Bejubeld boerendrama ‘Kiem’ strijkt neer op boerderij Kleine Vennep

Foto: Moon Saris

In deze succesvolle locatietheater-voorstelling wordt de actuele boerenproblematiek verbeeld. ‘Kiem’ is een boerendrama over genetische manipulatie en de maakbaarheid van het leven. De voorstelling maakt een landelijke tournee langs boerderijen en is strijkt 10 t/m 12 september tijdens theaterfestival Grazende Zwaan op landgoed en boerderij Kleine Vennep in Nieuw-Vennep.


De nabije toekomst. Schemering valt over de akkers. Een jonge boer en een hoogzwangere vrouw ontmoeten elkaar bij toeval op zijn land.

Hij zit klem tussen de regelgeving van de overheid en een systeem, beheerst door agrarische multinationals. Deze onbekende vrouw die aan komt waaien, heeft hij daar niet bij nodig. Zoveel staat vast. Zij is door iedereen in de steek gelaten. Uit de verplichte test is gebleken dat ze in verwachting is van een baby met het Downsyndroom. Tegen de heersende mores in besluit ze haar kindje toch te houden.

Beiden zijn ze vastgelopen in een wereld van onbegrensde groei, waarin voor wat afwijkt geen plaats is. Schoorvoetend leren de twee elkaar kennen. Voor het eerst in lange tijd kunnen ze weer lachen. En zingen. Tot de vliezen breken…

Etenstijd = gewetenstijd

Na de middagvoorstelling van Kiem op 11 sept schuif je om 18:00 aan bij een spel en tevens kennisquiz over boer, burger en voedsel. En op 10 september is er aansluitend aan de voorstelling een stamtafelgesprek over landbouw en landschap in samenwerking met ‘Ode aan het landschap’.

“Kiem van Karavaan, locatietheater in de puurste vorm over het wel en wee van de boer”, schreef Volkskrant. “Spel en locatie versmelten in openluchtvoorstelling ‘Kiem’ “,  kopte dagblad Trouw.

Kiem is een coproductie van Karavaan en Makershuis Alkmaar en is te zien op Grazende Zwaan vr 10 sep 19:30 uur, za 11 sept 16:00 en 20:00 uur, zo 12 sept 13:00 en 16:00 uur. Tickets kosten € 15,00.

Recent nieuws

Beeldentuin van Nic Jonk Op een zonnige dag
Foto: Marco van Ammers

UNIEKE DANSVOORSTELLING TUSSEN DE BEELDEN VAN NIC JONK TIJDENS KARAVAAN FESTIVAL

GROOTSCHERMER - Art meets art in de bekende beeldentuin van Nic Jonk. Van 18 t/m 26 mei kun hier genieten van een poëtisch en acrobatisch dansduet, dat tussen de kolossale sculpturen plaatsvindt. De voorstelling is onderdeel van de fietsroute van Karavaan Festival.

Lees verder
bovendrijven, twee mannen staan in een kanaal

KARAVAAN PRESENTEERT NIEUWE SPECIAL VOOR EXPEDITIE ALKMAARS KANAAL

Alkmaar - Er is weer een speciale theatrale tocht te fietsen langs de oevers van het Alkmaars Kanaal, waarlangs in de toekomst de nieuwe stad zal verrijzen. Er zijn twee verschillende versies: een versie die altijd te fietsen is en een Special waarbij ook een theatervoorstelling gespeeld wordt. De première van deze voorstelling is op zondag 21 april. De expeditie is een cocreatie van gemeente Alkmaar (Alkmaars Kanaal) en Karavaan, buitengewoon theater op locatie.

Lees verder
Campagnebeeld Karavaan Festival 2024
BOWIE VERSCHUUREN

LOEIENDE START VAN DE KAARTVERKOOP VOOR KARAVAAN FESTIVAL 2024

ALKMAAR - Op het erf van 't Koehotel trapte Karavaan gisteren samen met 400 gasten officieel af met de start kaartverkoop voor het festival. Dit gebeurde tijdens Goesting, de middag waarop vrienden en partners van Karavaan een kijkje kregen in het festivalaanbod en kennismaakten met de theatermakers. Verspreid over de boerderij waren voorproefjes te zien van al het moois dat het festival te bieden heeft. Van 17 mei tot en met 26 mei brengt Karavaan Festival ruim 200 voorstellingen, 13 landelijke premières en een festivalhart in het Victoriepark in hartje Alkmaar.

Lees verder

Volg ons op social media!

Cart