BACKSTAGE BIJ: Paradijs aan het Einde

Op 1 mei nodigt collectief BLAUWDRUK je van harte uit om een kijkje te nemen bij het repetitieproces van hun nieuwste Vondelbewerking ‘Paradijs aan het Einde’. Vandaag waren wij aanwezig bij de kleding doorpas. En het belooft weer iets prachtigs te worden!


Paradijs Aan Het Einde is het sluitstuk van de Privilege Trilogie van Collectief BLAUWDRUK.

En met dit stuk keert Collectief BLAUWDRUK nog een laatste keer terug naar een onspeelbaar meesterwerk van Vondel, om er geen snipper van heel te laten. Na Gijsbrecht van Amstel en Lucifer is nu Adam in Ballingschap aan de beurt.

Paradijs aan het Einde

Een buitengewone Vondelbewerking in de duinen van Bergen, waar vijf paradijsbewoners in harmonieuze gelijkwaardigheid hun zanderige Hof van Eden onderhouden voor de volgende generaties. Totdat Eva de boom op haar pad vindt – je weet wel, die met die appel – dan wordt alles anders…

Wie die appel eet mag in zeven dagen de wereld opnieuw scheppen. Het startsein tot een wervelende concurrentiestrijd, en een vette inbreuk op het idyllische leven van de paradijsbewoners. Er ontspint zich een drama van Bijbelse proporties, waarin een gezamenlijke toekomst misschien wel net zo onmogelijk lijkt als terugkeren naar het paradijs van toen. Hoe zit het met die belofte van een maakbare toekomst? Herkennen we het paradijs wel als we er in zitten?

Met Paradijs aan het Einde keert Collectief BLAUWDRUK nog een laatste keer terug naar een onspeelbaar meesterwerk van Vondel, om er geen snipper van heel te laten. Het Bijbelse verhaal over goed en kwaad verwordt in de handen van BLAUWDRUK tot een vurige tragikomedie over zelfverrijking en altruïsme, over individualisme en collectivisme, over grenzeloze ambitie en gestrande groepsgevoelens.

Over de makers

Tijn Panis, Romijn Scholten, Emma van Zandvoort en Bram Walter zijn samen collectief BLAUWDRUK. Zij werken de komende jaren bij Karavaan i.s.m. Boslab aan nieuwe voorstellingen en hun eigen gezelschap binnen de Nieuwe Makersregeling van Fonds Podiumkunsten. Ze maken larger-than-life locatietheater, doordrongen van vettig barokke theatraliteit. Ze pakken stoffige boeken uit de boekenkast, trekken die volledig uit elkaar en bouwen van de resten een grootse, nieuwe fictie.

Kom op 1 mei om 19:30 naar de open repetitie van ‘Paradijs aan het Einde’ in Theater de Drukkerij in Alkmaar. Zien wij jou daar?

SCOOR HIER JE GRATIS TICKETS!

Recent nieuws

KARAVAAN FESTIVAL MAAKTE IMPACT MET SPRAAKMAKEND PROGRAMMA

Karavaan Festival bracht tien dagen lang opzienbarend locatietheater in regio Groot Alkmaar rond het thema Groeiende Contrasten. Publiek liet zich in groten getale verleiden tot voorstellingen op het platteland, in de stad en in de duinen om daarna met elkaar in discussie te gaan. Het festivalhart in het Victoriepark was goedbezocht ondanks de soms ijzige wind. Karavaan ontving burgemeesters en politici, boeren en burgers, jong en oud, rijk en arm, links en rechts. Het theaterfestival beleefde een succesvolle editie met ruim 28.000 bezoekers.

Lees verder
Keith Montgomery

GESLAAGDE OPENING VOOR KARAVAAN FESTIVAL EN YES IN MY BACKYARD – NOG T/M 29 MEI

ALKMAAR - Een groot publiek verzamelde zich op 17 verschillende locaties in de regio Alkmaar én in het bomvolle festivalhart voor de opening van KARAVAAN FESTIVAL en YES IN MY BACKYARD. In de speeches van burgemeester Schouten van Alkmaar en burgemeester Voskuil van Bergen werd de maatschappelijke en landschappelijke rol van Karavaan in de stad en de regio bezongen.

Lees verder
Moon Saris

BOERENSCHUREN VOL THEATER: KARAVAAN BRENGT VOORSTELLINGEN OVER ACTUELE BOERENTHEMA’S IN DE SCHERMER

Afgelopen vrijdagavond trapte Karavaan af bij biologische boerderij Natuurlijk Genoegen met de eerste locatievoorstelling van Karavaan Festival: BOER BEN IK!

Lees verder

Volg ons op social media!