Niet traditionele zuurkool & theatraal genot

Moddervet locatietheater รฉn lekker eten

Collectief Blauwdruk portret

Een compleet uitje, niet nadenken en gewoon doen. Ontdek de perfecte combinatie van smakelijke verwennerij en avontuurlijk locatietheater met ons unieke arrangement bij de voorstelling "Vrij van Verzet"! Geniet van een heerlijke maaltijd, bestaande uit een smaakvolle vegetarische zuurkool met gebakken camembert.


Na deze culinaire traktatie ben je klaar om je te laten onderdompelen in het heerlijke theaterstuk Vrij van Verzet. Laat je meeslepen door het indrukwekkende verhaal, de getalenteerde acteurs en de meeslepende sfeer van de voorstelling.

Over Vrij van Verzet

Tragikomisch locatietheater op een legendarische plek waar de stijd gestreden werd. Op de avond van het Ontzet zien we twee Alkmaarders en een krijgsgevangen Spanjaard, tot hun enkels in de modder. De dijken zijn doorgestoken, de Spanjaarden op El Grande Retorno. De epische strijd die 450 jaar later nog immer gevierd wordt is gestreden. Eindelijk is de belegering voorbij. Eindelijk is er vrijheid!. Alcmaria Victrix!!

En nuโ€ฆ?

In Vrij van Verzet stelt Collectief BLAUWDRUK de vraag welke rol vrijheid speelt in vredestijd. Wat komt er na het vieren? Als de roes van de Ontzettingsfeesten is weggetrokken, de modderige morning-after is aangebroken en de vrijheidskater inkickt, wat gaan we dan met elkaar doen? Is jouw idee van vrijheid hetzelfde als het mijne? En wat als de verbroedering van de vrijheidsstrijd begint weg te ebben? Als we niet meer hoeven te vechten tegen de Spanjaarden / een bezetter, waar vechten we dan voor?

Over 't IJkgebouw

In het groene Victoriepark staat aan het Alkmaars Kanaal een van de gezelligste huiskamer restaurants in Alkmaar. Een ideale plek om te genieten van goed gezelschap en goed eten. Deze speciale maaltijd is helemaal in het thema van de voorstelling Vrij van Verzet!

Gerelateerde voorstellingen

Volg ons op social media!

Winkelwagen