Bejubeld boerendrama ‘Kiem’ strijkt neer op boerderij Kleine Vennep

Foto: Moon Saris

In deze succesvolle locatietheater-voorstelling wordt de actuele boerenproblematiek verbeeld. ‘Kiem’ is een boerendrama over genetische manipulatie en de maakbaarheid van het leven. De voorstelling maakt een landelijke tournee langs boerderijen en is strijkt 10 t/m 12 september tijdens theaterfestival Grazende Zwaan op landgoed en boerderij Kleine Vennep in Nieuw-Vennep.


De nabije toekomst. Schemering valt over de akkers. Een jonge boer en een hoogzwangere vrouw ontmoeten elkaar bij toeval op zijn land.

Hij zit klem tussen de regelgeving van de overheid en een systeem, beheerst door agrarische multinationals. Deze onbekende vrouw die aan komt waaien, heeft hij daar niet bij nodig. Zoveel staat vast. Zij is door iedereen in de steek gelaten. Uit de verplichte test is gebleken dat ze in verwachting is van een baby met het Downsyndroom. Tegen de heersende mores in besluit ze haar kindje toch te houden.

Beiden zijn ze vastgelopen in een wereld van onbegrensde groei, waarin voor wat afwijkt geen plaats is. Schoorvoetend leren de twee elkaar kennen. Voor het eerst in lange tijd kunnen ze weer lachen. En zingen. Tot de vliezen breken…

Etenstijd = gewetenstijd

Na de middagvoorstelling van Kiem op 11 sept schuif je om 18:00 aan bij een spel en tevens kennisquiz over boer, burger en voedsel. En op 10 september is er aansluitend aan de voorstelling een stamtafelgesprek over landbouw en landschap in samenwerking met ‘Ode aan het landschap’.

“Kiem van Karavaan, locatietheater in de puurste vorm over het wel en wee van de boer”, schreef Volkskrant. “Spel en locatie versmelten in openluchtvoorstelling ‘Kiem’ “,  kopte dagblad Trouw.

Kiem is een coproductie van Karavaan en Makershuis Alkmaar en is te zien op Grazende Zwaan vr 10 sep 19:30 uur, za 11 sept 16:00 en 20:00 uur, zo 12 sept 13:00 en 16:00 uur. Tickets kosten € 15,00.

Recent nieuws

ouderen op buitenplaats akerendam tijdens volbloeiers
Foppe Schut

NATTE MAAR MOOIE TWEEDE EDITIE VAN OUDERENFESTIVAL VOLBLOEIERS IN BEVERWIJK

BEVERWIJK - Een groot publiek verzamelde zich, ondanks de regen, afgelopen vrijdag op buitenplaats Akerendam in Beverwijk voor de tweede editie van ouderenfestival VOLBLOEIERS. Het thema van dit jaar was Frankrijk.

Lees verder
Scenefoto Ik hoop op zegen
Tibor Dieters

KARAVAAN EN COLLECTIEF BLAUWDRUK ZETTEN THEATERSTAD ALKMAAR OP DE KAART

ALKMAAR - Op 3 juli maakte het Fonds Podiumkunsten, de landelijke verdeler van theatersubsidies, de besluiten bekend voor de periode 2025-2028. In Alkmaar worden Karavaan en Collectief BLAUWDRUK met lovende woorden gehonoreerd. Voor het eerst heeft de stad hiermee een festival én een volwassen theatergezelschap die vanuit het Rijk worden ondersteund.

Lees verder
Tribute band Mirage op foto

COVERBAND FLEETWOOD MAC SLUIT FESTIVAL VOLBLOEIERS IN BEVERWIJK AF

BEVERWIJK - Op vrijdag 12 juli brengt Karavaan het seniorenfestival Volbloeiers, na een uitverkochte eerste editie, opnieuw naar Buitenplaats Akerendam. Tijdens een avondvullend programma worden festivalbezoekers meegenomen op een muziektheatrale route, met als afsluiter coverband Fleetwood Mac.

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen