Winterkaravaan 2022
23 t/m 30 dec

WINTERKARAVAAN

3 avontuurlijke theatervoorstellingen op bijzondere locaties en samen winters eten en drinken aan lange tafels, dat is de Winterkaravaan. Bezoekers van de Winterkaravaan gaan elk jaar op expeditie ergens in de gemeente Alkmaar. Onderdeel van de beleving is een winterse maaltijd en gluhwein. Op drie toffe plekken ontdek je nieuwe en avontuurlijke pareltjes van jonge theatermakers!

Een heerlijk en avontuurlijk kerstuitje!

Zij geven met muziek, theater en performances hun perspectief op het thema van dit seizoen van Karavaan: Groeiende Contrasten. Ontdek de visie van deze nieuwe generatie en vier het einde van het jaar met ons op een bijzondere locatie. Eén van de makers mag zijn voorstelling uitwerken voor het zomerfestival van 2023.

Nieuws

Foto: Keith Montgomery

Kom je met het OV naar Winterkaravaan 2022?

Meld je dan aan voor de pendelbus!

Lees verder

MAKERS WINTERKARAVAAN 2022 GESELECTEERD

Van 23 t/m 30 december 2022 brengt Karavaan weer een Winterkaravaan in Alkmaar, waarvoor 3 plannen van jonge theatermakers zijn geselecteerd. Het is de zevende editie van het talentontwikkelingsproject van Karavaan waarin jonge professionals een locatievoorstelling maken binnen een maatschappelijk thema. De succesvolle ingrediënten: drie nieuwe voorstellingen van jonge makers, een expeditie op locatie en stamppot met winterbier, vormen samen een verrassende en diverse route. Eén van de makers mag zijn voorstelling uitwerken voor het zomerfestival dat van 18 t/m 29 mei plaatsvindt.

Lees verder

Prins Bernhard Cultuurfonds ondersteunt talentontwikkeling Karavaan

Bijzonder blij zijn wij met de toekenning van het Prins Bernhard Cultuurfonds voor ons talentontwikkelingstraject Winterkaravaan! In de 5e editie van de Winterkaravaan geven we 6 makers(collectieven) de kans om onder artistieke en productionele begeleiding een nieuwe voorstelling te maken en te spelen. We vinden dit belangrijk - naast dat het gewoon heel erg leuk is om te doen - juist ook omdat er in deze regio (boven het Noordzeekanaal) geen plekken voor talentontwikkeling zijn voor professionele makers, terwijl het gebied en haar bewoners uitnodigt om kunst een wezenlijke rol te laten spelen. We zijn trots en blij dat het Prins Bernhard Cultuurfonds dat ook belangrijk vindt, dus: Dankjewel!

Lees verder

DIORAPTHE ONDERSTEUNT TALENTONTWIKKELING KARAVAAN

Karavaan ontwikkelt alweer de vijfde editie van de succesvolle Winterkaravaan, waarin jonge theatermakers worden begeleid bij het maken van een nieuwe voorstelling. Het landelijke fonds Stichting Diorapthe ondersteunt dit seizoen niet alleen de Winterkaravaan, maar ook het vervolgtraject waarin we de winnende maker artistiek kunnen begeleiden naar ons zomerfestival. Hiermee kunnen wij onze talentontwikkelingstak verder uitbreiden. Dankjewel Dioraphte!

Lees verder

OPEN CALL WINTERKARAVAAN 2020

Daar is 'ie weer: de open call voor de Winterkaravaan 2020. Voor geëngageerde theatermakers die in een traject een korte locatievoorstelling maken met als thema #ITSUPTOYOU

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen