even door de reacties gescrolled. Tja, niets meer aan toe te voegen dus. Alle lof voor de voorstellingen en de makers van de blauwe route. En die lof geldt ook 100% voor de vriendin die onverwachts mee kon. Wat door Karavaan bepaald tijdstip in de middag , betreft was het voor ons wat ongelukkig en kon mijn man er tot zijn grote spijt (zeker na mijn enthousiaste verhalen achteraf) niet bij zijn. Laat dat dan het enige minpuntje zijn. En mensen van Fixed Kids: Niet vergeten toch een keer naar de film Gatacca te kijken met Jude Law, Ethan Hawke en Uma Thurman. Die heeft zo'n overlap met jullie voorstelling wat onderwerp betreft (en de gevolgen daarvan in een maatschappij waar fixed kids werkelijkheid zijn) dat ik ervan overtuigd was dat dit jullie inspiratiebron was. Maar niet dus bleek ....

Mariëtte Verdaasdonk

Verrassende voorstellingen, waarbij Wasteland eruit sprong, knap en indrukwekkend theater. Het eten en de sangria waren heerlijk

Lisa

Samen met een vriendin naar de drie voorstellingen geweest. WASTELAND - toen het begon dacht ik, "ja ja, dat weet ik wel". Echter gaandeweg begon het me toch te boeien en de boodschap nog beter te landen. Sommige dingen van het decor, de ontzettend lange doek die voor allerlei verschillende doelen diende, vond ik prachtig. HET NIEUWE GELOOF - "jou wil ik wel blijven volgen": ontspannen, leuke invalshoeken, mooie, verschillende muziek, mooi gezongen (falsetstem). En dan FIXED KIDS - van een andere orde. Mooi gemaakt en goed gebracht! Wij misten wel een climax aan het einde: een of andere onvervalste hoe-dan-ook baby die ten tonele kwam. En dan nog: het OVERHEERLIJKE eten tussendoor. Mijn grote complimenten voor de kok! Dank jullie wel.

van Dril Ton

Alledrie Mooie voorstellingen, goed doordacht en mooi zangwerk.

Annelies

Geweldig genoten, alle drie de stukken maakten indruk, en gaf nog veel denkwerk en discussie na afloop! Leuk om dit tijdens het eten ook uit te wisselen met anderen. Een dik applaus voor de jonge artiesten en de organisatie en op naar de volgende winterkaravaan! Heel veel succes!

Eva van den Dijssel

Mooie afwisselende voorstellingen over actuele thema's

Jeanne Wijgerde

We hebben afgelopen zondag ontzettend genoten van alle drie de heel verschillende vorostellingen. Fashion en hoe we meer meer en meer willen was heel mooi neergezet en goede bewustwording. Het nieuwe geloof vond ik prachtig en sterk zo'n solo optreden wat je tot nadenken zet. En de maakbare kinderen was heel anders en goed en vooral mooi vorm gegeven. Ga door karavaan!

Joke van Arkel

Erge leuke en verrassende voorstellingen met enthousiasme en overtuiging gebracht! Altijd genieten!

Danique Keizer-Aukes

Ik vond alle drie de voorstellingen geweldig! Mooie zang, mooie dans en mooi spel. Daarnaast zette me het behoorlijk aan het denken, wat ik echt een goed punt vind.

Gerard Manshanden

Heerlijk weer een avondje karavaan. Mooie mix van voorstellingen en weer uitgekiend gebruik van de locatie! Alle drie uitstekend. Het thema sprak ons zeer aan. Gaan deze acteurs onthouden. Zien uit naar de zomervoorstellingen! En ga zeker promoten in woonplaats Den Helder. Groeten van een oorspronkelijke kaaskop.

Maria Toonders

Ik vond het heel verassend en heb erg genoten. Geweldige lokatie.. Fijn dat hier zo gebruik van gemaakt kan worden. Dat geeft een extra dimensie. Heel mooi wat de jullie tentoongesteld hebben met prachtige zang en samenspel. Met vooraf en tijdens de pauze ook nog iets lekkers.. Helaas jammer dat jullie dit niet vaker kunnen uitvoeren voor een groter publiek, maar het begin is in ieder geval weer gemaakt. Bedankt allemaal.

