BOERENDRAMA KIEM OP TOERNEE, VOOR BOEREN EN BURGERS

Locatietheater over genetische manipulatie en de maakbaarheid van het leven. Te zien bij boeren in Twente, Haarlemmermeer, Zuid-Holland, Midden-Limburg en Noord-Holland. Te zien van 6 augustus t/m 12 september.


De nabije toekomst. Schemering valt over de akkers. Een jonge boer en een hoogzwangere vrouw ontmoeten elkaar bij toeval op zijn land.

 Hij zit klem tussen de regelgeving van de overheid en een systeem, beheerst door agrarische multinationals. Deze onbekende vrouw die aan komt waaien, heeft hij daar niet bij nodig. Zoveel staat vast. Zij is door iedereen in de steek gelaten. Uit de verplichte test is gebleken dat ze in verwachting is van een baby met het Downsyndroom. Tegen de heersende mores in besluit ze haar kindje toch te houden.

Beiden zijn ze vastgelopen in een wereld van onbegrensde groei, waarin voor wat afwijkt geen plaats is. Schoorvoetend leren de twee elkaar kennen. Voor het eerst in lange tijd kunnen ze weer lachen. En zingen. Tot de vliezen breken…

Contextprogramma

Rondom de voorstelling wordt op verschillende dagen een contextprogramma georganiseerd met o.a: een meet-up in de Haarlemmermeer, een pubquiz  ‘etenstijd = gewetenstijd’ in Leidschendam en Roggel en een wandeling door gewassen in Heerhugowaard.

Een productie van: Karavaan en Makershuis Alkmaar | Tekst: Herman van de Wijdeven | Regie: Jos van Kan | Spel: Eva Meijering, Lourens van den Akker | Muziek: Wiebe Gotink

Speellijst

6 t/m 8 augustus – Heimland, Diepenheim
11 t/m 15 augustus – Karavaan Festival, Heerhugowaard
19 augustus – Buitenplaats Molenwei, Leidschendam
27 en 28 augustus – Limburg Festival, Midden-Limburg
10 t/m 12 september – Festival Grazende Zwaan, Nieuw-Vennep

Recent nieuws

ouderen op buitenplaats akerendam tijdens volbloeiers
Foppe Schut

NATTE MAAR MOOIE TWEEDE EDITIE VAN OUDERENFESTIVAL VOLBLOEIERS IN BEVERWIJK

BEVERWIJK - Een groot publiek verzamelde zich, ondanks de regen, afgelopen vrijdag op buitenplaats Akerendam in Beverwijk voor de tweede editie van ouderenfestival VOLBLOEIERS. Het thema van dit jaar was Frankrijk.

Lees verder
Scenefoto Ik hoop op zegen
Tibor Dieters

KARAVAAN EN COLLECTIEF BLAUWDRUK ZETTEN THEATERSTAD ALKMAAR OP DE KAART

ALKMAAR - Op 3 juli maakte het Fonds Podiumkunsten, de landelijke verdeler van theatersubsidies, de besluiten bekend voor de periode 2025-2028. In Alkmaar worden Karavaan en Collectief BLAUWDRUK met lovende woorden gehonoreerd. Voor het eerst heeft de stad hiermee een festival én een volwassen theatergezelschap die vanuit het Rijk worden ondersteund.

Lees verder
Tribute band Mirage op foto

COVERBAND FLEETWOOD MAC SLUIT FESTIVAL VOLBLOEIERS IN BEVERWIJK AF

BEVERWIJK - Op vrijdag 12 juli brengt Karavaan het seniorenfestival Volbloeiers, na een uitverkochte eerste editie, opnieuw naar Buitenplaats Akerendam. Tijdens een avondvullend programma worden festivalbezoekers meegenomen op een muziektheatrale route, met als afsluiter coverband Fleetwood Mac.

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen