ETEN BIJ ‘IK HOOP OP ZEGEN’ IN DE BOTENLOODS

Een heerlijke maaltijd in de botenhal

Scenefoto Ik Hoop Op Zegen met verdrinkende man in het water
Collectief Blauwdruk portret
Scenefoto Ik Hoop Op Zegen met verdrinkende man in het water

Maak je uitje compleet en eet lekker mee in de botenhal van Museum Broekerveiling. Schuif aan bij de maaltijd die wordt geserveerd in de eerste en laatste groentedoorvaarveiling ter wereld en bezoek ‘Ik hoop op zegen’. Eet samen aan lange tafels en geniet van een heerlijke vegetarische groentenstoof en vers afgebakken naanbrood, dan heb je een goede bodem om te blijven drijven tijdens dit kletsnatte spektakel. En trouwens: de bar is na afloop open voor een lekker drankje om deze heugelijke dag heerlijk af te sluiten.


Over Ik hoop op zegen

Ik Hoop op Zegen is uitbundig locatietheater vanaf een vlot. In een ondergelopen botenloods gaat Collectief Blauwdruk kopje onder in nationale trots en klimaatproblematiek en proberen ze in politiek stormachtige tijden hun hoofd boven water te houden.

Nadat de rest van Nederland ten onder is gegaan door de stijgende zeespiegel, verweert één laatste stad in Noord-Holland zich als laatste tegen de woeste zee. Nu ook hier de inmiddels 14 meter hoge dijken op springen staan, is de keuze aan burgemeester Gijsbrecht: wordt het pompen of verkassen.

ETEN BIJ ‘IK HOOP OP ZEGEN’ IN DE BOTENLOODS – Praktische info 
Bij de voorstellingen van 20:00 eet je vooraf (vanaf 18:00 welkom)
Bij de voorstellingen van 16:00 eet je aansluitend aan de voorstelling

De maaltijd is vegetarisch.

Over de makers

Tijn Panis, Romijn Scholten, Bram Walter, Emma van Zandvoort en Anne Oort zijn samen Collectief BLAUWDRUK. Vanaf december 2023 zijn zij het stadsgezelschap van Alkmaar. Ze groeiden op onder de vleugels van Karavaan en Boslab, studeerden aan ArtEZ en maakten de afgelopen jaren voorstellingen in coproductie met Karavaan en die in premiere gingen op Karavaan Festival. Ze maken larger-than-life locatietheater, doordrongen van vettig barokke theatraliteit. Ze pakken stoffige boeken uit de boekenkast, trekken die volledig uit elkaar en bouwen van de resten een grootse, nieuwe fictie.

Gerelateerde voorstellingen

Gerelateerde festivals

Karavaan Festival 2024

17 t/m 26 mei

Buitengewoon locatietheater in de hele regio

Maak je klaar voor een nieuw Karavaan Festival 17 t/m 26 mei in regio Groot Alkmaar. Je ziet het beste locatietheater op buitengewone plekken en beleeft een bruisend festivalhart YES IN MY BACKYARD in het Victoriepark met het leukste tentjestheater, de beste concerten, tof familieprogramma en nog veel meer!

Lees verder
Campagnebeeld Karavaan Festival 2024
Foto: Bowie Verschuuren

Volg ons op social media!

Cart