Ben Bremer

Wij hebben gisteren (4 juli) ontzettend genoten. Maarten Hopman heeft een pracht stem, zo zuiver en zijn voorstelling: geweldig en onderhoudend. Ook Fixed Kids, perfect. Wasteland was/is een heerlijke afsluiting van deze dag met een heerlijke maaltijd als toegift. Dikke pluim voor de organisatie.

Elien van den Broek

Ik vond het weer fijn om jullie voorstellingen te zien. En het was weer prima georganiseerd. Vooral het nieuwe geloof vond ik ontroerend mooi. Daar wil ik wel meer van zien. Wat een zangtalent maar ook het hele verhaal was subtiel en verrassend. Het eten en de drankjes waren heerlijk. En de prijs helemaal niet veel voor wat je allemaal kunt zien en beleven.

yvonne scharrenborg

waanzinnig genoten, de muzikaliteit vd spelers zeer gewaardeerd, en maatschappijkritisch/stof tot nadenken op een unieke locatie! Chapeau and more

Annette en Krista

Wij hebben genoten van deze jonge mensen met prachtige stemmen en overtuigend spel.. 3 aanraders! Ga zo door! ?

Gerda van Dijk

Heel fijne middag gehad met drie prachtige voorstellingen. De locatie was daarin ook zeer helpend qua sfeer en kleur. Inspirerend om jonge theatermakers aan het werk te zien met de thema’s van deze tijd.

Leonie

Zojuist weer genoten van drie prachtige voorstellingen van de winterkaravaan maar dit keer met een voortreffelijke lunch in het zonnetje in de zomer. Bedankt mensen van wasteland, fixed kids en Maarten van het nieuwe geloof. Jullie hebben verrassende voorstellingen neergezet en de prachtige (samen) zang was geweldig. Ik zeg tot snel! Blij dat dit allemaal weer kan!!

René Polle

Het was wederom fantastisch geregeld. Kunnen genieten van 3 parels van voorstellingen die aan hebben gezet tot nadenken. Trojka prachtig thema met de ode aan de mode achterin je kast. De Saturnus bijna beangstigend gebracht over de gedachte dat we maakbaar zijn en Maarten Hopman bracht Het nieuwe geloof over dat ons meer samenbrengt dan afstoot. Toppers zijn jullie allemaal.

Loes

Gisteravond een heerlijke, verzorgde avond uit geweest met de Winterkaravaan. Door de Covid een beetje vreemd, Winterkaravaan in de zomer. Want waar is de glühwein en het (kamp)vuur ?. Nou daarvoor in de plaats gewoon Sangria en een heerlijke maaltijd buiten in het zonnetje. Helemaal niet vervelend ??. De voorstellingen zijn natuurlijk het allerbelangrijkst. Wij waren door het verplaatsen van de Winterkaravaan i.v.m. de Covid even vergeten wat we ook alweer gekozen hadden. Maar daardoor was de verrassing van het muziektheater des te groter. Allemaal in hetzelfde thema, maar toch allemaal heel anders. Onze favoriet was Het Nieuwe Geloof, wat een mooie stem en met een beetje humor helemaal in kan straatje. Bedankt voor de gezellige en goed georganiseerde avond! Applaus voor jullie allemaal!

Elise

Genoten èn aan het denken gezet!

Kees van Lente

Wij hebben, weer, genoten van voorstellingen van de Karavaan. Zócalo was een voorstelling met een sfeer die werd gecreëerd door de aankleding van de ruimte, de achtergrondgeluiden, de muziek en vooral door de zangeres. Marlies Ruigrok beeldde dit alles uit en zong met haar prachtige stem de sterren boven de slingers. De perfecte muzikale ondersteuning sloot daarbij naadloos aan. Kortom genoten. Hikikomori werd gedragen door de innemende acteurs. Het decor met bijpassende wisselende beelden maakte het plaatje compleet. Twentysomething, een dansvoorstelling die ook zonder woorden goed te volgen was. Wat ik bijzonder goed vond was de apotheose. Het beste danswerk aan het slot!

Bert en Antoinette

In dit onwerkelijke jaar weten de theatermakers toch maar weer een uiterst creatieve voorstelling neer te zetten. We hebben van alle drie voorstellingen genoten en zijn er van overtuigd dat we van deze jonge performers nog veel zullen horen. Ook bedankt dat jullie in dit jaar hebben volgehouden zodat wij nu toch nog hebben kunnen genieten.

