BACKSTAGE BIJ: Paradijs aan het Einde

Op 1 mei nodigt collectief BLAUWDRUK je van harte uit om een kijkje te nemen bij het repetitieproces van hun nieuwste Vondelbewerking ‘Paradijs aan het Einde’. Vandaag waren wij aanwezig bij de kleding doorpas. En het belooft weer iets prachtigs te worden!


Paradijs Aan Het Einde is het sluitstuk van de Privilege Trilogie van Collectief BLAUWDRUK.

En met dit stuk keert Collectief BLAUWDRUK nog een laatste keer terug naar een onspeelbaar meesterwerk van Vondel, om er geen snipper van heel te laten. Na Gijsbrecht van Amstel en Lucifer is nu Adam in Ballingschap aan de beurt.

Paradijs aan het Einde

Een buitengewone Vondelbewerking in de duinen van Bergen, waar vijf paradijsbewoners in harmonieuze gelijkwaardigheid hun zanderige Hof van Eden onderhouden voor de volgende generaties. Totdat Eva de boom op haar pad vindt – je weet wel, die met die appel – dan wordt alles anders…

Wie die appel eet mag in zeven dagen de wereld opnieuw scheppen. Het startsein tot een wervelende concurrentiestrijd, en een vette inbreuk op het idyllische leven van de paradijsbewoners. Er ontspint zich een drama van Bijbelse proporties, waarin een gezamenlijke toekomst misschien wel net zo onmogelijk lijkt als terugkeren naar het paradijs van toen. Hoe zit het met die belofte van een maakbare toekomst? Herkennen we het paradijs wel als we er in zitten?

Met Paradijs aan het Einde keert Collectief BLAUWDRUK nog een laatste keer terug naar een onspeelbaar meesterwerk van Vondel, om er geen snipper van heel te laten. Het Bijbelse verhaal over goed en kwaad verwordt in de handen van BLAUWDRUK tot een vurige tragikomedie over zelfverrijking en altruïsme, over individualisme en collectivisme, over grenzeloze ambitie en gestrande groepsgevoelens.

Over de makers

Tijn Panis, Romijn Scholten, Emma van Zandvoort en Bram Walter zijn samen collectief BLAUWDRUK. Zij werken de komende jaren bij Karavaan i.s.m. Boslab aan nieuwe voorstellingen en hun eigen gezelschap binnen de Nieuwe Makersregeling van Fonds Podiumkunsten. Ze maken larger-than-life locatietheater, doordrongen van vettig barokke theatraliteit. Ze pakken stoffige boeken uit de boekenkast, trekken die volledig uit elkaar en bouwen van de resten een grootse, nieuwe fictie.

Kom op 1 mei om 19:30 naar de open repetitie van ‘Paradijs aan het Einde’ in Theater de Drukkerij in Alkmaar. Zien wij jou daar?

SCOOR HIER JE GRATIS TICKETS!

Recent nieuws

Vacature marketeer

VACATURE BIJ KARAVAAN

Karavaan is op zoek naar een: MARKETEER gemiddeld 24 uur, startdatum 1 september 2024

Lees verder

NIEUWE MAKERSREGELING: COLLECTIEF MAMM

De Nieuwe Makersregeling is een subsidie voor beginnende talentvolle makers om zich in een langer lopend traject te ontwikkelen, in samenwerking met gezelschappen, podia en festivals.

Lees verder
Volbloeiers festival op Buitenplaats Akerendam
KEITH MONTGOMERY

KAARTVERKOOP SENIORENFESTIVAL VOLBLOEIERS IN BEVERWIJK VAN START

BEVERWIJK - Op 12 juli wordt de prachtige buitenplaats Akerendam in Beverwijk door Karavaan opnieuw omgetoverd tot een theatraal ouderenfestival. Voor de tweede editie van 'Volbloeiers' is het thema dit jaar Frankrijk. Vandaag gaat de kaartverkoop van start.

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen