Kiem

Bejubeld boerendrama over de maakbaarheid van het leven

Theater

De Haarlemmermeer, aan de uiterste rand van de stad, de nabije toekomst. Schemering valt over de akkers. Een jonge boer en een hoogzwangere vrouw ontmoeten elkaar bij toeval op zijn land.


Hij zit klem tussen de regelgeving van de overheid en een dwingend systeem, beheerst door agrarische multinationals. Zijn omgeving is veranderd in een eentonig landschap.

Deze onbekende vrouw die aan komt waaien, heeft hij daar niet bij nodig. Zoveel staat vast. Zij is door iedereen in de steek gelaten. Uit de verplichte test is gebleken dat ze in verwachting is van een baby met het Downsyndroom. Tegen de heersende mores in besluit ze haar kindje toch te houden.

Beiden zijn ze vastgelopen in een wereld van onbegrensde groei, waarin voor wat afwijkt geen plaats meer is. Schoorvoetend leren de twee elkaar kennen. Voor het eerst in lange tijd kunnen ze weer lachen. En zingen. Tot de vliezen breken…

Lees hier de publieksreacties van Kiem

#boerenpeil

In deze nieuwe theatervoorstelling van Karavaan wordt de actuele boerenproblematiek verbeeld. Kiem speelt op de plek waar het om gaat: op de akkers van een landbouwbedrijf. Een plek waar hard wordt gewerkt, zoals overal elders, en ook geworsteld. In het weidse vlakke land van de Haarlemmermeer kijk je naar een intiem en persoonlijk verhaal. Een verhaal over een situatie in de toekomst, die het uiterste gevolg zou kunnen zijn van het huidige systeem dat dreigt vast te lopen. Tenzij we andere richtingen in durven te slaan.

 

Etenstijd = gewetenstijd

Na de middagvoorstelling van Kiem op 11 sept schuif je om 18:00 aan bij een spel en tevens kennisquiz over boer, burger en voedsel. Met een aardappel voor antwoord A, een prei voor antwoord B en een wortel voor antwoord C! Speel mee, direct na de voorstelling.

Ode aan het Landschap

Op 10 september is er aansluitend aan de voorstelling een stamtafelgesprek over landbouw en landschap met toffe gasten. Blijf lekker hangen en praat mee!

In de pers

"Spel en locatie versmelten in openluchtvoorstelling ‘Kiem’"

★ ★ ★ ★  Trouw

"Kiem van Karavaan, locatietheater in de puurste vorm over het wel en wee van de boer"

Volkskrant

"Kiem is een warmhartig pleidooi voor toeval, voor buiten de norm vallen, voor menselijkheid"

Theaterkrant

Credits

Van: Karavaan | In coproductie met: Makershuis Alkmaar | Tekst: Herman van de Wijdeven | Regie en kostuums: Jos van Kan | Spel: Eva Meijering, Lourens van den Akker | Muziek: Wiebe Gotink | Projectleiding en productie: Ilse van Dijk | Contextprogramma: Laura Simonse | PR: Els Schipper | Techniek: Bram Visser | Bureau: Larissa Terlaak

Gerelateerde festivals

Grazende zwaan 2021

10 sept t/m 12 sept

Avontuurlijk theaterfestival voor een portie ongeremde fantasie!

Grazende Zwaan is een avontuurlijk festival in de Haarlemmermeer voor jong en oud, met theater en meer in de polder. Een vrolijk en bijzonder programma op en om monumentale boerderij en landgoed Kleine Vennep in Nieuw-Vennep. Met een boerenconcert, straattheater, familieprogramma, landgoedtheater en meer!

Lees verder
Foto: Bowie Verschuuren

Gerelateerd nieuws

Foto: Moon Saris

Bejubeld boerendrama ‘Kiem’ strijkt neer op boerderij Kleine Vennep

In deze succesvolle locatietheater-voorstelling wordt de actuele boerenproblematiek verbeeld. ‘Kiem’ is een boerendrama over genetische manipulatie en de maakbaarheid van het leven. De voorstelling maakt een landelijke tournee langs boerderijen en is strijkt 10 t/m 12 september tijdens theaterfestival Grazende Zwaan op landgoed en boerderij Kleine Vennep in Nieuw-Vennep.

Lees verder

BOERENDRAMA KIEM OP TOERNEE, VOOR BOEREN EN BURGERS

Locatietheater over genetische manipulatie en de maakbaarheid van het leven. Te zien bij boeren in Twente, Haarlemmermeer, Zuid-Holland, Midden-Limburg en Noord-Holland. Te zien van 6 augustus t/m 12 september.

Lees verder
Met dank aan

Volg ons op social media!

tickets

Winkelwagen