Ben van den Bos, Lieke Tuijp

Het grootste compliment gaat naar de spelers en de organisatoren van de Karavaan, die na de onrust in de planning door covid hun creativiteit en enthousiasme hebben weten te behouden. We voelden ons weer thuis bij de altijd weer boeiende voorstellingen in die gekke harde, kale, lege, anonieme betonnen omgeving van de vm drukkerij-fabriek, ooit voor iets totaal anders bedoeld dan er te acteren, muziek te maken en dan ook nog eens in een vernieuwende setting. Bij ons overheerst dankbaarheid dat wij weer mogen genieten van wat anderen bedacht hebben en direct voor onze ogen en oren spelen. Het drieluik van de groene editie biedt een kijkje in dans, zang, muziek en IT wereld . Zou niet zo gek zijn om dat in 2022 nog eens te herhalen, en zien of die aanzetten tot vernieuwing beklijfd zijn.

Cors van den Brink en Mieke Horsman

We hebben erg genoten van het trio voorstellingen én van de maaltijd. Fijn dat dit weer mogelijk is en onze complimenten voor de spelers die ondanks het steeds weer uitstellen van geen afstel wilden weten!

Anne-Mieke Rustenburg

Zo ontzettend genoten! Heel divers, maar alles bijzonder. Prachtige stem en fijne muziek, Gelachen bij theater. De jongens maakte een bijzondere voorstelling en zeer eigentijds. Dan de jonge dansers, wat een energie en power. Kortom een aanrader voor iedereen.

Jody

wij nebben genoten van alle drie de voorstellingen, en het eten was heel lekker, goed geregeld allemaal, top, bedankt!

Daniëlle en Marco

Heerlijk om weer in theater op locatie te kunnen zijn! Karavaan is super: wat een mooi concept om een podium te bieden aan veelbelovende jonge kunstenaars. Gecombineerd met een vegetarisch verantwoord hapje maakte dit tot een topuitje. Het waren drie heel verschillende voorstellingen, waarvan we hebben mogen genieten. Persoonlijk vond ik de drie 'game-mannen' geweldig: goed geacteerd, actueel pittig thema hylarisch gebracht, techniek prachtig ingezet, super timing! Maar ook de dans, zang en thema's van de andere voorstellingen waren indrukwekkend. Vooral gaan kijken, smaakt naar meer!!!!!

Lonneke

Eindelijk was het moment daar: we konden weer van theater genieten! En hoe bijzonder om een Winterkaravaan in De Drukkerij tijdens een tropische zomerstorm te ervaren. Alledrie de voorstellingen waren méér dan work-in-progress en daarom bij dezen een hartelijk applaus voor de makers. <3

Jeroen Snijder

Fantastisch!!! Ik raak altijd weer zo onder de indruk van de creativiteit van jullie! Bedankt voor de geweldige voorstelling.

Klerkx

Heel afwisselend programma. Heb genoten. Goede zangeres en het spel van blauwdruk was Heel origineel.

Karin Pankras

Ik vond het helemaal geweldig. Ver boven mijn verwachting. Het eerste stuk tot tranen toe geroerd door de prachtige passievolle zang en de oh zo mooie, soms hartverscheurende teksten. Wat een power! Het tweede stuk was hilarisch en geniaal bedacht met het gaming. Het gebruik van de lakens, de animaties, de opbouw echt geweldig. De overgangen van de virtuele wereld naar de huiskamer geniaal. Humoristische met diepe ondergrond. Het derde dansgedeelte was ook adembenemend mooi. De pijn en de struggle van de dansers was zo voelbaar dat het echt bij mij schuurde en 'au' deed. Maar daarnaast ook zoveel hoop en de jeugd heeft de toekomst met toch een (glim)lach. Dank jullie wel voor dit kado. Ik zal iedereen naar de zomer edities sturen.

Maria

Ik heb 3 prachtige voorstellingen gezien. Alle drie de voorstellingen hebben me verrast in originaliteit, kwaliteit en de mooie boodschap die mee gegeven werd. Persoonlijk vond ik deze editie van de 'winter' karavaan de beste die ik tot nu toe gezien heb.

Marlijn

Erg leuk en verrassend. Super bijzondere locatie die volop werd benut. Een echte aanrader voor iedere leeftijd!

Peter en Inge

Hele gave voorstellingen, lekker afwisselend en verrassend. Mooie dansvoorstelling, aparte zang en gelachen bij de laatste voorstelling van de drie mannen. Goede locatie en heerlijk welkomst drankje, lekkere gevulde soep. Wat wil je nog meer?

