DIORAPTHE ONDERSTEUNT TALENTONTWIKKELING KARAVAAN

Karavaan ontwikkelt alweer de vijfde editie van de succesvolle Winterkaravaan, waarin jonge theatermakers worden begeleid bij het maken van een nieuwe voorstelling. Het landelijke fonds Stichting Diorapthe ondersteunt dit seizoen niet alleen de Winterkaravaan, maar ook het vervolgtraject waarin we de winnende maker artistiek kunnen begeleiden naar ons zomerfestival. Hiermee kunnen wij onze talentontwikkelingstak verder uitbreiden. Dankjewel Dioraphte!


De Winterkaravaan is het talentontwikkelingstraject van Karavaan. Jonge professionele makers worden in de ontwikkeling van hun voorstelling artistiek en productioneel door Karavaan begeleid. Daarnaast koppelt Karavaan elke maker apart aan een externe artistieke coach en brengt de makers in contact met maatschappelijke partners voor een uitwisseling .

Van 23 t/m 30 december 2020 presenteren zij hun nieuwe voorstelling in de Drukkerij in Alkmaar in het Karavaanthema van dit seizoen: eigen verantwoordelijkheid. Na de Winterkaravaan kan één van de 6 makers/collectieven zijn/haar voorstelling tot een avondvullende voorstelling uitwerken voor Karavaan Festival dat plaatsvindt van 21 mei t/m 30 mei 2021.

Winters eten & drinken in de Drukkerij

Als bezoeker van de Winterkaravaan ga je op expeditie door de leegstaande Drukkerij in Alkmaar. Op unieke plekken in het pand zie je in een carrousel 3 van de 6 voorstellingen van deze makers en is theatraal winters eten & drinken onderdeel van je middag of avond. Kaartverkoop vanaf 13 november.

Recent nieuws

Yeliz Doğan
Yeliz Doğan

Karavaan is met haar Makershuis onderdeel van landelijk netwerk Oproer

Oproer is een nieuw landelijk project van acht organisaties die theatertalent ontwikkelen. Likeminds, Podium Bloos, Werkplaats Walhalla, Karavaan, VIA ZUID, Theater de Generator, De Nieuwe Oost en Station Noord werken samen om een beter klimaat voor theatermakers te creëren.

Lees verder
Alkmaar Light Festival
Emil de Jong

WEGENS SUCCES EXTRA DAG ALKMAAR LIGHT FESTIVAL

ALKMAAR - Alkmaar Light Festival krijgt een extra dag. Naast de eerder aangekondigde dagen op 1 en 2 november, is nu ook 31 oktober toegevoegd aan het programma. Het festival, georganiseerd door Karavaan en Cultuur Kartel, belooft een bijzondere lichtwandeling in de straten van Alkmaar.

Lees verder
Winterkaravaanmakers tussen ingesealde balen
Foto: Keith Montgomery

NIEUWE MAKERS VOOR WINTERKARAVAAN 2024 GESELECTEERD

ALKMAAR – Van 22 tot en met 30 december 2024 presenteert Karavaan een gloednieuwe editie van de Winterkaravaan! Voor deze gelegenheid selecteerde Karavaan drie veelbelovende plannen van jonge getalenteerde theatermakers.

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen