BACKSTAGE BIJ: Paradijs aan het Einde

Op 1 mei nodigt collectief BLAUWDRUK je van harte uit om een kijkje te nemen bij het repetitieproces van hun nieuwste Vondelbewerking ‘Paradijs aan het Einde’. Vandaag waren wij aanwezig bij de kleding doorpas. En het belooft weer iets prachtigs te worden!


Paradijs Aan Het Einde is het sluitstuk van de Privilege Trilogie van Collectief BLAUWDRUK.

En met dit stuk keert Collectief BLAUWDRUK nog een laatste keer terug naar een onspeelbaar meesterwerk van Vondel, om er geen snipper van heel te laten. Na Gijsbrecht van Amstel en Lucifer is nu Adam in Ballingschap aan de beurt.

Paradijs aan het Einde

Een buitengewone Vondelbewerking in de duinen van Bergen, waar vijf paradijsbewoners in harmonieuze gelijkwaardigheid hun zanderige Hof van Eden onderhouden voor de volgende generaties. Totdat Eva de boom op haar pad vindt – je weet wel, die met die appel – dan wordt alles anders…

Wie die appel eet mag in zeven dagen de wereld opnieuw scheppen. Het startsein tot een wervelende concurrentiestrijd, en een vette inbreuk op het idyllische leven van de paradijsbewoners. Er ontspint zich een drama van Bijbelse proporties, waarin een gezamenlijke toekomst misschien wel net zo onmogelijk lijkt als terugkeren naar het paradijs van toen. Hoe zit het met die belofte van een maakbare toekomst? Herkennen we het paradijs wel als we er in zitten?

Met Paradijs aan het Einde keert Collectief BLAUWDRUK nog een laatste keer terug naar een onspeelbaar meesterwerk van Vondel, om er geen snipper van heel te laten. Het Bijbelse verhaal over goed en kwaad verwordt in de handen van BLAUWDRUK tot een vurige tragikomedie over zelfverrijking en altruïsme, over individualisme en collectivisme, over grenzeloze ambitie en gestrande groepsgevoelens.

Over de makers

Tijn Panis, Romijn Scholten, Emma van Zandvoort en Bram Walter zijn samen collectief BLAUWDRUK. Zij werken de komende jaren bij Karavaan i.s.m. Boslab aan nieuwe voorstellingen en hun eigen gezelschap binnen de Nieuwe Makersregeling van Fonds Podiumkunsten. Ze maken larger-than-life locatietheater, doordrongen van vettig barokke theatraliteit. Ze pakken stoffige boeken uit de boekenkast, trekken die volledig uit elkaar en bouwen van de resten een grootse, nieuwe fictie.

Kom op 1 mei om 19:30 naar de open repetitie van ‘Paradijs aan het Einde’ in Theater de Drukkerij in Alkmaar. Zien wij jou daar?

SCOOR HIER JE GRATIS TICKETS!

Recent nieuws

MUZIEKTHEATRALE WANDELING OVER STERKE VROUWEN, IN HET KADER VAN INTERNATIONALE VROUWENDAG 

Alkmaar - Van 1 t/m 10 maart speelt de locatietheatervoorstelling ‘Wie de F* is Trijn?’ in Alkmaar, die aansluit bij de gedachten over de vrouw van toen en nu. Deze succesvolle voorstelling is opnieuw te zien in het kader van internationale vrouwendag. Een uitstekende voorstelling als gespreksstarter voor moeder en dochter, voor vrouwen onderling of een eye-opener voor alle mannen op deze wereld.

Lees verder
Bowie Verschuuren

DE 8E EDITIE VAN KARAVAAN FESTIVAL BRENGT MEER DAN 200 VOORSTELLINGEN OP BIJZONDERE LOCATIES IN NOORD-HOLLAND

ALKMAAR - Van 17 tot en met 26 mei vindt de achtste editie van Karavaan Festival plaats in regio Groot Alkmaar. Tien dagen lang is het genieten van het beste locatietheater op de meest bijzondere plekken in regio Alkmaar, van theatrale expedities en bourgondische theateruitjes tot boerendrama en extatische dansconcerten. Het thema van deze editie is #uitdemaat.

Lees verder
Moon Saris

KARAVAAN TREKT MET FESTIVAL SPRINGTIJD JONGE THEATERMAKERS NAAR ALKMAAR

ALKMAAR - Voor het tweede jaar op rij komen jonge theatermakers van 7 tot en met 9 maart naar Theater de Drukkerij in Alkmaar voor het festival Springtijd. Het debuut van het festival was vorig jaar volledig uitverkocht.

Lees verder

Volg ons op social media!