Fieke van Wengerden

Wat een verrassing! Ik heb van het begin tot het eind genoten. De twintigers ontroerden me, onverwacht. Zócalo confronteerde met haar Nederlandse teksten, ik voelde passie in haar andere liedjes, die ik niet verstond. Hikikomori dompelde ons onder in de virtuele wereld, die niet de mijne is. De locatie is fantastisch. Dit moet iedereen zien.

Mieke Verhagen

Ik heb er erg van genoten en ben blij geen keuze te hoeven maken welk optreden ik het beste vond van de Winterkaravaan 2020. Die 20-ers, die stem + begeleiding en die dansers: TOP!! De ontvangst met sangria en de lichte maaltijd was verrassend en smaakvol. Tot de Zomerkaravaan!

Nelleke Vermeulen

Heerlijk verzorgde middag, De dansvoorstelling sprong er uit voor mij, raakte, bewoog mij van binnen. Ik zou ze met stip aanraden aan anderen en zelf graag nog een keer gaan zien. De tangozang was ook verrassend, bewoog tussen blij en confronterend, hoe je denkt je verhaal kwijt te kunnen en de ander maar weer eens verder gaat. Tip zeker voor anderen. De game mannen vond ik knap, en vast heel leuk voor jongere mensen, deze keer was voor mij voldoende. Verder dank voor de heerlijke drankjes en maaltijd en voor ieders vrijwillige inzet, t/m de brandweer. Het was een feestje, en heerlijk hoor, begin van de middag.

Pien

Creatief, verrassend, grappig en op momenten zelfs ontroerend mooi. Alwéér een mooie middag met de Karavaan!

Marlies ten Berge

Ik heb genoten! Ik was bij de Groene Collectie en vond alle drie de voorstellingen heel goed. Heel verschillend ook, en dat maakte de combinatie extra aantrekkelijk. Complimenten voor de artiesten en de organisatie, en de koks voor het lekkere eten.

Feyko Alkema

Het was weer uit de kunst! Heel knap dat jullie zulke mooi producties in coronatijd hebben weten te maken. En dat weer in het mooiste theater van Alkmaar. En dat we elkaar weer in levende lijve konden ontmoeten en de spanning op de gezichten van de spelers weer van dichtbij zelf konden meemaken. Livestream was in coronatijd een mooie uitkomst, zelf weer in het theaterstoeltje kunnen zitten beter. Dat de Karavaan en theater de Drukkerij nog lang moge leven!

Trudy Hommel

Wat een verrukkelijke middag hadden we gisteren op de Winterkaravaan die een lentekaravaan was geworden. We hebben genoten van Zocalo, Hikikomori en Twentysomething. Het voelde even alsof we iets stouts aan het doen waren, voor het eerst weer in theater. Maar onze harten werden veroverd door alle moois. De hap van Ekoplaza tussendoor en de sangria's maakten het een middag om met een groter hart op terug te kijken. En....het smaakt naar MEER!! Wij komen zeker vaker!

Coby Beers

Ik heb er heerlijk van genoten. Heerlijk om deze jonge mensen met zoveel inspiratie te zien dansen, zingen en theater maken. Onze complimenten hiervoor. Bij nader inzien merkten wij, dat we deze bijeenkomsten toch wel erg gemist hebben door Corona. Blij dat er nu weer meer mogelijk is. Succes voor het zomerseizoen, wij gaan kijken naar welke voorstellingen wij gaan.

Staaf

Naar een jaar lang cultureel droog te hebben gestaan, weer heerlijk genoten van de Winterkaravaan. Mooie zang en prachtige dans op een unieke locatie. Hulde.?

Ada Warmerdam

We hebben heel erg genoten van de voorstellingen. Vooral Zocalo en Twentysomething vonden we fantastisch. Het eten was erg smakelijk! Het was erg fijn om weer zulke enthousiaste en talentvolle mensen bezig te zien. Bedankt voor deze mooie dag!

Ditta Postma

Ik heb genoten. Van alledrie de voorstellingen. En zo mooi in die locatie van de drukkerij. Van Twentysomething raakte ik af en toe ontroerd ook. Wat verbeelden zij mooi de dilemma's van de jeugd.

Petra Eeken

3 mooie, bijzondere voorstellingen gezien. Alledrie heel verschillend maar we hebben er weer van genoten! Cees en Petra

Volg ons op social media!

Cart